אמש (שלישי) התקיים בכנסת אירוע מיוחד בכנסת לציון שלוש שנים ל-#MeToo, במהלכו הקריאו חברי כנסת עדויות של נפגעי ונפגעות תקיפה מינית. יו"ר ועדת החינוך, ח"כ רם שפע הקריא את עדותה של הדר שגיא. היום (רביעי) התראיינו ח"כ שפע והדר לפאולה וליאון והתייחסו לדברים.
"רם הקריא את זה בצורה כל כך מדויקת, ממש כמו שהתכוונתי, למרות שלא תכננתי שגבר יהיה זה שיקריא את העדות", סיפרה הדר על החוויה לשמוע גבר קורא את החוויה הקשה שעברה במליאת הכנסת. "כששמעתי את הדברים שאמר התוקף שלי יוצאים מהפה של רם פתאום יכולתי לשמוע איך זה מפיל את האסימון אצל גברים אחרים שהיו בסיטואציה כזו ולא הבינו שזה בכלל מה שהם עושים".
ח"כ שפע סיפר גם הוא על התחושות שלו בזמן שהקריא את עדותה של הדר על דוכן הכנסת, שכללה בין השאר שורות קשות כמו 'רק תורידי את התחתונים, אני נשבע אני לא עושה כלום'. "אתם לא יכולים לראות איזה עור ברווז יש לי עכשיו בדיוק כמו שהיה לי אתמול כשהקראתי את הטקסט. כחבר כנסת אני רץ בין דברים, מדבר ומתווכח ואז פתאום אני רואה את הטקסט הזה ופוגש רגע לפני את הדר. אני יודע שאני עומד עכשיו מול הכנסת, והדר בחדר שלי צופה, הלב שלי דפק הרבה יותר מהר מכל אירוע רגיל בכנסת".
הדר שיתפה במה שקרה לה, והודתה שבמשך שנים לא ידעה שמה שהיא עברה זה בעצם אונס. "חשוב לי להגיד שהסיפור שלי לא שונה ולא ייחודי, אם יש משהו ש-#MeToo מלמדת אותנו זה שפגיעה מינית יכולה לקרות לכל אחת, בכל זמן ובכל מקום, גם מהאנשים הקרובים אליה. חשוב להגיד לנפגעים – את לא אשמה, אתה לא אשם, אין שום דבר שמצדיק פגיעה ולנו אין במה להתבייש".
"אם יש משהו שהסיפור שלי מלמד זה איך פגיעה עובדת. קודם כל מבססת אינטימיות, קירבה, יחסי אמון וזו גם הופכת להיות תעודת הביטוח של הפוגע. אני הייתי מאוהבת, האמנתי שנתחתן בסופו של דבר וראיתי בו אדם בוגר, משכיל וחכם. קיבלתי עליו המלצות ולא חשבתי שיש לי סיבה לחשוש או לפחד, סמכתי עליו בעיניים עצומות".
"הלכנו לישון כמו בכל יום שישי שיוצאים וחוזרים הביתה ופתאום קו הגבול נחצה. אני התעוררתי והוא היה בתוכי, בלי לשאול. לא היה שום דבר רומנטי ברגע הזה, אני בטח לא יכולתי לתכנן שככה תיראה הפעם הראשונה שלי".
"אני יכולה לספר שבדיעבד יזמתי אותו קשר והוא הכיר בצד הזה של הסיפור והתנצל. אני את הסליחה שלי קיבלתי, אבל יש הרבה נשים שעדיין ממשיכות לקבל האשמות ולהרגיש מאוד רע עם הפגיעה שלהן".
ח"כ שפע התבקש להתייחס לכך שהתוכנית למניעת אלימות במשטרה טרם אושרה על ידי הכנסת והממשלה ושתקציבים לתוכניות לטיפול בנושא לא אושרו. "אני מאוד מסכים. תנועת #MeToo יצרה שינוי אדיר אבל המאבק ממש לא נגמר ואנחנו חייבים להמשיך להילחם, גם בממשלה וגם בחברה".