הבופה בבית המלון יכול להיות חיסרון או יתרון: מצד אחד שפע עצום של אוכל שברובו נראה טוב ומגרה, הרבה מאכלים שביום יום אנחנו לא אוכלים והנה יש הזדמנות לאכול, ומצד שני הרבה סלטים שבדרך כלל אנחנו לא עושים לעצמנו, ירקות חתוכים לחמים טובים. הבחירה היא בידינו.
אני נהנית כשאני נכנסת לבופה כי מבחינתי זאת הזדמנות שמישהו אחר הכין עבורי את האוכל ואני לא נדרשת לנקות אחריי. עם זאת, בופה לא צריך לגרום לנו לשבור את מסגרת החיים הבריאים אבל כן להגמיש את המסגרת וזה מה שעושה את ההבדל. אז מה לוקחים ומה אוכלים? כמה הצעות:
1. במקום להעמיס על הצלחת מכל הבא ליד ולעין להסתובב לבחון מה יש ולבחור מה להעמיס ומה שווה לנו.
2. במקום לקחת צלחת נפרדת ללחמים לבחור סוג לחם מועדף ולקחת פרוסה טובה אחת.
3. במקום לשתות שתי כוסות קפה הפוך גם מיץ תפוזים סחוט ואולי כוס שוקו קטנה, כי הכול כלול במחיר, להסתפק בכוס מים, וכוס משקה אחת נוספת לבחירתכם.
4. במקום שנפח הצלחת ברובו יהיה פחמימות, קורסון, עוגה, טוסט מטוגן וסלט פסטה קר דברים עתירי שומן וסוכר, להניח בצלחת הרבה ירקות רוטב טעים, שחצי מהצלחת תהיה ירקות.
5. אם רוצים לאכול ביצה עדיף ביצה קשה או חביתה שמכינים לכם ולא כזו שנמצאת במגש גדול ולא ברור כמה ביצים אתם אוכלים וכמה שמן.
6. משלל הקורסונים והעוגות לבחור משהו אחד קטן וליהנות ממנו.
7. משלל מנות הבשרים והדגים לבחור אחת ועדיף לא את זו שטובעת בשמן.
8. משלל מנות הפחמימות פסטה, אורז, תפוח אדמה אפוי. לבחור אחת ולהסתפק בשתי כפות.
9. והכי חשוב לא לחזור ולהעמיס על הצלחת שוב ושוב, לא לקחת צלחות נפרדות - צלחת ירקות צלחת מתוקים צלחת לחמים צלחת דגים מעושנים מיותר ולא בריא זה אולי עולה בכסף אותו הדבר אבל המחיר הבריאותי שאתם משלמים על ארוחה עצומה הוא יקר מאוד.
10. זה נכון לגבי כל ארוחה בוקר צהריים וערב.
תזכרו: אם החופשה סובבת סביב המזנון וסביב האוכל - אתם אולי תרגישו שקיבלתם תמורה הולמת לחופשה, אבל ההרגשה בסופו של יום תהיה כבדה ועודף פחמימות משפיע גם על מצב הרוח וחבל . .
יש לך טיפ איך לשמור על הפיגורה גם מול פיתויי הבופה? שתפי אותנו
מה המנה הכי טעימה שתשמור עלייך בבתי קפה? יצאנו לבדוק