הבית הוא המקום הכי אינטימי שלנו. אנחנו מתכננים אותו כך שיהיה כיף לחזור אליו בסוף היום, כיף להיות בו וכיף לארח בו אנשים שאנחנו אוהבים ואוהבים אותנו. בשנים האחרונות חזרה לאופנה תרבות האירוח בבית ועריכת חגיגות במתחם הפרטי, בדיוק כמו פעם, לפני עידן האולמות, הגנים וההאנגרים.
מלאכת האירוח מתאימה קודם כל לאנשים שאוהבים לפתוח את דלתות ביתם. היא מיועדת לאנשים שבא להם שהבית ילבש בגדי חג, ישנה צורה, ויפתיע במראהו גם את בני המשפחה שמכירים אותו בשגרתו. בנוסף הוא מתאים גם לאלה שאוהבים לבשל אבל לא אוהבים ולא יודעים להתמודד עם כל הארגון שמסביב. בשלנים טובים, מעדיפים להתרכז במטבח ובשוק, ושמישהו אחר ידאג לכלים, לצלחות, למלצרים ולניקיון. במקרה זה, אפשר לחסוך את החלק היקר במשוואה, הקייטרינג.
אירוח בבית הוא תורה שלמה, שיש לה חוקים ופרטים שחשוב לשים לב אליהם כדי לא להסתבך.
עריכת אירועים בבית אידיאלית לאירועים קטנים ובעלי אופי אינטימי. מדובר על אירועים של בין 40 ל- 120 איש. כמובן שגודל האירוע תלוי בגודל המקום; בית עם גינה או דירה עם גג יאכלסו הרבה יותר אנשים מדירת חדר, אבל קחו בחשבון שגם בדירת 70 מטרים אפשר לארח עשרות אנשים. אירוע מושקע יכול להסתכם בארוחה טובה, משקאות איכותיים ומוסיקת רקע.
עם זאת חשוב לזכור שאפילו שאתם חוסכים תשלום עבור מקום לאירוע עדיין צריך לשכור את רוב הציוד, שיכול לכלול תאורה, גנרטור ומערכת הגברה ועד לתאורה לחצר, שירותים כימיים ושירותי עיצוב וארגון, הכל בהתאם לגודל הבית ולאופי האירוע.
1. עבודה מקדימה: ראשית, חשוב להחליט מה אופי האירוע שאתם מעוניינים בו – קוקטייל פרטי, סיט דאון דינר או מסיבה, וכמובן הרכב האורחים, כמות המבוגרים, הילדים והצעירים. במקביל חשוב לקבוע מסגרת תקציב לאירוע. עבודה נכונה בשלב זה תחסוך מכם הרבה כאב ראש והוצאות מיותרות בשלב הבא – יצירת סקיצה תכנונית של האירוע בבית, כולל דוגמאות של צבעים, חומרים, קטלוגים של השכרת ציוד, בניית לוז לאירוע, קביעת תכנים, מוסיקה, "מיוחדים" וכמובן פעילויות לילדים.
2. בחירת ספקים ואנשי שירות: לא כל ספק מתאים לעבודה באירוע בבית פרטי. חשוב לבחור בספק אחראי שישמור על הבית, יכבד את פרטיות בעליו ואת הצורך לא להיות מורגש. השכרת ציוד שכולל שולחנות וכיסאות, פינות זולה ומספר שולחנות בר גבוהים לאירוע של 120 איש עשוי לעלות בסביבות -4000 שקלים.
קייטרינג איכותי יעלה לכם בממוצע בין 120-250 שקלים למנה. אפשר להזמין גם קייטרינג שמתמחה בטאפסים שחוסך את הקמת המזנונים. ישנן חברות שמתמחות רק בהכנת סנדוויצ'ים מושקעים וקינוחים.
3. שימוש במה שיש: מומלץ לשמור על אופי הבית ולא להפוך אותו למשהו שהוא לא. חשוב לנסות למצוא ריהוט מושכר, שיראה טבעי בחצר הבית ושישתלב בו מבחינה עיצובית וגם מבחינת דייריו. עריכת אירוע בבית זה זמן לנצל פינות שהזנחתם. לשנות, להשאיר חלק מהציוד שיכול לשמש אתכם כמו כריות, פוטונים מעץ, פרטי עיצוב שאתם אוהבים.
