ניקול קידמן  (צילום: רויטרס)
תכירי את הצדדים הטובים שלך|צילום: רויטרס

מתי בפעם האחרונה הבטת בתמונה של עצמך ולא עלה בך רצון עז לשרוף אותה, לעשות דיאטה, להסתפר, לרוץ למנתח הפלסטי ולהיעלם מהיקום? הבשורות הטובות הן שזה קורה לכולן. הבשורות הרעות שזה, ובכן, שקר. לבר רפאלי זה לא קורה, אבל היי, לה יש פוטושופ שחותך, משפץ, מרטש ומשדרג. טוב, גם זה שקר, היא פשוט יפה. אבל במקום לבחוש בצלחת של זאת שאכלה עם ליאונרדו דיקפריו, אולי מוטב שנתעסק בעצמנו. ומאחר שבעידן הדיגיטלי אין כמעט מקום שתפני אליו ולא תמצאי בו מצלמה שמכוונת אלייך את עדשתה ומצפה לתמורה, יפה שעה אחת קודם. נכון, שיש דברים גרועים יותר מלא להיות פוטוגנית, אבל בניגוד למלחמות אחים, עבדות ילדים ודילול משאבי טבע – במקרה הזה יש מה לעשות. יצאנו לבדוק איך יוצאים מזה בשלום, וחשוב מכך – איך יוצאים מזה יפה.

פנינו לעינב מורנו ועמית פייס מ"פוטוגנים" – צמד צלמים שעוזרים לאנשים לזכור את האירועים שלהם. בלילות הם מצלמים חתונות ובימים הם בעיקר ישנים, אבל היה להם זמן לתת לנו כמה טיפים. לפני הכול הם הרגיעו והסבירו שאסור להפיל את אשמת התמונות המזעזעות על עצמנו. "פוטוגניות מתחלקת לשני גורמים: תנאי הצילום החיצוניים והמצולם עצמו", הם מסבירים. במילים אחרות: יש זוויות צילום ותאורה שתלויות דווקא בצלם, אבל אפשר ורצוי להזהיר אותו מראש, ויש דברים שתלויים בך כמו תנוחות ופוזות שאפשר לאמץ.

 1) שמנה? עגלגלה? או סתם לא מחבבת במיוחד את פלג הגוף התחתון-עליון שלך? הכי טוב לצלם אותך מזווית גבוהה, מלמעלה, ובשום אופן לא מלמטה, כדי לא ליצור סנטר כפול או להדגיש כפלים נוספים בגוף. טיפ נוסף: הצטלמי בשיער פזור. זה לא עוזר לתחת, אבל בוודאות עוזר לפנים.

2) הרימי את הראש. בהקשר לטיפ הקודם, באופן די גורף מומלץ שלא להוריד את הראש בצילום.
הסיבה המקצועית: זה יוצר סנטר כפול. הסיבה שלנו: מה הטעם בתמונה אם הראש שלך למטה? יתרה מכך, אם את סובלת במיוחד מתסביך סנטר כפול, פתרון טוב הוא לשים יד על הסנטר, משהו בסגנון "האיש החושב". כך את מסתירה את "הפגם" ומשווה לעצמך מראה רציני. זה עובד טוב גם על כאלה שלא מסתדרות עם הפה שלהן.

3) התעוררת ביום הצילום עם שקיות שחורות מתחת לעיניים? בקשי (או אם את אסרטיבית מספיק – תדרשי) שלא להצטלם עם אור ישיר עלייך, כזה שעשוי ליצור צל על ארובות העיניים. אם אין מענה לדרישה את יכולה להרים את ראשך מעט כלפי מעלה כדי להעלים את הצללים על השקיות.

4) אם את סבורה שהעור שלך לא נראה משהו – חצ'קונים, חטטים נקבוביות פתוחות, קמטים ועוד כל מיני מילים מבאסות של קוסמטיקאיות, כדאי לך להצטלם מול אור ישיר כמו שמש או פלאש. אור צדדי שלחלון או פנס עלול ליצור צללים שמבליטים פגמים בעור הפנים.

אין תמונה
אל תפחדי ממנה. באמת, תראי איזה חמודה
5) סובלת מתסביך אף? בטוחה שיש לך חוטם גדול? אפילו אם זה רק בראש שלך, עדיין מומלץ שתצטלמי פרונטלית ולא בפרופיל ותוודאי שאין תאורה צדדית שיוצרת צל על הפנים, מה שמעניק הרבה מקום של כבוד לאף.

