מי אני: אפרת גבאי, (35), נשואה + 2, מתגוררת באשקלון, מנהלת רשת חנויות אופטיקה באזור הדרום.
מי אני במספרים:
גובה: 1.59
משקל לפני הירידה: 100 קילו
משקל נוכחי: 65 קילו
כמה ירדתי: 35 קילו
תקופת השינוי: תשעה חודשים
במשך כמה זמן אני שומרת משקל: שנתיים וחצי
"ברגע שיצאתי מהבטן של אמי, כבר נחשבתי ל'שמנה'", מספרת אפרת גבאי. "יש לי אחות תאומה שנולדה במשקל 2.100, אני יצאתי שלושה קילו". עם זאת, גבאי לא גדלה להיות ילדה מלאה, עד גיל ההתבגרות, בו התחילה לעלות במשקל בהדרגתיות. " לאורך כל הדרך שמרתי על יציבות במגמת עלייה מתמדת.הקפיצה הגדולה הייתה בעקבות הלידות, כשבגיל 32 הגעתי למשקל שיא של 100 קילו".
הרגע בו הבינה שהיא חייבת שינוי היה כשקוטלגה בתור "האמא השמנה". "אני זוכרת ששמעתי את בני מדבר עם חבר שלו, ופתאום החבר זרק לו שאני שמנה. נפגעתי מאוד בשבילו, וזה היה הטריגר שלי".
"התכנית חשפה אותי לתחום הספורט שלא היה מוכר לי כלל בעבר. הגעתי לגמר בכושר שיא עם יכולות אדירות שגיליתי בעצמי. בחווה שבה צולמה התכנית, ובתקופה שלאחריה, כשחזרנו הביתה ועד תכנית הגמר, ניהלתי אורח חיים שבעיקרו פעילות ספורטיבית שכללה מכון כושר, ספינינג, ריצות ארוכות, קיקבוקסינג וכולי, במקביל לתזונה מתאימה בהנחיה צמודה של יאיר קרני".
בשנתיים וחצי שחלפו מאז התוכנית, גבאי שומרת יפה מאוד על המשקל, ולא מוותרת על הכושר שנהפך לחבר טוב. "התזונה שלי מתבססת בעיקרה על חלבונים, קטניות, דגנים, פירות וירקות וכמובן נס קפה שלא ויתרתי עליו אף פעם. באופן כללי נמנעת מאכילת סוכרים, בצקים ופחמימות".
מה היה הרגע או הרגעים הקשים ביותר בעת הדיאטה:
"כשהמשקל לא זז ולא הייתה ירידה למרות ההקפדה על התזונה בשילוב הספורט המאומץ. למדתי להכיר את גופי ולא להתייאש מתוצאות לא טובות בטווח הקצר אלא להסתכל על הדרך שעברתי ולאן אגיע בטווח הארוך".
אחרי שירדה 40 קילו, ביקשה גבאי להשלים את תהליך הירידה במשקל בניתוח להסרת עודפי עור אצל ד"ר טלי פרידמן, כירורגית פלסטית בכירה, מנהלת המרפאה לעיצוב הגוף במרכז הרפואי אסף הרופא, ומנהלת היחידה לעיצוב הגוף באסיא מדיקל. "בניתוח המורכב שעברתי, הסירו לי עודפים מהידיים ומהבטן במקצועיות מדהימה. ההחלמה לא הייתה פשוטה, אבל אני מאושרת שבחרתי לעשות את הניתוח ומרוצה מהתוצאות. זה היה עבורי חלום שהתגשם ואני מודה כל כך שבחרתי ברופאה מקצועית ואנושית שהבינה ללבי".
התפריט היומי שלי
בוקר: נס קפה עם חלב
ביניים: קרקרים עם קוטג'/גבינה בשעות העבודה
צהריים: ארוחה קלה המבוססת על חלבונים (חזה עוף, דג, טונה) עם ירקות מבושלים וטריים ביניים: פירות
ערב: יחד עם הילדים: גבינות, ביצים, ירקות , דגנים
קינוח: תמיד משהו קטן ומפנק (2 קוביות שוקולד, עוגייה, חתיכת עוגה)
"התהליך שבחרתי לעשות בו את השינוי לא היה פשוט. התוכנית דרשה מאתנו לעזוב את שגרת חיינו למספר חודשים, וכיוון שאנחנו הורים לילדים קטנים – הפרגון התמידי של המשפחה לא היה ברור מאליו. אבל כולם מאוד שמחו ועודדו אותי ואת גיסי. בעיקר בעלי אבנר שתמך בי לאורך כל הדרך, טיפל בילדים הקטנים שלנו כשנעדרתי ובלעדיו לא הייתי מצליחה לעבור את השינוי. המהפך שלי היה כה גדול שגרם להלם. אני זוכרת את הכניסה הראשונה שלי הביתה אחרי שלושה חודשים שהמשפחה לא ראתה אותי. הקטן שהיה אז בן שנה וחצי לא זיהה אותי ולא רצה לגשת אליי. כל כך נפגעתי ופחדתי שלא יזכור שאני אמא שלו. למזלי תוך שעה הוא התרגל והחיבוק של אמא העביר הכל".
העובדה שגבאי נחשפת בעבודתה לקהל רחב של לקוחות וספקים, סיפקה לה שלל תגובות. "כולם פרגנו מאוד והיו המומים לראות אותי כשהתוכנית הסתיימה. זה נותן כוח ומחזק מאוד לראות ולקבל אהבה ופרגון מאנשים רבים כל כך".
טיפים למי שמעוניין לעבור שינוי:
"ההחלטה לרדת במשקל יכולה להיות החלטה של רגע אבל התהליך תמיד יהיה ארוך ומלא קשיים ותהפוכות. חשוב תמיד להסתכל לאופק הרחוק ולא להתייאש מהרגע. כמו כן, תמיכה מהסביבה ובעיקר מהאנשים הקרובים היא החשובה ביותר".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il