מאיה בצלאל 10.10 (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
לרוויה. נבט החיטה הירוק|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
את השבוע התחלתי בסדנת ניקוי רעלים אורבאני. זה אולי לא נשמע הכי אקזוטי שיש, אבל פאולה רוזנברג, מנחת הסדנה, תצליח לשכנע אתכם אחרת. רוזנברג, מתמחה ברפואה טבעית היא אישה יפהפייה עם נוכחות וניצוץ בעיניים וכשהיא מדברת על תזונה – אי אפשר שלא להיסחף בתשוקה ובחיבור שלה. אפילו כשהיא מדברת על קינואה ודוחן.

מוזר אבל אנשים באמת רוצים לחולל שינוי בגוף שלהם

ניקוי רעלים אורבאני הוא בעצם תהליך של חודש שבו אנחנו מנקים את כל הרעלים מהגוף שלנו. בכל שבוע מתקיים מפגש קבוצתי שכולל הרצאה, מפגש חווייתי, ארוחת בריאות והנחיות לשבוע הקרוב. זה היה נשמע לי כמו משהו ששווה לכתוב עליו בבלוג הזה, אבל הופתעתי לגלות שרוב האנשים שהגיעו לסדנה לא עשו את זה לצורך ביקורת, אלא כי באמת אכפת להם מהגוף שלהם, וכי הם רוצים לחולל שינוי אמיתי בגוף שלהם – מבפנים ומבחוץ. מודה שחצי שעה בתוך הסיפור הזה, וגיליתי שזה בדיוק מה שגם אני רוצה. 

זה לא סותר את העובדה שהשאלה הראשונה ששאלתי את פאולה המנחה היא האם באחד מתוך ארבעה המפגשים גם נעבור חוקן, כי אין סיכוי שאני סוגרת כאן עסקה אם כן. יש גבול לכל תעלול. כמובן שכל הנוכחים (שמונה נשים וגבר אחד) נקרעו מהשאלה שלי אבל לי היא נשמעה לגיטימית לגמרי.
נרגעתי. לא עושים פה חוקן. אפשר להתקדם.

הסדנה מתחילה בטוב. ראשית מוגשת ארוחת ערב. אני דווקא נהניתי מאוד, אבל עבור כל מי שאני מכירה בקרית גת, זה נראה כמו ״אוכל של ציפורים״. בתפריט: מש, דוחן ומרק, כשהכול מוגש עם מלח אטלנטי (כי מסתבר שמלח שולחן מחוץ לתחום).

אחרי הסעודה, כל אחד מאתנו התבקש לבחור קלף שהוא הכי מזדהה איתו מתוך ערימת קלפים ולהסביר מה הביא אותו לסדנה. זה שישב לידי סיפר לי שאחרי הניקוי הקודם שעבר, הוא השיל מגופו 15 קילו. וואוו. זה בדיוק מה שאני רוצה: לנקות רעלים ולנקות קילוגרמים. ״אני הגעתי על מנת לרדת במשקל״, אמרתי בפול אנרגיה ומוטיבציה.

טוחנת לי חסה ושזיף כאילו זה הדבר הכי הגיוני שיש

מאיה בצלאל 10.10 (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
אוכל של ציפורים מוצלח ביותר|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
בתום סבב היכרות והסברים, פאולה עוברת לשלב ההדגמה. היא מכניסה בנונשלנטיות שזיפים, מלון, חסות, מלפפון, סילאן ומים לבלנדר והיא גורמת לזה להיראות כאילו זה הדבר הכי הגיוני לעשות. פייר? היא מצליחה לשכנע. וכששותים את זה, אני חייבת להודות שזה ממש לא נורא. זה מרגיש סלט מתחכם טחון. מצד שני, חשבתי על זה שאם כבר, למה שלא אוכל להנאתי חסה שטופה טעימה ומיד אחר כך שזיף, ולמה אני צריכה לטחון את הכל ולהקשות על המוח לקבל את השילוב הזה של פירות וירקות יחד??

