מי אני:
מקסין ונדר, בת 27, מאורסת. סטודנטית למדעי התזונה ומתגוררת בגבעתיים.
גובה: 1.65 מ'.
משקל לפני הירידה: 95 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 65 ק"ג.
כמה ירדתי: 30 ק"ג.
תקופת השינוי: שנה וחצי.
עוד מילדות, מקסין זוכרת את עצמה כילדה מלאה עם הרגלי אכילה בעיתיים. "אהבתי לאכול בשעות לא סבירות, או מאכלים עתירי שומן", היא משחזרת. "הגעתי למשקל השיא שלי בעיקר כי לא היה אכפת לי מהמראה שלי והזנחתי את עצמי".
לדבריה, בגיל ההתבגרות ניסתה מקסין להיעזר בדיאטניות, להקפיד על תזונה נכונה ולהצטרף לקבוצות הרזיה – ללא הצלחה. דווקא בגיל 25, החשש מההשפעות של עודף המשקל על הבריאות שלה והמחשבות על הבעיות הרפואיות שעלולות לצוץ בעקבותיו – הם אלו שהניעו אותה להחליט לשנות את אורח החיים שלה. "הצטברו אצלי כל מיני מחשבות, אפילו ברמה שאולי לא אוכל ללבוש את שמלת הכלה שחלמתי עליה".
את השינוי, מקסין ביצעה בעזרתה של דיאטנית מרשת מועדוני הכושר הולמס פלייס שסייעה לה לבנות תוכנית הכוללת תפריט מותאם ותמכה בה לאורך כל הדרך "הליווי שלה עזר לי בעיקר ברגעי המשבר, כשהרגלי האכילה התחילו להשתנות. התחלתי לאכול בריא יותר, להקפיד על שתייה מרובה של מים, סלטים הפכו למעדן עבורי ובכלל גיליתי כמה סלט יכול להיות מגוון ועשיר עם נבטים, סלק, כרוב, פטריות, חמוציות, צנוניות ועוד", היא מסרת. בנוסף, מקסין החלה לאכול יותר ירקות מאודים, דגים, חזה עוף ללא שומן. "זה עזר לי להיגמל מהמטוגנים, הלחמים או בשרים עתירים בשומן".
כחלק בלתי נפרד מהשינוי, מקסין מקפידה על מסגרת אימונים קבועה שכוללת שלושה אימוני אירובי שמורכבים מריצה או הליכה מהירה על הליכון, כשעה בשילוב אימון כוח של 30 דקות אחת לשבוע. "הכושר הפך להיות חלק בלתי נפרד מהשגרה שלי. הוא המקום שאני פורקת בו את הלחצים מהשגרה העמוסה שלי".
במקרה של מקסין, השינוי לא רק העניק לה גזרה חדשה, ביטחון עצמי ומחמאות – אלא הפך למשימת חייה. "בעקבות השינוי החלטתי להעמיק בתחום ולרגוש השכלה אקדמאית בתחום מדעי התזונה. אני רוצה לסייע לאנשים להצליח לרדת במשקל ולהרגיש טוב יותר עם עצמם בדומה לשינוי שעברתי".
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: גבינה 5%, מנת ירקות, שתי פריכיות וכוס קפה עם חצי כפית סוכר וחלב דל שומן.
ארוחת צהריים: סלט עשיר בתוספת חזה עוף או דג, ושתייה מרובה של מים.
ארוחת ערב: סלט עם גבינה דלת שומן, וכוס יין עם החבר.