לא רק גמישות בשעות עבור אימהות או חדר הנקה לשואבות חלב – החברות והארגונים המופיעים ברשימה שלנו הם מקומות עבודה שבאמת מקדמים אג'נדה של העסקה שוויונית ומעודדים קידום של נשים. אם גם אתן זכיתן לעבוד במקום שכזה, אתן מאוד מוזמנות להוסיף את שמו בתגובות.
ברוביקון יעריכו את מה שיש לך לתת
קבוצת רוביקון (כ-40 חברות המתמחות בהשבחת עסקים בצמיחה, השקעות, מימון וביטוח) רואה יתרון בעובדות שהן גם אימהות. "דרישות סף שהן בבחינת הכרח לאם המודרנית, כמו אמפתיה, רגישות סביבתית, יכולות ניהול מו"מ והאצלת סמכויות - הופכות אצלנו ליתרונות מהותיים שמפגינות אימהות במקום העבודה", אומרים בקבוצה. 40% מכלל העובדים בחברות הן נשים, ובתפקידי הניהול אחוז הנשים אפילו עולה ועומד על 50%. החברה מצהירה על פתיחות לגישות שונות של ניהול, ומדגישה כי היא מודעת ליתרונות האובייקטיביים של ניהול וביצוע נשיים. החברה מקפידה על שיוון מלא בין גברים ונשים, גם בשכר, בכל התפקידים, ומעניקה לנשים העובדות בה כלים להתמודדות עם דילמות בנושא השילוב בין הקריירה לחיי המשפחה.
עוד בערוץ הנשים:
- איזו תספורת תעשה אותי הכי יפה?
- 10 הלקוחות שלעולם לא אשכח: וידוי של זונה
- ככה נראות הנשים הכי יפות בעולם
בנס יסדרו לך מקום חניה מרווח יותר כשתהיי בחודש תשיעי
נס, חברה טכנולוגית בתחום ה-IT, מאמינה שקידום נשים תורם בהכרח לשגשוג והצלחה. בחברה פועל פורום מיוחד שעניינו הוא קידום נשים: הפורום משפר את סביבת העבודה כך שתהיה נוחה ומתאימה גם לצרכים של נשים, מארגן ערבי חברה נשיים ופאנלים ניהוליים לנשים, מאפשר הסדרי חניה נוחים יותר לנשים בחודשי הריונן האחרונים, מציע שיעורי פילטיס במשרד וכן תומך בנשים בתהליך הגשת מועמדות לכל משרה ניהולית חדשה שנפתחת בחברה.
בסלקום תצאי הביתה מוקדם
בעוד שהחוק הישראלי מחייב מעסיקים לתת לעובדות "שעת הנקה" (קיצור יום העבודה בשעה אחת על חשבון המעסיק, מבלי לפגוע במשכורתה של העובדת) למשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, בסלקום מעניקים לעובדות שנה שלמה של ימים מקוצרים. "אנחנו עושים הכל ולומדים תוך כדי תנועה איך ליצור סביבה ארגונית שתומכת במשפחתיות בכלל ובקידום נשים בפרט", אומרים בוועד העובדים של סלקום, שעיגן את ההטבה המשמעותית לעובדות החברה בהסכם הקיבוצי שנחתם לאחרונה.
בהולמס פלייס ישלמו לך כמו לגברים
כרשת שבראשה עומדת מנכ"לית, בהולמס פלייס מקפידים על אג'נדה ניהולית שמשלבת ומעודדת נשים להגיע לשורות הגבוהות ביותר בארגון. "אנחנו מאמינים שנשים הן יצירתיות, בעלות רגישות וקשובות - תכונות שמסייעות להובלת ארגון מצליח, ואנחנו מקפידים להעניק לגברים ולנשים שוויון מלא בהזדמנויות ובשכר בתוך הארגון".
בסטודיו C יקשיבו לך כמו שרק נשים יכולות להקשיב
ברשת עובדות רוב מוחלט של נשים - 750 נשים לעומת שני גברים בלבד. הנהלת הרשת כולה מורכבת מנשים, כולל המנכ"לית עצמה. הרשת מורכבת מכ-380 מדריכות כושר ו-70 תזונאיות, כששאר הצוות מורכב ממנהלות סניפים, מנהלות משמרת, עובדות המשרד הראשי ועוד. "מבחינתנו, היתרון של הרשת הוא שנשים מבינות נשים אחרות, הן מכילות, קשובות האחת לשנייה, יש הרבה פתיחות וחיזוק הדדי במידת הצורך, דבר שאינו מובן מאליו בכל מקום עבודה", נמסר מסטודיו C.
במרכז למימוש זכויות רפואיות של לבנת פורן ילחמו למענך
90% מהעובדים של לבנת הן נשים, כחלק מאג'נדה ברורה שמטרתה לעודד שילוב נשים בשוק העבודה. זכויות נשים מהוות חלק ניכר גם מהמאבקים הציבוריים שלבנת מנהלת וניהלה בעבר, ביניהם המאבק לתיקון אפליית עקרות הבית בחוק הביטוח הלאומי.
באבוט ישראל ישקיעו בך
במשרדיה של חברת השירותים הרפואיים, שמייצרת גם את תרכובת המזון לתינוקות "סימילאק", יש רוב של 90% נשים בקרב העובדים - לרבות המנכ"לית. האג'נדה של החברה היא קידום נשים בכל תחומי הפעילות, לרבות מחקר, פיתוח ואסטרטגיה. במשרדים פועלת קבוצת פילאטיס המיועדת לעובדות, והחברה מעמידה תכניות שתומכות בנשים במגוון תחומים כגון הכשרה מקצועית, העצמה נשית, יצירת הזדמנויות תעסוקה ועוד. בשבוע שעבר הוכרזה אבוט העולמית כאחד מעשרת מקומות העבודה הטובים ביותר לנשים בדירוג של הירחון Working Mother Magazine - דירוג שעליו שומרת החברה כבר 14 שנים ברציפות.
בביטוח ישיר יתחשבו בך אם תעברי טיפולי פוריות
נשים מהוות 57% מכלל העובדים בחברה ומחצית מהמנהלים הנן נשים. התרבות הארגונית בביטוח ישיר מעודדת איזון בין בית לעבודה, מתוך האמונה שאיזון כזה חיוני לרווחת העובד ומיטיב, בהתאמה, גם אם החברה. עובדי החברה נהנים מהאפשרות לעבוד מהבית אם תפקידם מאפשר זאת, ועובדות העוברות טיפולי פוריות זכאיות לימים נוספים בתשלום מלא, מעבר למקובל בחוק.
ב"זכותי" יתנו לך להיות יעילה בזמנים שנוחים לך
מתוך כ-100 עובדים בחברת המומחים לזכויות רפואיות, יש כ-70% נשים - ולמעשה, כעשר מהן (10% מכלל העובדים בחברה) נמצאות בימים אלו בהריון. ב"זכותי" לא מודדים עבודה בשעות, אלא בתפוקה – "וידוע שאצל נשים בכלל ואימהות בפרט זה פרמטר חשוב, כיוון שהן מספיקות המון בזמן קצר ולא צריכות 'לדפוק שעון' כדי להוכיח את עצמן", מסבירים שם.
גם את עובדת במקום שווה לנשים? ספרי לנו בתגובות