"גיל זה רק מספר", הוא משפט שהולך ויוצא לנו מהפה בתדירות גבוהה יותר ככל שאנחנו מתבגרים או נקלעים למערכת יחסים שנוכח בה פער גילאים. ולכל מי שמטיל ספק אנחנו אומרים שהאהבה יכולה לנצח את הכל. האמנם? או שיש סיכוי שלפעמים הפער פשוט גדול מדי?
מחקר מטעם אוניברסיטת אמורי שבאטלנטה, החליט לבדוק אם יש בסיס לאחד מהמיתוסים הותיקים הללו. לצורך המחקר נרתמו 3000 נסיינים שניסו לענות על השאלה – האם קיים פער גילאים אידיאלי שעשוי להגדיל את הסיכוי של מערכת היחסים להצליח?
לפחות לפי תוצאות המחקר, ככל שהפער גדל הסיכוי לפרידה סביר יותר. לבני זוג עם הבדל של חמש שנים יש סיכוי של כ-18% להיפרד מאשר זוגות ללא פער בכלל. האחוזים עולים ל-39% במקרים בהם קיים הפרש של 10 שנים. ומה לגבי פער גילאים של 20 שנים? הסטטיסטיקות לא אופטימיות במיוחד ומדברות על 95% סיכוי לפרידה.
עם זאת, לפי תוצאות המחקר, הפרש הגילאים האידיאלי לזוגות - עומד על שנה אחת בלבד והסיכוי לפרידה עומד רק על כשלושה אחוזים. אבל גם אם בן הזוג שלך בוגר ממך, עוד אין צורך לרוץ ולפרק את החבילה. "יכולים להיות זוגות עם המאפיינים של זוג מוצלח לכאורה, אבל בפועל עם מאפיינים של מי שעומד להתגרש בלי קשר לגיל", מסביר הוגו מיאלון, אחד החוקרים.
כך שחשוב לסייג ולהגיד שהסקר מתבסס על נתונים שטחיים בלבד ועל דפוסי התנהגות כלליים, כך שלכל זוג בפועל יש את הגורמים שמניעים אותם להישאר יחד, כמו: רמת בגרות מנטלית, מצב נפשי, אינטליגנציה רגשית או פשוט התאמה וחיבור מוצלח.