על רקע ההחלטה לסגור את מתחם מועדוני הבורסה, החליטה עיריית תל אביב אתמול (יום א'), לא לחדש את רישיון הפעילות למועדון החשפנות "הפוסיקט". המועדון, שהפך לאחד מהגדולים והמוכרים בתחום צרכנות המין, יידרש לעצור את הפעילות שלו, זאת לאחר שנחשד בביצוע עבירות סרסרות והחזקת בית בושת.
המועדון, שממוקם בכיכר אתרים שבתל אביב, הפך למן "שער כניסה" לעולם הזנות עבור נשים ונערות צעירות. בשנתיים האחרונות הגיעו אל המשטרה דיווחים לפיהם המועדון, מספק שירותי מין בחדרים פרטיים, בדומה לבתי בושת תמורת תשלום "סמלי" לבעלי המקום. בהמשך ובמסגרת פעילות סמויה שערכה המשטרה, נמצאו במקום סמים, כדורים להגברת און, חומרי סיכה וצעצועי מין שככל הנראה שימשו את הלקוחות והעובדות במועדון.
ההחלטה החשובה על אי חידוש הרישיון, היא תוצר של מאבק ממושך והפגנות מטעם המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות. כחלק ממנו, הוגשה עתירה בחודש פברואר האחרון בדרישה לשלול את רישיון המועדון. "מדובר בצעד משמעותי בדרך למיגור תעשיית הזנות. מועדוני החשפנות הינם שער הכניסה לעולם הזנות, עבור נשים ונערות רבות שמגויסות לעבודה כרקדניות אך מודחות ומנוצלות בו לזנות מידי ערב. הגיע הזמן שהעירייה תפסיק לעצום עיניה למול הסוד הידוע של תעשיית המין – רבים ממועדוני החשפנות הם בתי בושת ויש לטפל בהם בהתאם", הסבירה עו"ד ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה.
בשנה האחרונה נסגרו מספר מועדוני חשפנות ברחבי הארץ, במסגרת מאמץ משותף של ארגוני זכויות נשים ורשויות מקומיות להתמודד ולגנות את תופעת הזנות על כל גווניה. סגירת המועדונים אמנם מוכיחה שהחברה הישראלית מעוניינת להוקיע מתוכה צריכת נשים למטרות מין, אך עדיין חשוב לצנן את ההתלהבות.
"ההחלטה של עיריית תל אביב לשלול את רשיון העסק למועדון הפוסיקט היא חשובה ומשמחת, אך אינני נותנת לשמחה לעוור אותי", הסבירה גל אמת, פעילה חברתית-פמיניסטית ושורדת זנות. "בעיר תל אביב בלבד פועלים עוד מספר מועדונים גדולים (שאחד מהם הוא בבעלות פטרוני הפוסיקט וכצפוי, ישמש כמפלט לכל עובדי הפוסיקט ברגע שיסגר - מהלך שכבר קרה בעבר), אחד מהמועדונים האלה נפתח לפני חודשיים ומישהו היה צריך לתת לו רישוי עסק. אז יחד עם ההישג האדיר שבסגירת הפוסיקט, יש וחשוב לזכור שהעירייה עדיין מספקת רשיונות עסק לבתי בושת במסווה של מועדוני קברט ושכל עוד הם קיימים בעיר, תופעת הזנאות תימשך במלוא עוצמתה".
גם טל חמווי גרנות, ממקימות עמותת "המכללה", שפועלת לשיקום שורדות תעשיות המין, התייחסה להחלטה החשובה: "מצד אחד אנחנו שמחות מאוד על כך שאלו שמנצלים נשים לא יוכלו לעשות זאת עוד וכי נאמרה אמירה ברורה בנוגע לחשפנות שנמצאת על רצף הזנות. מצד שני, אנו יודעות שזה גם אומר שנשים אבדו מקור הכנסה, כשאין אלטרנטיבה אחרת להרוויח כסף. על כן הקמנו את עמותת ״המכללה״ - בית ספר חברתי בו נשים יוכלו ללמוד ולהתמקצע בתחום שמעניין אותן ויתן להן אופק ופרנסה".