באוגוסט האחרון, אחרי שמונה חודשים שבהם הייתה רחוקה ממשפחתה, נורה (שם בדוי) חזרה הביתה בטיסה שהפכה לאחת מהמייסרות בחייה. במהלך הטיסה היא נאלצה להתמודד עם אורגזמות פתאומיות שתקפו אותה אחת לחמש דקות - במשך שש שעות. "זה היה מאוד כואב, ניסיתי להתעלם מזה ולא להזיז או להטריד את האנשים שישבו לידי", היא מספרת.
נורה מתמודדת עם תופעה רפואית המכונה PGAD, הפרעת עוררות באברי המין שעלולה לגרום למגוון סימפטומים, בהם אורגזמות ספונטניות, עקצוץ ופעימות באיברי המין. התופעה, על פי קרוליין פוקאל, פסיכולוגית קלינית שחוקרת את הנושא, מתרחשת אצל אחוז אחד מהאוכלוסייה. "אני לא אוהבת לקרוא לזה אורגזמות", היא מציינת, "זה כמעט כמו עווית. זה לא מהנה, זה מסיח את הדעת ומטריד". על פי מחקר שפורסם בנושא התופעה יכולה להיגרם על ידי עצבים לא תקינים בגוף המעבירים תחושות מאיברי המין או מפגיעה בחוט השדרה.
המחלה שינתה את חייה של נורה באופן דרמטי. "כשזה קורה אני לא יכול לבשל, לעבוד, או לנהל שיחה עם אף אחד. זאת תחושה מאוד בודדה", היא מספרת. אפילו בלימודיה נאלצה לבטל כמחצית מהקורסים כי לא יכלה לתפקד. "אבא שלי חושב שזה מגיע מסוג של עצלות, במקום להבין איך זה לחיות עם זה באמת", היא מתארת. גם מהרופאים, לדבריה, לא הגיעה הישועה: "חוויתי זלזול ושני רופאים שפגשתי כלל לא האמינו לי שאני חווה את הדבר הזה".
את הנחמה מצאה נורה בקבוצת פייסבוק לסובלים מ-PGAD, שם הגולשים משתפים בתסמינים שלהם, באפשרויות הטיפול וממליצים על רופאים בתחום. "אני יודעת שזה איתי לכל החיים ואני חייבת ללמוד איך להתמודד עם זה. מדיטציה עוזרת לי להישאר רגועה", היא כתבה.