בתחילת 2017 בית המשפט בשוויץ הרשיע גבר צרפתי באונס, לאחר שזה הסיר את הקונדום במהלך יחסי המין, ללא ידיעת הפרטנרית שלו. בית המשפט קבע שככל הנראה, האישה לא הייתה מקיימת עמו יחסים מראש, בידיעה שהקונדום יוסר ועל כן, מעשים מסוג זה יוגדרו כאונס לכל דבר. כעת, מחקר חדש מגלה שמדובר בתופעה הולכת וגדלה, ואפילו יש לה שם: stealthing, או: מין בהתגנבות.
אלכסנדרה ברודסקי, שפרסמה את המחקר בכתב העת מגדר וחוק של אוניברסיטת קולומביה. ראיינה קורבנות של תופעת ההתגנבות, ועקבה אחר התבטאויות ברשת של גברים שהסירו את הקונדום מבלי שהנשים ידעו או הסכימו. בקהילות מקוונות שיוחדו לנושא, הגברים ה"מתגנבים" מעודדים אחרים להסיר את הקונדום, בין אם מדובר בהומואים או סטרייטים, וטענתם העיקרית היא: זו זכותו של הגבר שהזרע שלו יופץ.
16 סיפורים על תקיפות מיניות אפורות
המחקר נפתח בסיפורה של רבקה, סטודנטית לרפואה העובדת בקו חירום לנפגעות אונס. רבקה התחילה לשים לב שהיא מקבלת יותר ויותר שיחות של נשים שדיווחו על בני זוג שהסירו את הקונדום באמצע הסקס. "הסיפורים תמיד התחילו במילים, 'אני לא בטוחה אם זה אונס, אבל…", אומרת רבקה, ומסבירה שכולן הרגישו פגועות אבל לא הייתה להם דרך לבטא מה בדיוק קרה.
ברודסקי הסבירה להפינגטון פוסט שזו בדיוק אחת ממטרות המחקר: "לספק אוצר מילים שיקלו על אנשים לדבר על תופעה שהיא נפוצה - אך לרב נכנסת תחת ההגדרה 'מין גרוע' במקום 'אלימות'".
קורבנות של ה"התגנבות" נפגעות פעמיים: פעם ראשונה כשהן בעצם נחשפות למחלות מין ועשויות להיכנס להיריון לא רצוי, והפגיעה השנייה, העמוקה יותר, היא נפשית. הן מאבדות את הזכות על גופן. על פי המחקר, נשים כאלה סובלות מאותן פגיעות פסיכולוגיות כמו קורבנות של תקיפות מיניות יותר מוגדרת. אחת המרואיינות של ברודסקי כינתה למשל את המעשה "שפיכת אונס".
לפני כשנה נערך סקר נרחב בארה"ב ובאירופה בו נדרשו כאלפיים גברים ונשים לדרג את הדברים שהכי מפחידים אותם בסקס. אולי יפתיע אתכם לשמוע, אבל הפחד שהגבר לא ישים קונדום נמצא במקום הראשון בדירוג הנשי. במקום השני והשלישי היה הפחד מהריון לא רצוי ומחלות מין, ובמקום השישי החשש שהוא ירצה לעשות משהו שאת לא רוצה. קורבנות ה'התגנבות' רואות בהסרה של הקונדום כאיום על הגוף שלהן ופגיעה בכבודן, כאילו נאמר להן 'אין לך זכות לקבל החלטות ביחסי המין' או 'את לא שווה שאתחשב בך". מסכמת ברודסקי.