בני הזוג

חן, בת 31, מתמחה בפסיכולוגיה שיקומית.
רועי, בן 32, מהנדס תוכנה.

התחלנו כך

חן: "הכרנו באפליקציית היכרויות בפייסבוק בשם 'HaveYouMet?' שבן דוד של רועי פיתח. הוא ביקש מרועי אישור לפתוח לו שם פרופיל כדי לקדם אותה. ראיתי את האפליקציה והסתקרנתי בגלל השם המגניב (כמו שורת הפתיחה של בארני בסדרה 'איך פגשתי את אמא שלך', כשהוא מנסה להכיר בין שני אנשים). נכנסתי אליה לכמה שניות ואז סגרתי אותה, אבל רועי ראה שנכנסתי לפרופיל שלו ופנה אלי".

החתונה החילונית שלי: חן ורועי (צילום: SIL צילום וגרפיקה)
"בחיי היום יום שלנו אין לנו שום קשר לרבנות"|צילום: SIL צילום וגרפיקה

עד החתונה

רועי: "כשהתחתנו היינו יחד קצת יותר משנתיים".

כדת: "חיי שיתוף, כבוד ואהבה"

חן: "יכולנו להתחתן דרך הרבנות, אך בחרנו שלא לעשות זאת. בחיי היום יום שלנו אין לנו שום קשר לרבנות, חשבנו שאין סיבה שבמאורע כל כך חשוב בחיינו הם יהפכו פתאום להיות חלק. מעבר לכך, מפריע לנו שאותנו הם היו מסכימים לחתן, אך אנשים אחרים שלא פחות טובים מאיתנו בשום דבר, היו נתקלים בסירוב ובמכשולים".

רועי: "הרעיון הגיע מחן, שהייתה מודעת יותר לאפשרות של חתונה שלא דרך הרבנות בעקבות חתונות אחרות שנכחה בהן בשנים האחרונות. השתתפנו בסדנא לקראת חופה של ארגון 'הוויה', בה למדנו על מרכיבי הטקס המסורתי, על האפשרויות שעומדות בפנינו בעיצוב הטקס שלנו ועל ההיבטים המשפטיים של בחירה בחתונה שלא דרך הרבנות, והסדנא חיזקה אצל שנינו את ההבנה שזה האופן שבו נרצה להתחתן".

חן: "חשוב לציין שאין לנו שום דבר נגד חתונות אורתודוכסיות, להפך. כאשר אנשים דתיים או מסורתיים מתחתנים בדרך זו וניכר שיש לכל הנאמר הרבה משמעות מבחינתם, זה מאוד מרגש. הבעיה מתחילה כשאנשים חילוניים במקרה הטוב לא מתחברים למה שנאמר, ובמקרה הפחות טוב אפילו לא מבינים מה נאמר".

רועי: "רצינו שיהיה קשר למסורת, לכן היה חשוב לנו לא לעשות חתונה אלטרנטיבית לחלוטין, אלא לשמר את המרכיבים העיקריים בטקס המסורתי. למשפט הקידושין בחרנו משפט שהומלץ על ידי הוויה וזוגות רבים משתמשים בו: 'הרי את/ה מקודש/ת לי בטבעת זו, להיות לי לאיש/ה ורע/יה, לחיות חיי שיתוף, כבוד ואהבה'. לא חיפשנו להמציא את הגלגל ולעשות טקס מקורי, אלא פשוט טקס שיותר יתאים לערכים שלנו".

החתונה החילונית שלי: חן ורועי (צילום: SIL צילום וגרפיקה)
"רצינו שיהיה קשר למסורת, לכן היה חשוב לנו לא לעשות חתונה אלטרנטיבית לחלוטין"|צילום: SIL צילום וגרפיקה

כדין

חן: "אנחנו מתכננים להינשא בטקס אזרחי בפראג בשלב מסוים. רצינו לעשות זאת ביום הנישואין האמיתי שלנו, אבל לצערנו הם לא עורכים השנה טקסים בתאריך הזה כי זה חג".

אם למישהו יש משהו לומר

חן ורועי: "היו כאלו שפחות אהבו את הרעיון, בעיקר מתוך חוסר מודעות לאפשרות הזו ולהשלכות של הבחירה הזו. הסדנא של הוויה ציידה אותנו בהרבה ידע ותשובות כמעט לכל חשש שעולה.

"בסופו של דבר כולם מאוד התרגשו מהטקס וקיבלנו הרבה מחמאות על כך שהיה מרגש ומיוחד. נראה שהחשש המרכזי שעולה כשמדובר בחתונה שלא דרך הרבנות הוא מעמד הילדים שיוולדו לזוג לא נשוי, אך אין לכך משמעות כלל".

החתונה החילונית שלי: חן ורועי (צילום: SIL צילום וגרפיקה)
"הבחירה שלא להתחתן דרך הרבנות מגדילה את העלויות|צילום: SIL צילום וגרפיקה

חשבון הוצאות         

רועי: "הבחירה שלא להתחתן דרך הרבנות מגדילה את העלויות של החתונה כי נוספים תשלום על הסדנא, עורך הטקס, עיצוב הכתובה וכמובן חתונה בחו"ל אם מחליטים לעשות זאת. אנחנו החלטנו שזה שווה את זה, אבל חבל שכיום זו בחירה ששמורה רק למי שיכול להשקיע בזה כסף.

"עלות הטקס הייתה 1550 שקל, לאחר הנחה כי השתתפנו בסדנא לקראת חופה, פלוס נסיעות לעורך הטקס. הכתובה עלתה 250 שקל".

רגע שייזכר לנצח

חן: "את הרגע שבו מיזו הכלבה שלנו נכנסה פתאום לאולם (צוחקת). וברצינות, כרגע הזיכרון הכי חזק הוא מרגע הצעידה לחופה ומשלב הקידושין. גם הרגע בסוף החתונה שבו התנגן שיר הכניסה לחופה ורקדנו סלואו כשכל האנשים הקרובים לנו מסביבנו היה מאוד מרגש".