דנה רון באולפן יום חדש (תמונת AVI: mako)
מי ידאג לכם אם לא אני?|תמונת AVI: mako

אני מתבוננת בדאגה בדמותי שמשתקפת במראה העצומה בחדר האיפור ועומדת את הברוך. הכחול בלחי הפך למעין צהוב דהוי ומתחת לעין שחור משחור. לפני כשבועיים ישבתי עם יריב בפארק ליד הבית ובעוד אנחנו מפטפטים בכיף חטפתי כדור ישר לתוך הפרצוף. הנזק: בצקות ושטפי דם בכל צד שמאל.

אני מנסה להשיח את דעתי מהדרמה, מתחילה לעבור על האייטמים שיהיו בתוכנית והמצוקה שאני חווה מתורגמת להפרעת קשב חמורה. כמה שאני קוראת את התסריט כלום לא נקלט. כל מה שעובר לי בראש זה שאלה אחת שמהדהדת נון סטופ, מה יהיה אם מרב המאפרת לא תצליח להסוות את המכות היבשות? יואו, איזה בושות! מה לעשות שאני נראית כמו אישה מוכה. העדר האפשרות להסביר ממה זה בעצם קרה מדכאת אותי נורא. אני אמורה להתגבר במהרה ולהצטלם היום ביי הוק וביי קוק. מספיק שבשבוע שעבר התחננתי לתמי המפיקה וענבל העורכת לבטל את יום הצילום והן גילו הבנה. פקודות מהאזור הרציונלי אצלי במוח מתקבלות: תחשבי חיובי! תני קרדיט לנפלאות האיפור! תתאפסי ותעשי את העבודה שאת כל כך אוהבת!

אוקיי, זה עבד. חדורת מוטיבציה ואופטימיות אני מחייכת לעצמי במראה ועושה טעות גדולה. מלבד סימני המלחמה כשאני מחייכת מופיעה במלוא תפארתה הבצקת. אני מבינה שהיום אני פשוט חייבת להפסיק להסתכל על עצמי. הפתרון המיידי שעולה לי: אעטה על עצמי פני פוקר. פחות צחקוקים ושאר ירקות. אבל איך אעמוד בזה שאני כל כך נהנית עם האורחים בתוכנית? כן,] זכיתי. מבחינתי העבודה שלי זה כמו להיות ילדה בחנות ממתקים, בלונה פארק, במגרש משחקים. אני ללא ספק מבלה כאן ופשוט עושה כיף חיים. אני מחליטה לבדוק מי מהקבועים מגיע היום ומהם הנושאים:

 אולגה'לה שלי. הכוונה כמובן לד"ר אולגה רז. שתינו דיברנו רבות על מזונות והפעם אני מתכוונת לדבר איתה על צורות בישול. אברר איתה האם טיגון באמת נחשב להכי פחות טוב במיוחד לאנשים בדיאטה. ותכלס, מה בעצם עדיף - טיגון, אפיה או בישול במים? מעניין אותי גם מה היא אומרת לגבי טיגון בשמן זית. שמעתי שכשהשמן עולה לחום גבוה הוא פולט רעלים, האם זה נכון? ותהיה גם פינתנו הקבועה - ניפוץ או אישור מיתוס, הפעם על המוקד: האם טיגון ירקות טוב או הורס את כל ערכם התזונתי?

 ותהיה גם יהודית בלאווט, מומחית לקוסמטיקה ובישום, שמלבד הטייטלים היא גם אישה בעלת אנרגיות בלתי נדלות. היא מגיעה לעדכן איזה בשמים מתאימים לעונת האביב שמתקרב אלינו בצעדי ענק. אין ברירה, צריך להיערך ומי ידאג לכם אם לא אני מי? במחשבה שנייה, האם באמת צריכים להחליף בושם בכל עונה?

 אה, ויש גם את ברברה ברזין כמובן, מעצבת הפנים הכי צבעונית שאני מכירה, שמגיעה לתת לנו טיפים ורעיונות איך ניתן לשדרג את הבית בעזרת שימוש נכון בצבע, בטקסטורות ובכלל בשיטות צביעה שונות. אגב, כמו שאני מכירה את הדינמיקה בינינו, לא רק על זה נדבר.

 ובמטבח צ'רלי פדידה, רגע אני רואה נכון? לצידו תהיה ברי סימון?! אותה דיירת השנויה במחלוקת, זאת שיצאה ברעש וצלצולים מבית האח הגדול? את האמת, מקווה שזה יעבור בשלום. התכנון הוא ששניהם ביחד יבשלו עבורנו מטעמים מהמטבח המרוקאי. הכל טוב ויפה, אבל אסור לשכוח ששניהם דומיננטיים וסוערים ביותר. טוב, את זה אני מתה לראות, סקרנית לדעת איך הם יסתדרו בניהם. בכל מקרה, כבר מוצא חן בעיני או כמו שרית חדד אומרת - אפילו מאוד, שמדובר באוכל מרוקאי אותנטי. מתה על אוכל מזרחי.

דנה רון לאלה (צילום: עודד קרני)
איזה בושות. סומכת על נפלאות האיפור|צילום: עודד קרני

 סוף דבר

במקום מרב המאפרת הגיעה עדי, שעשתה עבודה מצוינת. כל האורחים עודכנו שהיום יש סיכוי שאהיה קצת צנון, אבל זה רק כלפי חוץ כי בפנים אני אקרע מצחוק.

ברי הייתה הפתעה גדולה וניפצה את הסטיגמות שדבקו בה (שעיקרן - קרצייה). היא התגלתה כאישה שיודעת להקשיב (כן, כן), אישה חמה ומרתקת. אני מודה מאוד נהנתי לארח אותה.

והכי חשוב - מה בישלו במטבח? אז ככה, פשטידה מרוקאית מסורתית 'מחמר', או כפי שברי הזכירה לצ'רלי כשהכינו אותה, נקראת גם מעקודה. הוא כמובן התרגש ואמר ששנים לא שמע את השם ושכך אימא שלו הייתה קוראת לזה. בקיצור, אתם מוזמנים לצפות היום בתוכנית. אני מחכה לכם.

'תהיו בריאים' ימים א' ב' ג' בשעה 10:00 ערוץ 2.