1. הכאב מתחיל מוקדם – ונגמר מאוחר

בעוד שכאבים של תסמונת קדם וסתית מגיעים בסמוך לדימום, במקרה של אנדומטריוזיס הכאב יופיע כשבוע-שבועיים לפני המחזור. גם בימים שאחרי הדימום עלולה להישאר תחושה של אי נוחות וכאב במקום להיעלם. למרות המיתוס, עוצמת הדימום משתנה מאישה לאישה כך שדימום כבד הוא לא בהכרח סימן מובהק לאנדומטריוזיס.

 2. את סובלת מבעיות במערכת העיכול ובשלפוחית השתן

לעתים רופאים מתקשים לקשר כאבים באזור שלפוחית השתן לאנדומטריוזיס ומשערים שמדובר בתסמונת המעי הרגיז בלבד. במידה ואובחנת כסובלת מהתסמונת ובכל זאת לא חשת הקלה בכאבים – כדאי לבדוק אפשרות לאנדומטריוזיס. כיוון שהמקור לכאב הוא למעשה נדידה של הרחם אל אזור השלפוחית והמעיים, מה שמעורר סימפטומים של: עצירות, שלשולים או תחושת צריכה שמזכירה דלקת בשתן.

 

אישה בשירותים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
זה לא בהכרח מעי רגיז|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. כאבים בחדירה 

כאב בחדירה יכול להיות קשור למחלות מין, זיהומים וגינליים, מחסור בחומר סיכוך ולעתים גם לאנדומטריוזיס. פעולת החדירה מפעילה לחץ על הרצועות שמחזיקות את הרחם והן רגישות במיוחד עבור מי שסובלת מאנדומטריוזיס.

4. הגב והבטן התחתונה שלך כואבים לעתים קרובות

במקרים נדירים, בלוטות רירית הרחם מתפשטות אל אזורים רחוקים יותר בגוף, החל מהריאות ובמקרים נדירים ובודדים תועד דימום מהעיניים, אחת לחודש. אבל לרוב, הכאבים יתרכזו באזור אגן הירכיים.  

 

5. את חווה קשיים בקליטה להריון

על פי מחקרים, כחצי מהנשים שסובלות מאנדומטריוזיס מתקשות להיכנס להריון. עבור נשים מסוימות שלא חוו כאבים יוצאי דופן – מדובר בסימפטום העיקרי של התסמונת. במקרים חמורים של אנדומטריוזיס, צינורות החצוצרות עלולים להיחסם וחלל האגן עלול להתעוות ולשנות צורה – מה שפוגע בסיכויים להיקלט. אבל יש גם חדשות טובות: ניתוחים חדשניים והליכים כירורגים יכולים בהחלט לשפר את הסיכויים של נשים להריון למרות האנדומטריוזיס. בכל מקרה, כמו בחלק ניכר מהמחלות – גם כאן אבחון מוקדם עלול להיות קריטי.