מיכל לוברבום, עיתונאית בת 25 מתל אביב, לא מוכנה לשכוח את בת ה-16 מאילת ואת אלה שעל פי החשדות אנסו אותה באכזריות - והיא רוצה שהפנים שלהם יהיו מול עיניינו כל העת, לתזכורת. איך עושים את זה? תולים שלט עם התמונות שלהם מעל איילון. "הרעיון נולד מתוך תסכול גדול", אמרה ל-mako, "אני רואה איך כולם מתעסקים בנושא הזה עכשיו, ימשיכו להתעסק בזה שבועיים שלושה ואז יעברו הלאה. הנאשמים ימשיכו בחיים שלהם, יקבלו עונש קטן, יעברו דירה, היו להם בנות זוג חדשות, וכולם ישכחו. זו האחריות שלנו לא לתת לזה לקרות".
כדי לממן את הפרויקט פנתה לוברבום למימון ההמונים ופתחה דף הדסטארט בו העלתה הדמייה של הכרזה, בה צילומים של אליזיר מאירוב ואיסי רפאילוב הנאשמים באונס וכן תמונתו של אושר שלמה הנאשם בעבירות של מעשים מגונים ואי מניעת פשע. היא פרסמה פוסט בפייסבוק בו סיפרה על המיזם, ושיתפה כיצד אף היא, בגיל 21, עברה אונס. "הייתי בת 21 כשהכרתי מקרוב מדי את תחושת חוסר האונים המצמררת. זה כלל ערב שגרתי, בר שכונתי, ומכר רחוק חמוש בכוונות זדוניות וסם אונס, שמהר מאוד הגיע למשקה שלי", כתבה בפוסט. לוברבם בחרה שלא להתלונן במשטרה על שאירע באותו ערב. "אחרי שאעבור את ההשפלות, הוא ישלם איזה חוב פעוט וימשיך הלאה בחייו, אז בחיאת, מה הטעם?".
הפעם החליטה לוברבם לשנות את סוף הסיפור. "אני לא מתביישת במה שקרה לי, הם אלו שצריכים להתבייש", היא אומרת. את הפרויקט העלתה לרשת לפני כיום, וכבר הצליחה לממן כעשרה אחוזים מהיעד. לדבריה, היא מקבלת המון תגובות מפרגנות - אבל גם שליליות. "קיבלתי תגובות גם מנשים וגם מגברים שאמרו שזה עונש כבד מדי, שזו לא אחריות שלנו. לאלה אני אומרת: כאשר האחריות של מערכת המשפט נגמרת, מתחילה האחריות שלנו כחברה. אנחנו לא יכולים יותר להבליג ולהמשיך הלאה עד לסערה הבאה, אלו הכלים שיש לנו להילחם בזה בשנת 2020 על מנת להרתיע את האנס הבא".
עוד בנושא:
>> "הלכתי איתם חזרה למלון, כולם שיכורים מאוד, אני ועוד שמונה גברים"
>> האנסים הם לא גברים? הם הכי גברים שיש
"בואו הפעם נעשה את זה אחרת", כותבת לוברבום, "נדאג שאף אחד לא ישכח את האנשים האלה לעולם. שהפנים המפלצתיות שלהם יהוו תזכורת עבורנו כחברה שאנחנו חייבים לעצור את הכל מלכת, ככה מתחיל ריפוי ושינוי חברתי".