4. שולחנות: אל תשתמשו בשולחנות גדולים מדי, שסוגרים את החלל ומייצרים גושי סועדים. צריך להרגיש את המרחב, לא לחסום את המעברים, לאפשר לאנשים גישה לבר, למזנון, מקום למינגלינג, למפגש ולשיחה. גודל השולחן המומלץ הוא 120X120, המתאים לשמונה סועדים.
5. אירוח בתנועה: כשיש ארוחה בישיבה סביב שולחן, במיוחד אם כמות האנשים גדולה, חשוב להזיז את האנשים. כשתסיימו את הארוחה מרכזית, ערכו את המתוקים בחוץ על גבי מזנון. הקפידו שלא כל האירוח יהיה פורמלי שכן תנועה יוצרת אווירה כייפית וקלילה יותר.
6. הפרטים הקטנים: תנו מתנה קטנה, ביתית. למשל הכינו עוגיות קטנות וארזו אותן לבד. אפשר למשל לתת כפכפים ומגבת באירוע בריכה. שמיכת פליז צבעונית באירוע קריר או זרי פרחים קטנים שעושים שמח. אם מדובר באירוע שכולל ילדים, מומלץ לארגן פינה מיוחדת לילדים, מחצלת ענקית עליה מפוזרות כריות ומוצבים שולחנות בגובה 45 ס"מ, עם זרי ממתקים במקום פרחים.
אם מדובר ביום הולדת, אפשר להציע לאורחים לצייר יחד על קנווס גדול בצבעי שמן. כל אורח מצייר וחותם את שמו. טימור: לאחרונה מיתגנו אירוע, עם השם של בעל האירוע שחגג 50, על ההזמנות, הכריות, בקבוקי המים, הסיגרים ואפילו בדגלים קטנים שצורפו לסידורי הפרחים.
7. ביום – פרחים, בלילה – נרות: זה אולי נשמע בנאלי, אבל נכון: במיוחד באירוע ביתי ובעיקר אירוע יום סידורי פרחים נעימים לעין וללב – גדולים וקטנים, הפרחים מוסיפים צבע ותחושת רעננות ואביביות. בשעות הערב תופסים את מקומם נרות, עששיות, פמוטים ושנדליירות. הצבעוניות מקבלת חיזוקים בפריטים קטנים כמו כריות, מפיות, מרכזי שולחן, כיסויים לספות בכל הגוונים והצבעים.
8. הקמה יום לפני האירוע: מומלץ לבצע את הקמת האירוע יום לפני, כדי שתוכלו ללכת לישון שקטים בערב שקודם לו ולעשות שינויים של הרגע האחרון. זהו יתרון נוסף של אירוע בבית על פני מקומות חיצוניים, שם משלמים תוספת מחיר על הקמה מוקדמת, ולרוב הדבר כלל לא מתאפשר בשל ניהול אירועים על בסיס יומי.
9. בטיחות: הקפידו על כללי הבטיחות כדי שהאירוע לא יסתיים בפגיעה של אחד המוזמנים. אם מדובר בברביקיו, שלא יהיה קרוב מדי לשולחנות הסועדים. שימו לב למיקום החשמל והתאורה. אם השתמשתם בשירותיו של ספק, הקפידו שהוא יבטח את האירוע ושנציג מחברת הביטוח יבקר במקום לאחר ההקמה על מנת לוודא זאת. אם האירוע הוא סביב בריכה הקפידו לתחום אותה, למשל באמצעות דלפק בר מסביבה. תחמו את שבילי הגישה בנרות, עששיות או עציצים.
10. שירות מפנק: כשהאוכל הוא במזנונים ולא בהגשה, דאגו ל"צוות מפנק" – מספר מלצרים שישימו לב מיהם האנשים שלא קמים למזנון, ויגישו להם לשולחן. מסתבר שדווקא באירועים בבית אנשים מרגישים כל כך בבית, שלא בא להם לזוז.