להרבה מאיתנו מתנפחת הבטן אחרי האוכל, אבל אצל אמילי קטרל, צעירה בריטית בת 24, זו הייתה הרבה יותר מסתם בטן נפוחה. במשך חודשים הרגישה קטרל שמשהו לא בסדר: היא סבלה מכאבי בטן חזקים במיוחד ומנפיחות יוצאת דופן. "במשך ארבעה חודשים סבלתי ממש מכאבים ומבטן נפוחה", סיפרה לסאן, "עברתי ממידה 34 בג'ינס לבטן שנראית כאילו שאני בחודש תשיעי". נבוכה וכאובה הפסיקה קטרל לצאת עם חברים לארוחות בחוץ. "זה בדרך כלל היה קורה אחר הצהריים, אז הבנתי שזה קשור כנראה למה שאכלתי בצהריים. זה היה ממשיך עד הלילה ולא יכולתי לישון. הבטן שלי קרקרה כל הזמן, וכל הזמן הרגשתי לא טוב".
לשמחתה, אובחנה קטרל כסובלת מתסמונת המעי הרגיז – IBS – מחלת מעיים שכיחה למדי. הרופאים רשמו לה כדורים, אבל המצב לא השתפר וקטרל החליטה שחייבת להיות עוד דרך. היא התחילה לשחק עם ארוחות הצהריים שלה ולשנות דיאטה, אבל לא הצליחה לגלות מהם המזונות שגורמים לקיבה שלה לעבוד כל כך קשה ולענות אותה.
למזלה, היא מתחזקת עמוד אינסטגרם מצליח עם 43,000 עוקבים. אחרי ששיתפה אותם בתסכול שלה, הציע לה אחד מהם לנסות מבחן ביתי לאבחון רגישות למזון. קטרל קנתה את המבחן, ואחרי כמה ימים התוצאות הגיעו ובישרו לה שהיא רגישה לחלב, ביצים, בשר בקר ושמרים. היא הפסיקה לאכול את ארבעתם, ותוך יומיים הרגישה שיפור. "העובדה שהפסקתי להיות נפוחה תרמה כל כך הרבה לבטחון העצמי שלי", אמרה, וסיפרה שכעת, תוך התייעצות עם תזונאית, היא מחזירה בהדרגה את כל המזונות לתפריט היומי שלה.
בישראל קיימת לפחות חברה אחת המשווקת ערכה לבדיקת אלרגיה למזון, אבל לפי ד"ר חגית סאלם, דיאטנית קלינית מהמחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל, אין נכון להיום מידע מבוסס המעיד על קשר בין נוגדנים לבין רגישות למזונות ספציפיים. בנוסף, הימנעות ממוצרי מזון מסוימים עלולה לדבריה לגרום לחסרים תזונתיים: "אני ממליצה בכל מצב של בעיה רפואית או אי נוחות במערכת העיכול להיוועץ באיש מקצוע, לשלול בעיה רפואית ולהתאים תפריט תזונתי הולם על סמך הצרכים התזונתיים האישיים. עולם הרפואה ועולם התזונה עוברים כיום לטיפול מותאם אישי, ואפילו מותאם גנטית. כך שיש הגיון רב בהתאמת תפריט אישי לכל אחד ואחת".