סביר להניח שכולנו כבר יודעות שאם אמצעי המניעה הרגיל שלנו לא עובד מסיבה כלשהי, תמיד אפשר להשתמש בגלולת היום שאחרי כדי למנוע היריון לא רצוי (למרות שזה בסדר אם אתן לא יודעות, תמיד טוב ללמוד). ורובינו גם כבר יודעות ששימוש בגלולת הבוקר שאחרי כאמצעי מניעה לא חירומי לא מומלץ בכלל. ובכל זאת, יש עוד משהו שחשוב מאוד לדעת על גלולת הבוקר שאחרי שלא מספיק נשים יודעות – יש ימים מסוימים במחזור החודשי בהם הסיכוי של גלולת הבוקר שאחרי נמוכים במיוחד.
מה זה אומר מבחינת גלולת הבוקר שאחרי? זה אומר שאם הגלולה נלקחת ממש בסמוך לביוץ, כלומר ממש לפניו או ממש אחריו – כשאת בשיא הפוריות שלך – הסיכויים שלה להיות יעילה נמוכים מאוד.
מה לעשות את קיימת יחסי מין לא מוגנים במהלך ביוץ?
אז היה לך פנצ'ר ואת צריכה את גלולת היום שאחרי דווקא בזמן הביוץ? היעילות הנמוכה היא לא סיבה לוותר עליה. דבר ראשון קפצי לבית המרקחת הקרוב וקחי את הגלולה מה שיותר סמוך למגע המיני. באם המחזור החודשי שלך לא יגיע בזמן, התייעצי עם רופאת הנשים שלך.
אז איך לדעת אם את מבייצת?
בגדול לרובינו קשה מאוד לדעת במאה אחוז מתי אנחנו מבייצות, שכן המחזור החודשי יכול להשתנות באורך שלו. עם זאת, תמיד אפשר לעקוב אחרי המחזור והתנהגות הגוף כדי לדעת מתי בערך את מבייצת. אפליקציות כמו כמו Clue או MyFlo יכולות לסייע לך לדעת באיזה שלב של המחזור החודשי את נמצאת – קחי בחשבון שזה לעולם לא יהיה מדוייק לגמרי.
דרך נוספת היא להכיר את הגוף שלך ולחפש סימנים פיזיים שעשויים להעיד באיזה שלב של המחזור את נמצאת: צבע ומרקם ההפרשות שלנו, מיקום ופתיחות צוואר הרחם, כל אלה משתנים לאורך השלבים השונים של המחזור. בדרך כלל סביב הביוץ תהיינה יותר הפרשות מהנרתיק ואולי אפילו תרגישי כאבים קלים באחד מהצדדים.