שימו את הדימום, הכאבים והנפיחות בצד - והמחזור החודשי עדיין דופק אותנו. מצד אחד, אנחנו מנסות להוכיח לעולם שבימים הווסת אנחנו יכולות לעשות הכל כי "מחזור זאת לא מחלה", מצד שני - בואו נודה, לפחות ליום אחד מדובר בסיוט. לא תמיד אנחנו מפוקסות, הגב תפוס והעיניים תרות אחר פאקינג שוקולד! איפה כל השקולד? מי לקח לי מפה את השוקולד?
חברה בריטית החליטה לבוא לעזרת הנשים ולהחליט בשבילן, והכריזה באופן רשמי על "מדיניות מחזור" שבמסגרתה נשים שסובלות יוכלו לקחת כמה ימי חופש. נשמע קצת מוגזם? גם מגרש סאגווי במשרדי גוגל, אבל חברות מוכנות לעשות הרבה לרווחת העובדים והעובדות כדי שיהיו מאושרים יותר - וירצו לעבוד קשה יותר. בחברה המדוברת אגב, יש בסך הכל 31 עובדים ורק שבעה מתוכם גברים.
"ניהלתי עובדות רבות במהלך הנשים, וראיתי נשים מכופפות ומכווצות מרוב כאבי מחזור שלא מוכנות ללכת הביתה משום שהן לא רוצות לסמן את עצמן כחולות. וזה לא הוגן", אומרת הבעלים של המשרד, בקס בקסטר. "בחברה שלנו אנו מבינים שאם מישהו סובל או כאוב, ולא משנה מה הסיבה, הוא צריך ללכת הביתה. רצינו ליצור מדיניות שמבינה ומאפשרת לנשים לקחת פסק זמן בזמן המחזור החודשי מבלי שזה ייחשב כמחלה".
ומה לגבי הרווחים? בקסטר מתמודדת עם השאלה הזאת בצורה קצת היפית. לטענתה, המטרה היא לסנכרן בין העבודה למחזור הטבעי של הגוף, כשמבחינת הנשים - מדובר באמת בווסת עצמה. "נשים במחזור נכנסות ל'מצב חורף', הן צריכות לדאוג לחום הגוף, להזין את עצמן. מיד לאחר הווסת, כשעוברים ל'מצב אביב', ואז הן פי שלוש יותר יעילות בעבודה.
קראו גם: הישראלית שמנהלת יומן מחזור בפייסבוק
כנראה שרק אישה באמת יכולה להעביר מדיניות שכזאת במקום העבודה, כי רק היא יכולה להזדהות עם הכאבים. ואכן, בקסטר אומרת שהנושא קרוב לליבה כי היא עצמה סובלת מהתכווצויות קשות. "במשך זמן רב מדי, סוגייה הסבל במחזור נחשבה לטאבו", היא מוסיפה. "עובדות אמרו לי שהן מתביישות להודות שכואב להן. אני רוצה שנשתחרר מהאשמה ונחליף את השליליות ותפיסה חיובית יותר. גם הגברים וגם הנשים גילו פתיחות כלפי הרעיון, בעיקר בקרב הדור הצעיר יותר".
בדיילי מייל מציינים שהכרזה על מדיניות מחזור, כמו זו של בקסטר, היא למעשה לא דבר חדש. ביפן למשל מאפשרים לקחת ימי חופשה בזמן מחזור מאז 1947. גם בדרום קוריאה, טיוואן ואינדונזיה יש חוקרים שמאפשרים לנשים לעשות פסק זמן מהעבודה בימים אלו. בדיילי גם מציינים כי באחד המחוזות בסין מאפשר לנשים לקבל יום חופש בזמן מחזור אם הן יספקו אישור מרופא. מצד שני, לפחות בדרום קוריאה לנשים אין חירות מוחלטת לרוב מצופה מהן לעזוב את מקום העבודה לאחר לידה ולגדל את התינוק במשך כמה שנים. ובסין הורגים עוברים ממין נקבה. בדיילי גם מציינים שעובדות בחברת "נייקי" יכולות לקחת ימי חופשה בזמן מחזור.
אז האם מדיניות מחזור היא משהו שמעצים נשים, או דווקא משאיר אותן מאחור? גורם להן להפסיד ימי עבודה ולהיתפס על ידי הקולגות הגברים כנחותות? בקסטר וחברותיה מאמינות כמובן שהאפשרות הראשונה היא הנכונה. אבל יש להודות שיש בה משהו מסוכן - מאחר שגברים יכולים לנצל אותה כדי להוכיח שנשים הן לא ראויות לתפקידים מסוימים. כל עוד אנחנו מתנהלות בזירות גבריות, כנראה שנמשיך להסתיר את הטמפון בכף היד בדרך לשירותים.