מאפרת כלות (צילום: haveseen, Istock)
את מפקידה בידיה את הנכס הכי חשוב שלך. המאפרת|צילום: haveseen, Istock

את החתן בחרת לפי הלב, את שמלת הכלה בחרת לפי המחשוף ואת האוכל - לפי הטעם. אבל לפי מה, לכל הרוחות, בוחרים מאפרת? איך יודעים שאשת המקצוע שבחרת להפקיד בידיה את פניך בערב החתונה, היא האחת בשבילך?
יש ים מאפרות בשוק, רבות מהן מקצועיות, מנוסות ועם אתר אינטרנט מזמין – ולכן קשה להחליט. כדי להקל עליכם את המשימה, גייסנו את שרון גוטליב, מנהלת ההדרכה של מייבלין ניו-יורק, שמגישה כמה עצות פשוטות למציאת מאפרת מעולה, קשובה ואמינה לערב המרגש בחיים.

הביקורות מהללות: המלצות מאנשים שאת מכירה

כמו בכל תחום אחר בחתונה, כדאי לבחור במישהי שעשתה עבודה טובה בקרב מכרים. אם החברה הכי טובה שלך, נראית ביום יום כמו קוף צעיר אבל בחתונתה היא זהרה כמו יעל גולדמן, כנראה שהייתה לה מאפרת אומנית, ויכול להיות שהיא תתאים גם לך.
דפדפי באלבומי החתונות של חברותייך שנישאו לאחרונה, ונסי להיזכר איזו עבודת איפור אהבת. בקשי מהכלות לשעבר לספר לך על האחת שלהן, שאלי שאלות ונסי לזהות אם מדובר באשת מקצוע שגם את תוכלי להתחבר אליה.
"הכי טוב לקבל המלצות על מאפרת", מסכימה גוטליב ומוסיפה אזהרה: "אבל חשוב מאוד לזכור שמה שהתאים לאחרות לא בטוח שיתאים לך". לכן, חשוב מאוד שבכל מקרה – גם אם לקחת המלצה אמינה מהחברה הכי טובה – תפגשי בעצמך עם המאפרת, ותתרשמי ממנה בעצמך.

פשפשי באלבום - בקשי לראות תיק עבודות

לכל מאפרת רצינית יש תיק עבודות מכובד, לרוב אפשר למצוא את התמונות באתר האינטרנט שלה. דפדוף מהיר יעזור לך להחליט אם את מתחברת לסגנון האיפור שלה, ואם היית רוצה לראות יום אחד גם תמונה של עצמך ככלה לדוגמה באותו האתר.
גוטליב מחדדת שכדאי מאוד לראות תמונות של כלות מאופרות מיום האירוע עצמו, ולא רק מצילומי סטודיו, בהם קל יותר לתקן את התמונה בעזרת תאורה או פוטושופ.

איפור (צילום: technotr, Istock)
לא משנה כמה המלצות קיבלת, אל תוותרי על איפור ניסיון|צילום: technotr, Istock
אחוות קולגות: חוות דעת מאנשי מקצוע אחרים

מה אכפת לך לשאול את מעצב השיער שלך או את מעצבת השמלה אם הם שמעו על מאפרת כלשהי, ומה אכפת להם לספר לך את מה שהם יודעים? אנשי המקצוע בענף החתונות חשופים למידע רב, המלצות או ביקורות על ספקים אחרים, והם ישמחו לגלות לך אם למישהי יש מוניטין לא מוצלח, או שהיא נחשבת לעילוי בתחומה.

גוטליב ממליצה, כמובן, לא לקבוע שום דבר לפני שתפגשי עם המאפרת הפוטנציאלית לאיפור ניסיון. במפגש הזה את צריכה להפקיד את פנייך בידיה, ותוך כדי לשים לב להרבה דברים ולהיות רגישה לפרטים הקטנים.

הקליק המיידי: מישהי שמתאימה לך

"חשוב להרגיש עם המאפרת בנוח כמו שאת מרגישה עם חברה טובה", ממליצה גוטליב. נסי לעמוד על הכימיה בינך לבין המאפרת: איך אתן מתקשרות? האם יש חיבה מיידית, או שהיחסים נותרים פורמאליים וענייניים? המאפרת תלווה אותך ביום החתונה, בשעות בהן לבטח תהיי מתוחה ואפילו עצבנית, ולכן יהיה נעים יותר אם היא תהיה מישהי שאת יכולה לתקשר איתה באופן בלתי אמצעי, גם מעבר ליחסי הספק-לקוח.

אין תמונה
כדאי לוותר
מישהו שומע אותך: הקשבה ורגישות

גם היא רב-אומן באיפור ויכולה להפוך עור אדמדם לקטיפתי בעזרת מברשת מייק-אפ, היא בכל זאת מאפרת אותך, ואת בכל זאת הכלה. אל תקלי ראש במאפרת שמפגינה יותר מדי מנהיגות: זכרי כי אחרי הכל, את זו שצריכה לצאת מרוצה, ולא היא.
המאפרת המושלמת לחתונה שלך היא כזו שתשאל אותך מה את רוצה, תתייעץ איתך בכל שלב ושלב ותחזור ותבדוק שוב ושוב אם את אוהבת את התוצאה. לעומת זאת, אם היא בטוחה שפנייך הן בד ציור ריק המחכה ליצירת האמנות שלה, לא בטוח שאת מעוניינת בה.

הכל בסדר: היגיינה וניקיון

כדאי לקבוע את איפור הניסיון דווקא במגרש הביתי של המאפרת. זה ייתן לך הזדמנות להתרשם מדרכי העבודה היומיומיות שלה. האם סביבת העבודה מסודרת ונקייה? האם המוצרים בהם היא משתמשת נראים לך מקצועיים? אם משהו בהרגלי ההיגיינה של המאפרת מרתיע אותך, יכול להיות שהיא לא האדם הנכון להסתובב לידו בשמלת כלה לבנה.

>> לידיעת הגולשים: כזו חתונה רוצים לנה ומעיין
בחזרה לאתר חתונת השנה