"בתקופת הקורונה הדאגה שלנו בכל הנוגע לדיכאון אחרי לידה עלתה מאוד כי כל גורמי הסיכון לדיכאון וחרדה סביב לידה רק מתעצמים - להישאר בבית, לא להיפגש עם אמהות, לא לקבל עזרה בבית, חרדה כלכלית וחרדה כללית - כל אלו רק מגבירים את הסיכון אבל ראינה שהאבחון בטיפות החלב לא עולה, בין היתר כי מראש פחות נשים פונות לטיפות בגלל החשש מהקורונה וגם מי שבאות לא משיבות על השאלון בכובד ראש כי הן רוצות לסיים עם החיסונים ולחזור הביתה", אומרת ל-mako שרה טנקמן, מנכ"לית "קרן בריאה" למען בריאות נשים, "בארץ כל אישה אמורה לעבור תשאול בהריון ובטיפת חלב וגם בלי קשר לקורונה יש עם האיתור כל מני בעיות בארץ ואחוז מאוד נמוך של נשים מאותרות ומופנות לעזרה. חששנו שעכשיו יותר נשים כאלה תיפולנה בין הכיסאות".
בכדי לנסות ולהגיע לכמה שיותר נשים ולסייע להן לקבל עזרה החליטו ב"קרן בריאה" להעלות לאינטנרט את השאלון ולהפוך אותו נגיש לכל אישה שמעוניינת להשיב עליו. "חברנו למרפאות בריאות הנפש שמתמחות בנשים אחרי לידה ושם אימתו את החשש שלנו לגבי מה שקורה בשטח. החלטנו להפוך את השאלון, שהוא שאלון בין לאומי שמשתמשים בו בכל העולם לאיתור דיכאון וחרדה אחרי לידה
לשאלון אונליין שכל אישה יכולה לגשת אליו מכל מחשב או סמארטפון ולקבל איזשהו מושג איפה היא עומדת".
עד כה השיבו על השאלון של קרן בריאה 815 נשים - 65% מהן קיבלו תוצאה שמעלה חשש לדיכאון אחרי לידה. "התוצאות הללו לא בהכרח מעידות על השכיחות באוכלוסייה" מבקשת טנקמן להבהיר, "אבל התוצאות, לצד העובדה שכל כך הרבה נשים כבר השיבו עליו בתוך מספר ימים בודדים מעיד על העובדה שהרבה נשים מרגישות צורך למענה".
את השאלון בחרו בקרן בריאה להעלות לרשת באופן אנונימי לחלוטין בכדי לאפשר לכל אישה שמרגישה צורך להשיב עליו ולהחליט מה היא עושה עם התוצאה. "הייתה לנו דילמה לגבי זה, כי אם מישהי אבדנית היינו רוצות לפנות אליה אבל חששנו שהיעדר אנונימיות ירתיע נשים מלענות על השאלון".
כל אישה שמשיבה על השאלות מקבלת תוצאה מספרית לגבי מצבה - תוצאה של מעל 10 היא החתך בו מקובל להפנות אישה לקבלת סיוע. מאחר והשאלון לא שומר נתונים אישיים אותה אישה יכולה להשיב עליו מספר פעמים בשלבים שונים לאחר הלידה אם מצבה הנפשי השתנה. בנוסף ריכזו באתר האינטרנט של קרן בריאה
רשימה של מרכזי סיוע מקצועיים ציבוריים וקהילתיים שמספקים שירות גם בימי קורונה וגם מרחוק (בטלפון ובאינטרנט).