וגם לזה יש לפאולה תשובה. היא מסבירה שמרכיב מהותי ברעיון של ניקוי רעלים הוא שתיית מיצים ולא לעיסת האוכל. לדבריה, הטחינה של האוכל מגיעה מהמקום שמגיל צעיר הרגילו אותנו לאכול גם אם לא היינו רעבים. הגיע הזמן לעשות שינוי בראש, מסתבר. בהמשך גם קיבלנו הסבר על מנגנון הרעב והשובע. מסתבר שהוא פועל רק אצל פאולה, כי אני תמיד במצב של רעבה ואף פעם לא שבעה. פאולה הסבירה שכשאוכלים, חשוב להניח את המזלג בין ביס לביס על מנת להרגיש את הלעיסה, מה שגם מקל עלינו להבין האם אנחנו כבר שבעים או באמת זקוקים לעוד ביס. חמודה פאולה. אחרי הכול, בפעם האחרונה שראיתי אנשים מניחים את המזלג בזמן האוכל זה רק אם הם קיבלו איזה הודעת וואטס אפ או לייק.  

עם זאת, על אף הדוחן, החסה והפסקת המזלג, פאולה מצליחה לרכוש את האמון של כולנו, והיא מקנחת בחלוקת כוס של נבט חיטה. מדובר במיץ ירוק עם ריח של דשא וטעם של ראש דשא. בסדנה זה הרגיש לי טעים. אז ניסיתי את זה גם בבית, אבל שם זה בעיקר הלחיץ אותי. למעשה, כל אורח שמגיע עכשיו - אני נותנת לו לטעום. מי יודע? אולי זה יעשה לי חשק לשתות את זה שוב. 

מאיה בצלאל 10.10 (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
מדביקה אותך בתשוקה לתזונה נכונה. פאולה רוזנברג|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
חמישה ימים חלפו מאז הסדנה, והתפריט החדש שלי נראה ככה:
ארוחת בוקר: לפני הכול - כוס מים פושרים וחצי לימון, וקפה שחור עם סטיוויה. ארוחת הבוקר שלי מורכבת מחצי כוס קוואקר עם מים, ממתיק טבעי (סטיביה) על בסיס מים עם קצת חלב (אמור להיות סויה אבל אני משתמשת בחלב רגיל בינתיים).
מנת ביניים: פרי (
תפוח / אגס / שזיף)
ארוחת צהריים: 
עדשים / קינואה/ מג׳דרה / טופו וסלט ירקות גדול עם 2 כפות טחינה (אני בעיקר מערבבת הכל לסלט גדול)
מנת ביניים: 
תפוח/ אגס ו-4 אגוזי מלך
ארוחת ערב
מרק משתנה וסלט עם ביצה.

לא רע, הא? אבל 
יש לי וידוי קטן: את מוצרי החלב לא העלמתי לגמרי מהתפריט. מצד שני, פאולה אומרת שהשתדלות זה לגמרי מספיק לשבוע הראשון. אז אני משתדלת. 
*יש לי וידוי 2: השבוע לא נשקלתי. אני מודה שאני מפחדת. אבל חכו חכו לשבוע הבא

הסדנאות מתקיימות בכפר סבא ובתל אביב ומחיר הסדנה הוא 1450 ש"ח למשתתף (1350 ש"ח בהרשמה מוקדמת). המחיר כולל שני מפגשים אישיים עם נטורופטית הבית בתחילתו ובסופו של התהליך להתאמה אישית, תמיכה וליווי טלפוני במהלך כל תקופת הסדנה, ארבע ארוחות מלאות, שייקים ומיצים, ספר הסדנה, ערכת ניקוי ובה חליטת דיטוקס, כדורים צמחיים לתמיכה בכבד, שמן גוף להמרצה לימפטית, דאודורנט טבעי ועוד.

 

>> איזה כוסית? אני הכי מעניינת במועדון
>> לכל הבלוגים של מאיה בצלאל

makoנשים עכשיו גם בפייסבוק: בואי, הקפה עלינו