מי אני: איריס ג'רבי, בת 47, רווקה, מתגוררת בישוב תדהר ועובדת כאחראית אשראי וגבייה בחברה חקלאית.
מי אני במספרים:
גובה: 1.50 ס"מ.
משקל לפני הירידה: 80 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 60 ק"ג.
כמה ירדתי: 20 ק"ג.
תקופת השינוי: שלושה חודשים.
"תמיד הייתי נלחמת במשקל. לאורך השנים ניסיתי הרבה דיאטות ומכולן נמאס לי"
המשקל של איריס התחיל לעלות כבר בכיתה ט', כשהחלה ללמוד בפנימייה. "לא אהבתי את המאכלים שחדר האוכל הציע, אז הייתי בורחת לקיוסק ואוכלת ממתקים, שוקולד וופלים". כנערה מתבגרת, איריס לבשה בגדים רחבים כדי להסתיר את המבוכה. "כלפי חוץ תמיד הייתי מחייכת, אבל הרגשתי מבוישת בפנים. לא אהבתי את איך שנראיתי", היא מספרת. לאחר השחרור מהשירות הצבאי, היא הצליחה להשיל 15 ק"ג בדרך מסוכנת במיוחד – מדכאי תיאבון. כשהבינה שהשימוש בחומרים האלו כרוך בהשלכות על מצבה הבריאותי, היא הפסיקה להשתמש בהם וחזרה למשקל הקודם.
"חיפשתי את השיטה שתגרום לשינוי במשקל, אבל בעיקר בתודעה"
בעקבות פציעה בגב שעברה איריס, לאחר הרמת משא כבד, היא נאלצה לעבור ניתוח בעמוד השדרה במהלכו קובעו לה החוליות, מה שמנע ממנה לעסוק בפעילות גופנית. בעקבות שיחה עם חברה, היא הצטרפה לאקדמיה להרזיה וחיטוב של טניטה פבר – שם למדה שהיא יכולה לשחות ולבצע פעילות גופנית מפוקחת.
מעבר לפעילות הגופנית, הדיאטה של איריס כללה תפריט שמורכב מחלבונים, חזה עןף, דגים וירקות. בנוסף, היא נמנעה מפחמימות לא מורכבות וסוכרים בשעות הערב. כחלק מהתהליך, הקפידה איריס על פעילות גופנית מתונה כמו הליכה או שחייה וכן, שלושה אימונים שבועיים של שריפת שומן.
עם זאת, תהליך הרזיה שאפתני כל כך שכולל לא מעט שינויים באורח החיים, כרוך בלא מעט קשיים בהתחלה: "לנסות להתרגל לתפריט מצומצם בהתחלה, או דברים דומים פשוט התחילו להימאס עליי. לא יכולתי לחטוא בביס מעוגה, האימונים היו קשים. אבל זה רק עד שנכנסים לשגרה", מסבירה איריס ומוסיפה: "התמיכה של החברות חשובה, גם כשאת בתוך התהליך את לא חושבת על כלום, במיוחד כשאת רואה תוצאות מיידיות".
התפריט היומי שלי:
איריס מציינת שבהמשך התהליך, היא יכלה לאכול כמעט הכל וכמו תמיד – זה עניין של כמויות ושתייה מרובה של מים: "אין לי תפריט קבוע, יש תפריט שבועי וטיפים שאת נעזרת בהם. היום אני במצב שאני טועמת מהכל ועדיין ממשיכה לרדת.".
ארוחת בוקר: חלבון ביצה עם סלט ירקות.
ארוחת ביניים: תמרים.
ארוחת צהריים: חזה עוף או דג, סלט ירקות ושעועית מש.
ארוחת ביניים: כוס קפה.
ארוחת ערב: ירקות אפויים בתנור, סלט טונה.
הסביבה של איריס, שמודעת למאבקים הארוכים שלה במשקל העודף, לא מפסיקה לפרגן לה: "אנשים אומרים לי שעכשיו אני צריכה רק לשמור על המשקל. זה דברים שאף פעם לא שמעתי. אמרו לי שמעולם לא נראיתי כל כך טוב". איריס מציינת שלמרות הירידה הגדולה יחסית, הפעילות הגופנית שמרה על מבנה הגוף שלה חטוב ולכן היא לא סובלת מעודפי עור.
"המשאלה שלי הייתה להיכנס לחנות בגדים ולקנות מה שבא לי מבלי להתחשב איך זה ייראה עליי"
היום, לאיריס אין ספק שהיא הצליחה להגשים את אחת המטרות שלה. היכולת להיות מסופקת ומאושרת גם מהמראה החיצוני שלה. "התהליך הוא חוויה. ניצחתי את עצמי את הצורך שלי לא לעמוד בפיתויים".
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
לעשות את השינוי קודם כל בראש – להבין שמדובר בתהליך שייגמר בסוף.
ללמוד להעריך כמויות קטנות.
להתחייב לתהליך.