תני לנו להמר על מה את חושבת כשאת שומרת על משטר אכילה נכונה: ג'ינס. כל החסות האלה, היוגורטים, הירקות ללא הגבלה, הפחמימות המורכבות והשומנים הטובים מתנקזים לדבר אחד וחשוב: איך התחת שלנו ייראה בתוך הג'ינס ההוא. וזה חשוב וטוב ויפה, אלא שספר דיאטות חדש מציע הסתכלות מעניינת יותר על המזון שאנחנו צורכות. Age Erasers for Women, קוראים לו, והוא מספר לנו שיש אפשרות למחוק שנים מהחיים באמצעות תזונה.
הנחת היסוד של הספר היא שאוכל לא קיים רק בשביל לספק את בלוטות הטעם שלנו (הנחת היסוד שלנו: הספר הזה מעולם לא טעם חטיף באונטי). לטענת מחברי הספר, שהם עורכי מגזין הבריאות prevention, האוכל קיים בשביל לסייע לנו להיראות מהממות, להרגיש נפלא ולהישאר סקסיות גם אחרי אי אילו שנות קיום על פני האדמה. ואם זה לא מספיק משכנע, אז שיוסיפו סעיף שאוכל קיים בשביל לעשות אותנו עשירות – ואנחנו בפנים. בינתיים, הנה כמה טיפים מהספר שיהפכו גם אותך לפרגית אם תתמידי.
כמה שמענו שכדאי לאכול ירקות בחמישה צבעים, אבל מתברר שהסיבה המרכזית לכך היא לא כי השילוב ביניהם הופך את הסלט למאוד יפה, אלא כי בין היתר הם תורמים להצערת העור. כן חברות, מתברר שצריכה של אנטיאוקסידנטים – הכימיקלים שנותנים לעגבנייה את האדום ולכרוב את הסגול – מסייעת למנוע קמטים ולטפל בפגעי עור כתוצאה מגיל. האנטיאוקסידנטים הם הבריונים של תהליך ההזדקנות, גם של העור, בכך שהם מנטרלים את הפעולה המזיקה של הרדיקלים החופשיים שמסתובבים לנו בין התאים והורסים אותם. "לא רק שהם מטשטשים את הסימנים הוויזואליים של ההזדקנות, אנטיאוקסידנטים גם יכולים לתקן תאי עור שכבר נהרסו", מסבירה דוברת של אגודה אמריקאית לשמירה על המשקל. אז למה לא לאכול רק עגבניות, נניח? כי אנטיראוקסדנטים שונים תוקפים סוגים שונים של הזדקנות של העור, אז כדאי פשוט להעמיס כמה שיותר סוגים ולאכול ירקות ופירות בכמה שיותר צבעים.
לכי על שמנוני
בעוד שאנחנו מדמיינות צ'יפס טבול במיונז, בורקסים טבולים בג'חנון ופופקורן מהקולנוע, הגוף שלנו מדמיין קמטים, מחלות לב וכולסטרול אחושילינג. אין ברירה – שומן טרנס הוא הרסני לתאים, ורצוי לצרוך בעיקר עם שומנים חד רוויים כמו שמן זית, אגוזים וזרעים, ואם לחדד – אז אומגה 3 היא הדבר בנות. חומצת השומן הזאת, שמצויה בדגי מים עמוקים וגם במקורות צמחיים כמו אצות וירוקים, מסייעת לעור להישאר כמה שפחות פגום מכל אותם תהליכים שהגיל כופה עליו. אז מה זה לאכול סלמון לעומת עור זוהר ומתוח?
לכי על יין אדום
מרלו? קברנה? שיראז? מה שזה לא יהיה – יין אדום לא רק גורם לנו להרגיש סקסיות ושנונות. כוס יין, 4 פעמים בשבוע, גם עוזרת למנוע מחלות ומורידה את הסיכון להתקפי לב וסוכרת. אבל אנחנו פה בשביל היופי, ולכן נספר לך שביין אדום, בעיקר בפינו נואר, יש גם סוג חזק במיוחד של אנטיאוקסידנטים, שיכולים לעזור לגלח שנים מהחיים. אגב, גם מיץ ענבים טבעי יעיל בזה, אם את לא אוהבת יין.
לכי על תה ירוק
אחרי שהבנו שאנטיאוקסידנטים הם משהו שכדאי לנו להכניס לתפריט לאלתר, הנה עוד סוג שמומלץ לנו להכיר: קייטצ'ינס – אנטיאוקסידנטים חזקים שמצויים בתה ירוק. למעשה, אומרים שתה ירוק הוא דוחה הזקנה הטוב ביותר שאת יכולה לשים בספל שלך. כוס אחת ביום יכולה להוריד ללחץ דם גבוה ב-46 אחוז. אנחנו לא רוצות לחשוב מה זה יכול לעשות לנו לפנים.
פשוט תאכלי פחות
המיתוס על הג'ינס מהתיכון מעולם לא היה יותר רלוונטי: חוקרים מהארוורד גילו שלנשים שנשארו במשקל הכי קרוב לזה שהיו בו בגיל 18 (בהנחה שהן היו רזות אז, כן?), יש 66 אחוז פחות סיכוי לפתח מחלות לב, לחץ דם, סוכרת ועוד. כמה מצער, אם כן, שמאוד קשה לשמור על אותו משקל במשך השנים. גם אם תאכלי בדיוק אותו דבר ותתעמלי בדיוק אותו דבר – עדיין תעלי בערך ק"ג במשקלך מדי שנה תודות לירידה בהורמון שמסייע לשמור על מסת שריר ככל שמתבגרים, אפילו אם את הולכת לספינינג מדי יום.
אבל קיימת חשיבות גדולה לכמות המזון שאנחנו צורכות. מחקר הראה שעכברים שסעדו על דיאטה מוגבלת קלורית חיו 30 אחוז יותר מאשר חבריהם שאכלו רגיל. אכילה מופחתת עוזרת להימנע מכל אותן מחלות שהזכרנו. ואיך שמירה על משקל אחיד גורמת לנו להיראות צעירות? ובכן, דיאטות יו-יו ועליות וירידות חדות במשקל מותחות את העור, שמאבד את הגמישות שלו עם השנים ולעולם לא חוזר למצבו הראשוני. עדיף, אם כן, לא למתוח אותו כלל.
מחברי הספר מבקשים להזכיר שרגע לפני שאת חותכת את כל הדברים הטעימים בחייך חשוב להבין שהמטרה היא לא להתענות ולסבול עד יום מותך, בעוד הרבה הרבה שנים. הרעיון הוא למצוא את האיזון, וליהנות בכמויות קטנות ולזכור שבסופו של יום – אין אוכל טעים כמו מידה אחת פחות בג'ינס.
עוד דברים שיורידו לך שנים מהחיים, נשבעות:
תשפריצי על עצמך בושם אנטי אייג'ינג, תחפפי את השיער בשמפו אנטי אייג'ינג, או סתם תתעצבני מזה שמנסים למכור לנו שטויות: מה זה לעזאזל אנטי אייג'ינג?