למרתון הראשון שלי התאמנתי עם ארבע חברות יחד, והמטרה העיקרית הייתה להצליח לסיים אותו. עם המרתון ההוא מאחורינו, המטרה עליה הכרזנו עכשיו הייתה ליהנות כמה שיותר מהדרך. זה עדיין כלל אימונים לא קלים בכלל, אבל פעם בשבוע, כמעט באופן דתי, אנחנו מקפידות על ריצה שכינויה הוא "ריצת באנו ליהנות".
לוחות הזמנים של ארבעתנו מאוד עמוסים. חלקנו אימהות וכולנו מנהלות קריירה הכוללת ימים צפופים ומעייפים, אך עם זאת, ללא יוצא מן הכלל האימון הספציפי הזה היה קודש. זאת משום שהתחושה הייתה שמבין כל האימונים המופיעים בתוכנית שלנו, זה האימון שממלא אותנו באנרגיה יותר מכל ריצה אחרת. הסוד שלו היה מאוד פשוט: הרבה עצירות לצורך צילומים לפרופיל האינסטגרם שלנו ופרס בסיום: בירה צוננת + סנדוויץ' בנמל תל אביב.
עוד בערוץ הנשים:
- לירן כוהנר פוחדת ללכת בלילה לבד
- 10 הלקוחות שלעולם לא אשכח: וידוי של זונה
- ככה נראות הנשים הכי יפות בעולם
כאשר חלקתי עם חברים את המתכון הנפלא שלנו לריצת "באנו ליהנות", גיליתי כי אני מתמודדת עם לא מעט תגובות מופתעות מהבחירה שלנו דווקא בבירה בסוף ריצה. משום מה, לא מעט אנשים רואים בריצה ובשתיית בירה שתי פעולות הנוגדות אחת את השנייה כאשר מדובר בבריאות שלנו. למודת ניסיון בהתמודדות עם יחסי ציבור בעייתיים לשני הדברים שאני אוהבת (ריצה ופחמימות), בדקתי וגיליתי כי גם במקרה של הבירה - הכל שאלה של מינון.
במינון מוגזם, שלושת האלמנטים (ריצה, פחמימות ובירה) עלולים לגרום, בהתאמה: לפציעות, השמנה ובעיות בריאות נוספות. אבל אם נצרוך אותם בכמות הנכונה ונשלב ביניהם נרוויח משלושתם אפילו יותר. אז הנה הסיבות, המדעיות לגמרי, לכך שאני והחברות שלי כנראה נמשיך לסיים את ריצות השבת הארוכות שלנו בבירה צוננת.
כי זה בריא
חומרי הגלם של הבירה הינם טבעיים לחלוטין וכוללים מים, לתת דגן, כישות ושמרים. אין בה חומרים משמרים והיא מכילה נוגדי חמצון. הפוליפונולים שבבירה שומרים על תפקוד כלי הדם והלב והינם בעלי השפעה חיובית גם על המוח והעור. ממחקר עולה שהשילוב של פעילות גופנית קבועה יחד עם צריכה מתונה של בירה מפחית בכ-50% את הסיכוי לתמותה ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה להימנעות מפעילות גופנית ומשתייה של בירה.
כי זה מזין
בירה מכילה מעט פחמימות ומינרלים שמקורם מלתת הדגן, דבר שיכול לתרום לחלק מרוויה ותזונה הדרושה להתאוששות לאחר הפעילות. בסיומה של פעילות מאומצת, שתיית כוס בירה מחזירה לנו חלק מהנוזלים שאבדו, מינרלים שהגוף שלנו איבד בהזעה ובנוסף ממלאת חלק ממאגרי הפחמימות שהתרוקנו.
כי זה לא משמין
גם אני הופתעתי מההשוואה, אך ב-100 מ"ל בירה יש פחות קלוריות מאשר בכמות מקבילה של יין או סוגים אחרים של אלכוהול, בגלל אחוז האלכוהול הנמוך בבירה. גם את זה בטח לא ידעתן, אבל "כרס בירה" נוצרת לא בגלל הבירה אלא בגלל הנשנושים שהרגילו אותנו לצרוך לצידה במטרה להאט את ספיגת האלכוהול - לכן וותרו על הבוטנים ועל שאר המלוחים ותחסכו מספר לא מבוטל של קלוריות ושומנים.
כי זה טוב לנו לעור ולעצמות
הכשות המשמשת לייצור הבירה הינה מקור גם לפיטואסטרוגנים, שהם רכיבים צמחיים בעלי השפעה על המערכת ההורמונלית שלנו הנשים, כולל גם על העור וצפיפות העצם שלנו. שימח אותי לגלות כי שתייה מתונה של בירה יכולה אף להפחית את נזקי השמש, בעזרת נוגדי החמצון שהיא מכילה. כאשר מתייחסים לשמש הישראלית כדאי לקבל עזרה בתחום מכל כיוון אפשרי.
אז איפה הבעיה? רק בכמות. דווקא בגלל אחוז האלכוהול הנמוך, יש נטייה לשתות כמות גדולה יותר של בירה - וכמו עם כל סוג מזון או שתייה שנגזים בו, גם הבירה לא תפעל לטובתנו במצב של צריכה מוגזמת. לא רק מבחינה קלורית, אלא גם מבחינה בריאותית - זאת מאחר וצריכה רבה של אלכוהול מבטלת לנו לא רק את הדיאטה אלא גם את שאר היתרונות הבריאותיים שבבירה. צריכה מתונה של בירה התורמת לבריאות היה של כ-330 מ"ל ביום עבור נשים. גברים, אגב, יכולים לצרוך כמות כפולה וזו עדיין תחשב בריאה עבורם.
לחכות לבירה שבסוף הריצה רק בגלל שכיף לשתות אותה זו סיבה מספיק טובה עבורי. אבל אם זה מגובה בכל כך הרבה ערכים בריאותיים נוספים – אז זו כבר ממש מצווה.