בחודש שעבר נישאו בחוות אלנבי שבקיבוץ נצר סרני מעיין (ג'סיקה) בלדינג ורוני צידון. החתונה הייתה מרגשת מפני שהיוותה שיא לא רק לסיפור היכרות חוצה יבשות, אלא גם לתהליך אישי ארוך ומרתק שהוביל את מעיין להפוך מפעילה בחרם נגד ישראל לישראלית גאה.
מעין, שגדלה למשפחה נוצרית במדינת ניו־יורק, הגיעה לראשונה לישראל לפני עשור במסגרת חילופי סטודנטים. מהביקור הזה היא חזרה לארצות הברית מבולבלת: "התארחתי לשבת אצל משפחה דתית והייתה לי שם חוויה רוחנית, ומצד שני היה בי כעס על הפערים באיכות החיים שזיהיתי בין מזרח ומערב ירושלים", סיפרה ל-mako. באוניברסיטה שלה בארה"ב התחברה לקבוצה של פעילי BDS (תנועת החרם נגד ישראל), שם חשה שהיא יכולה להביע את כעסה על אי-הצדק בו חזתה במזרח ירושלים. במקביל, התחילה ללמוד עברית, הרגישה שהיא מתאהבת ביהדות יותר ויותר והחלה בתהליך גיור עם רבה בקמפוס.
כל זה קרה לפני שהכירה בכלל את רוני. השתיים הכירו באינטרנט ב-2014, כשרוני הייתה חיילת. "שתינו היינו מעריצות של 'וואן דיירקשן', וכיוון שהיו מעט מעריצות וואן דיירקשן קוויריות מעל גיל 13, מיד נוצר בינינו קשר עמוק ובילינו הרבה זמן בשיחות עד אמצע הלילה. נהניתי לתרגל את העברית שלי עם רוני, והתחלתי להתאהב בה. בשלב מסויים אפילו חשבתי שהיא עשויה להיות הנפש התאומה שלי, אבל עדיין חשתי אי-נוחות עם העובדה שהיא שירתה בצבא. איך יכול להיות שאהבת חיי תהיה חלק ממנגנון המלחמה שאליו כל-כך התנגדתי?".
אל אשר תלכי אלך, באשר תליני אלין, עמך עמי ואלוהיך אלוהיי
בקיץ של אותה שנה פרץ מבצע "צוק איתן", והרעיד את עולמה של בלדינג. "זה אולי נשמע מגוחך, אבל עד שהכרתי ישראלית מקרוב באמת לא חשבתי על האימפקט הפסיכולוגי של החיים בצל ירי טילים. פעם הייתי מזכירה לעצמי שבעזה אין בכלל מקלטים, אז למה שיזיז לי ישראלי שתקוע במקלחת? אבל בצוק איתן, הפנים של הישראלי האנונימי הפכו להיות פניה של אהובתי ומשפחתה".
בחורף של אותה השנה הגיעה רוני לביקור ראשון אצל מעיין, והשתיים הפכו מיד לזוג מאושר והחלו לתכנן את הביקור של מעין בישראל. כשסיימה את תהליך הגיור שלה בארה"ב, התקבלה מעיין לתכנית של פרויקט "מסע" של "החוויה הישראלית", במסגרתה אמריקאים מלמדים אנגלית בבתי ספר ישראלים. "כבר בראש השנה לא יכולתי לדמיין שאחזור לארה"ב. למרות כל הקשיים של החיים בארץ, לא יכולתי לדמיין חיים בלי רוני או במדינה אחרת. ארץ הקודש, על כל סוגיותיה הפוליטיות והחברתיות, נהייתה הארץ שלי, ובתום עשרת חודשי התכנית עליתי לארץ". אחרי העלייה גם התחילה בלדינג להשתמש בשם העברי, מעיין, בו בחרה כשסיימה את תהליך הגיור שלה.
את שתי הנשים חיתנה הרבה נטלי לסטרג'ר מהתנועה המסורתית. "בכתובה שלי ושל רוני מופיע ציטוט ממגילת רות: 'כי אל אשר תלכי אלך, ובאשר תליני אלין, עמך עמי, ואלוהיך אלוהיי'", מספרת מעיין, שכיום השלימה מעגל ועובדת בארגון החוויה הישראלית במסגרתו הגיעה ארצה. לחתונה היא הזמינה את חניכיה: "אני רואה בתפקיד שלי הזדמנות ללוות צעירים מהתפוצות בתהליך הקליטה שלהם בארץ, ולחזק את הקשר שלהם עם ישראל על כל המורכבות שלה. זה מאוד ריגש אותי ואותם שהם השתתפו בחגיגה שלנו".
רוצים שנציץ גם לחתונה שלכם? שלחו אלינו את הסיפור שלכם ותמונות ל-women@mako.co.il