אין תקופה יותר מעצבנת בחודש מהשבוע-שבועיים שלפני הווסת: אנחנו עצבניות, נפוחות, מחוצ'קנות, כבדות, עייפות ורבות מאיתנו גם סובלות מנדודי שינה – מה שהופך את כל יתר התופעות לקשות ומעצבנות שבעתיים. זה קורה בגלל שינויים במאזן ההורמונים, במיוחד אסטרוגן פרוגסטרון, שמתרחשים בגוף שלנו לקראת קבלת הווסת.
1. שימי לב למה שאת אוכלת
כשמדובר באיזון ההורמונלי של הגוף שלך, אחד הדברים החשובים הוא מה את מכניסה לגוף שלך. בתור התחלה הסירי סוכר וקמח לבן מהתפריט שלך והוסיפי מזונות כמו פשתן, קטניות, וחלבונים מן הצומח. גם אגוזים יכולים לסייע. הקפידי לצרוך מזונות עשירים בויטמינים ומינראלים מזינים, במיוחד ויטמין B6 – שאפשר למצוא בעופות, בטונה, במגוון של זרעים ואגוזים, ומגנזיום.
2. זמן טוב להיגמל מקפה
נכון, כולנו נורא אוהבות להעלות לאינסטוש תמונות שאומרות אל תדברו איתי לפני הקפה, אבל אם את רוצה לישון טוב בלילה, אולי הגיע הזמן לנקות את המערכת שלך מקפאין. קפאין לא רק מעיר אותנו, הוא עלול לשבש את פעילות בלוטות האדרנל, החיוניות לייצור ושליטה על מאזן ההורמונים בגוף – כולל הורמוני שינה. אז אם את ממש אוהבת את הטעם, הכי טוב יהיה לעבור לקפה ללא קפאין, במיוחד עד אחרי הווסת.
3. משככי כאבים עושים פלאים
אנחנו לא מתות על פתרונות תרופתיים, אבל כשהם עובדים עם עובדים. יכול להיות שאת סובלת מכאבי מחזור עד כדי כך קשים שהם מעירים אותך בלילה, ופתרונות הוליסטים כמו דיקור הם לא תמיד אופציה כשאמא טבע מגיעה דווקא בשתיים בלילה. אז אם את יודעת שהווסת אמורה להגיע ממש בקרוב, תרשי לעצמך לקחת כדור לפני השינה.
4. מוזיקה תרגיע לך את הנפש
עוד משהו ששינוי בהורמונים בזמן הקדם ווסתית עושה זה להעלות את תחושות החרדה וחוסר הרוגע שלנו. במצב כזה שווה לך לנסות להירגע עם מוסיקה או רעשי רקע מרגיעים שיעזרו לך לנשום עמוק ולמקד את תשומת הלב בדברים מרגיעים. אם זה נכשל, תמיד יש את האלבום החדש של קנייה, נכון?
5. תגידי לילה טוב למסכים
כולנו כבר יודעות שלשחק עם הטלפון במיטה פוגע בשינה. האור הכחול שנפלט מהמסך פוגע במחזור השינה ואפילו מזיק לעיניים. אז בתקופה הזו של החודש היינו ממליצות לשים את הטלפון בצד כמה שיותר מוקדם לפני השינה, ובאופן כללי כשעה לפני שאת הולכת לישון לנסות להימנע ממסכים ומתאורה חזקה מדי.