הזמנה לחתונה (צילום: istockphoto)
זה לא חייב להיות קיטשי להחריד. הזמנה לחתונה|צילום: istockphoto

 בין ההחלטות הרות הגורל על מקום, תאריך, צלם וסוג הדג שיוגש, נאלץ הזוג הצעיר להכריע בשאלה דרמטית נוספת: כיצד תראה ההזמנה לחתונה. איור מודרני מתוחכם או צילום חמוד ורומנטי של זוג חתולים? נוסח מהודר הזועק: "יאיר וקלריס מתחתנים!" או מינימליזם יוקרתי המציין את התאריך באותיות קידוש לבנה? אולי ציטוט משיר? אולי הזמנה מנגנת? נראה שחוץ מהזמנה שהופכת לרכב שמסיע אתכם לחתונה, כבר ראיתם הכל. בינינו? קצת נמאס. מתי בפעם האחרונה קיבלתם הזמנה שגרמה לכם באמת להתלהב? הזמנה שהייתם חייבים להצמיד במגנט למקרר? כנראה שדי מזמן.

האם באמת צריך את כל זה? הרי כל מה שהאורח צריך לדעת הוא לאן להגיע, מתי לבוא ואת זה שהוא צריך להוסיף חצי שעה בקירוב לזמן החופה המצוין. כמובן שיש לציין פרטים החורגים מקבועי הזמן הסטנדרטיים בחתונות, דוגמת "חתונה הפוכה" או חופה בשקיעה (לפחות השמש לא מתחשבת באיחורים אופנתיים). אז אם הסכמנו שזה מספיק, אולי מישהו יכול להסביר לי מדוע מוסיפים את המשפט הידוע: "נא אשרו הגעתכם" ואת שלל מספרי הטלפון? בלעדיהם הייתם אובדי עצות? הרי כל אורח עם ניסיון לא רב בחתונות יודע שבין כה וכה יתקשרו אליו שבוע לפני כדי לוודא, אז מה הטעם להתאמץ? אם לא די בכך, נדמה שכולם מתקשים לוותר על המילים המחייכות "נשמח לראותכם!" בכל הזמנה, מקורית ככל שתהיה. ממש נפלא! ובכל זאת.

אורחים יקרים, נשמח לראותכם עמנו

אז אחרי בערך 200 מילים של שחרור מרירות ותסכול, אפשר לפנות סוף סוף למידע שעשוי אפילו לעזור לכם. את ההזמנות רצוי לחלק בין שלושה לארבעה שבועות לפני החתונה. צורת החלוקה – כראות עיניכם. רק אל תגיעו למצב שבו אורחים מקבלים את ההזמנה יומיים לפני החתונה בגלל שהתקמצנתם על כמה בולים. דלק, אגב, יקר יותר מבולים. אומרים שגם זמן. "זה לא הכסף", אתם אומרים, "פשוט יותר מכובד לתת את ההזמנה ביד מאשר בדואר". צאו מזה. לסבתא תנו את ההזמנה ביד; חברים שלכם לא ייעלבו מהדוור.

כמה הזמנות צריך להדפיס?
לעניין כמות ההזמנות שאתם מדפיסים יש שתי השלכות. הראשונה היא כמובן המחיר, שאליו נגיע מיד. השנייה והפחות נראית לעין – היכולת שלכם לשלוט על כמות המוזמנים. עודף קיצוני של הזמנות עלול לגרום לכם, בפרץ של רצון טוב, לחלק הזמנות לאנשים שכלל לא התכוונתם להזמין. אם לכם זה קורה, קל וחומר שהוריכם לא יצליחו לשמור את ההזמנות ה"רזרביות" שחילקתם להם בתמימותכם. על כל פנים, את כמות ההזמנות הנדרשת צריך לחשב על פי רשימת המוזמנים שהכנתם מבעוד מועד, על כל החישובים המסובכים של הזמנה אחת לבני זוג וכו'. על המספר הסופי רצוי להוסיף עוד 10- 20 אחוזים.

שלל הזמנות לחתונה (צילום: Gordon Swanson, Istock)
לא צריך להדפיס יותר מדי הזמנות. שלא תתפתו לחלק למי שלא התכוונתם לחלק|צילום: Gordon Swanson, Istock


כמה זה עולה לנו?
עלות ההזמנות מורכבת מהתשלום למעצב, ההדפסה (משתנה בהתאם לסוג החומרים), המעטפות ועלויות המשלוח, וכמובן – מהכמות. היא נעה בין מאות בודדות של שקלים לאלפים ספורים. מטבע הדברים, עיצוב ההזמנה הוא החלק החשוב ביותר שבו תוכלו להביא את הרצונות שלכם לידי ביטוי. שכירת שירותי עיצוב מוסיפים כמה מאות שקלים לעלות הכוללת. לרוב, המעצב קשור גם לבית דפוס כלשהו והתמחור ניתן עבור כל החבילה. אולם אם ניחנתם בחוש אמנותי, ואם אתם יודעים בדיוק איך ההזמנה שלכם צריכה להיראות, תוכלו לצמצם את העלות הזו בקלות יחסית. בימים שבהם תוכנות כמו פוטושופ הן מצרך שכיח וסטודנטים לעיצוב מצויים בכל פינה, סביר שתוכלו לעצב בעצמכם את ההזמנה. יתרה מכך, את ההזמנה שעיצבתם ניתן להדפיס כתמונות, פיתרון זול משמעותית מבית דפוס. אם מספר המוזמנים שלכם קטן, הפתרון הזול הוא גם המתאים ביותר: תמונה שלכם עם הכלב או החתול ומאחוריה פרטי האירוע הרשומים בכתב יד מהווים לעניות דעתי את ההזמנה המושלמת. פשוט, אישי ומקסים.

בובות חתונה לעוגה (צילום: SXC)
נשמע מאוד לראות אתכם ונא אשרו הגעתכם|צילום: SXC

אם מספר המוזמנים גדול, ואם האירוע פחות אינטימי ועונה להגדרת המילה "הפקה", הרי שהזמנה כזו פחות הולמת. במקרה כזה נכנס בית הדפוס לתמונה וכאן גם העניינים מתחילים להסתבך, בעיקר אם עיצבתם בעצמכם את ההזמנה. לא תמיד מה שנראה נהדר על מסך המחשב נראה כך על גבי הנייר המודפס. לכן, לפני שנותנים לבית הדפוס הוראת הדפסה של 400 הזמנות, חשוב מאוד לקבל דוגמה של התוצאה הסופית. אמנם רוב אנשי הדפוס מקצועיים דיים כדי לייעץ לכם לגבי סוג הנייר, עוביו, צבעו וכיוצא בזה, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל. כאב הראש שלכם לא מסתיים בזה. עליכם לבחור מעטפה (אם האולם לא מספק לכם אותה) ולוודא שיש בידיכם מספיק מפות הגעה, כמספר ההזמנות.

 לבסוף, בין האיסוף של חבילת ההזמנות המהבילה מחום הדפוס לבין פיזורן באי אילו מהדרכים שבחרתם, נותר שלב חשוב אחד. הוא מתחיל בקלות ובעליצות אך מסתיים לרוב עם עיניים טרוטות ויד דואבת. אל ייאוש חברים! נצלו את רישום השמות והכתובות למעין היכרות מחודשת ומגע אישי עם כל אחד מהמוזמנים שלכם. גם אקמול אחד או שניים לא יכולים להזיק.

עוד שאלות, עוד בלגן, עוד כאב ראש? לכל הטורים של החתן הקטן