6) בטוחה שיש לך זרועות מהגיהינום? אנחנו מתייחסים כמובן לכל הדלדלה, מלח-פלפל ויתר סופרלטיבים משפילים – המלצה חמה היא לא להצמיד את הידיים לגוף. למה? תנסי ותראי לבד.

7) מדובר באחת הקלישאות העסיסיות ביותר, אבל בכל זאת: תהיי את. אנשים שחוששים ממצלמות מתנהגים לרוב בדיוק ההיפך: עושים פרצופים מגוחכים, מחייכים חיוך מגושם, עוצרים נשימה עד שזה יעבור או סתם נתקעים עם מבט קפוא של חוסר נעימות. אם זה לא נראה טוב במציאות, את יכולה להיות בטוחה שהמצלמה לא תשקר. 

8) תכירי את עצמך. לדעת שיש לך צד אחד טוב יותר ממש לא אומר שאת אובססיבית או דיווה. זה כן אומר שלמדת על עצמך דבר או שניים. חשוב מאוד לדעת מה עושה לך טוב בכללי ובתמונות בפרט. אם את יודעת שהחיוך שלך הוא לא ממש מיליון דולר, אבל בהחלט שווה כזה אחרי טיפול אצל שיננית, אל תתאמצי לחייך בפה פתוח. לכי על מראה שהולך אותך. כמובן שגם איפור טוב עושה את העבודה. לסיכום: את במילא מבלה זמן לא מבוטל מול המראה, לפחות תצאי משם עם תובנות.

9) אל תהיי מודעת למצלמה. כל צלם שתדברי איתו יגיד לך שהכי טוב לא להתייחס לנוכחות המצלמה ואם תפשפשי בכל התמונות שאת באמת אוהבת, את תגלי שלרוב מדובר באלו שתפסו אותך משועממת על כוס יין, מחליפה רשמים עם חברה בצד השולחן או סתם מחובקת עם חבר שלך בחתונה מבלי שידעת שבכלל קלטו אותך.

מצלמת (צילום: jupiter images)
קלישאה, אבל עובדת: תהיי את|צילום: jupiter images


10) תהיי מודעת למצלמה. אם את בכל זאת מתקשה להתעלם מהפרוז'קטור המטאורי שמטשטש לך את הראייה, אז חשוב שתתייחסי למצלמה כאל אדם שלישי ולא כאל חפץ שבא להרוג אותך. טיפ שעובד מעולה גם עם מצלמת וידאו.

11) תתלבשי. אלא אם כן מדובר בצילומי עירום, מוטב שתתלבשי לתמונות. אבל גם להתלבש, צריך לדעת. אז נכון שמכנסיים שמים על הרגליים אבל חשוב גם לדעת איך לארוז את עצמך כדי להוציא את המיטב. היי מודעת למה שמחמיא לך. הכירי את הקימורים היפים בגופך והדגישי אותם והצניעי את מה שלא. אם יש לך מחשוף נפלא, לדוגמה, חשפי אותו לאומה. זה עושה פלאים גם בתמונה. אה, ואל תשכחי: פסים בעייתיים. או שהם מרחיבים או שהם מאריכים, מה שבטוח – הם מרצדים. אז ותרי על חולצת הזברה בתמונות, אם את לא מוכרחה. ובכלל, ותרי עליה גם אם את מוכרחה.

ויקטוריה סיקרט- 0 (צילום: ויקטוריה'ס סיקרט)
את לא חייבת להיות דוגמנית בשביל לדפוק פוזה (אבל חליק, לא כזאת)|צילום: ויקטוריה'ס סיקרט

12) דגמני. בואי לא נכחיש את העובדה הכואבת: עד כמה שאת שונאת את עצמך במצלמות, החלום הכמוס שלך הוא להיראות טוב והיי, אם מוניקה לווינסקי הצליחה להוציא כמה תמונות סבירות בתקופה האוראלית – למה שאת לא? ובכן, יש כמה תנוחות שתמיד יעשו עימך חסד. המטרה היא לשחק קצת עם הגוף שלך כדי להקנות לו פרופורציות מחמיאות יותר. כמו להזיז את הגוף הצידה ולשמור על מבט ישיר למצלמה, בדומה לפיתול נחש. גם להישען קצת קדימה לכיוון המצלמה (לרכון על המרפקים) זו טקטיקה מוצלחת בהרבה מאשר הישענות אחורה. ומה שטוב לבר רפאלי, בטוח טוב לנו.