לפני כיומיים פרסמה מיכל אנסקי תמונה עם הכותרת: "שבוע 43". בתמונה, שצולמה חמישה ימים אחרי הלידה של אנסקי, אפשר לראות את שארי בטן ההיריון שלה מתחת לבגדים. רוב התגובות היו מפרגנות, אבל אפשר היה למצוא גם כאלה שהציעו לאנסקי לחכות קצת עד שהבטן תרד, כי זה "מוקדם מדי להצטלם". לאלה היא כתבה: "לא, לא מוקדם. אני מרגישה טוב עם איך שאני נראית". אז מאיפה בא הלחץ "לחזור למצב של אחרי לידה"? ומה המחיר הנפשי שנשים משלמות מהציפיות הלא הגיונות האלו?

"התמונה הזו צולמה בזמן מדידות לפני הצילומים של מאסטר שף. הצטלמתי כי לא הייתה לי ברירה", סיפרה הבוקר אנסקי לפאולה וליאון, "שום דבר לא כל כך עלה עליי ולא רציתי להצטלם עם מחטב. אחרי הצילומים התמונות עברו לאישור אצל המפיקים והתחיל איזשהו דיון אם זה מחמיא או לא מחמיא. באותו הרגע אני פשוט התמוטטתי והתחלתי לבכות – גם מההורמונים וגם בגלל שזה היה לא כל כך נעים. היום במרחק של עוד חמישה ימים מאז אני יכולה להבין שזה היה עבורי, אבל באותו הרגע הרגשתי תחושה של שיפוטיות".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Michal Ansky (@michalansky)

לדברי אנסקי, אחרי הצילומים החליטה להעלות את התמונה לדף האינסטגרם שלה. "כמעט כל הנשים פרגנו, אבל היו ארבע או חמש נשים שכתבו לי: 'לא מחמיא לך', או 'מיכל לא שמת לב אבל הבטן יוצאת לך החוצה'", סיפרה. "אבל אני הייתי כל כך גאה בעצמי שאני בכלל עושה את המדידות האלו, וזו הסיבה שאמרתי שאני מעלה את זה ככה על הפיד. זו הייתה בשבילי הדרך להתמודד. מצופה מאנשים שנמצאים בקדמת הבמה להיות רזים ונמאס לי מזה. התמונה הזו היא מציאות חיי".

"ההיריון הוא תקופה תובענית מבחינה תזונתית", אומרת טובה קראוז, דיאטנית תזונה בהריון ואחרי לידה, כותבת ומרצה, "הגוף עבר טלטלה וצריך להחזיר אליו את כל המשאבים שהושקעו בתינוק, ועל אחת כמה וכמה אם מישהי מניקה – אז מומלץ לא לרדת מתחת ל-1,800 קלוריות ליום". לדברי קראוז, אין זה משנה כמה נשים ינסו, אי אפשר "לחזור לעצמך אחרי לידה": "הגוף משתנה לנצח, קו המותן משתנה, אפילו המוח משתנה. אנחנו צריכות לזכור שהגוף שלנו צריך להשתקם, אחרת זה עלול להוביל לדיכאון, להתקפי חרדה, לבעיות שינה ועוד".

"הציפייה שהגוף יחזור למה שהוא היה היא מופרכת. פיזיולוגית אי אפשר לעשות את זה", מציינת דנה אלדר, פיזיולוגית של המאמץ, "יש נשים שאומרות שהן רוצות להתחטב בכל מחיר, אבל צריך להבין שעד שהאזור הווגינלי לא נסגר – דבר שלוקח בין שישה לעשרה שבועות – זה מסוכן: זה יכול לגרום לצניחת רחם ובעיות בהנקה".

"צריך לזכור שזו תקופה רגישה, ונשים לא צריכות בתקופה כזו להיכנס למלחמה עם הגוף שלהן", אומרת ליהי בידרמן, דיאטנית קלינית ומטפלת בגישת "שפת האכילה": "זה הזמן להכיר את עצמך מחדש".