יכול להיות שכל השנים האלה דיממנו את עצמנו למוות כשבעצם הפתרון היה מעבר לפינה, או יותר נכון מעבר לארון התרופות שלנו מעל הכיור במקלחת? צעירה אמריקאית צייצה בטוויטר השבוע ציוץ שהפך את עולמנו, ועשוי להפוך את עולמן של נשים רבות נוספות – וממש לסייע להן לעבור את ימי הווסת בקלות יתרה.
"גיליתי שאיבורפרופן מפחית את הדימום הווסתי בעד 50 אחוז", צייצה @girlziplocked, "והסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה שבגללה אף אחת לא יודעת את זה היא כי אנחנו חברה מיזוגנית מזד*#$ת, אנחנו לא מסוגלים לדבר על משהו שנשים צריכות להתמודד איתו מדי ארבעה שבועות במשך שלושים שנה".
I learned that ibuprofen reduces menstrual flow BY 50% and the only reason I can come up with for why no one else knows about this is that we're such a fucking misogynist culture, we can't talk about something that women have to deal with every four weeks for 30 years.
— medicare for all, including dogs (@girlziplocked) January 19, 2020
הציוץ בטוויטר הפך לוויראלי מאוד, וגם זכה לסיקור עיתונאי לאחר שגניקולגית ידועה, ד"ר ג'ניפר גונתר, הגיבה ואישרה את הטענה שמשככי הכאבים לא רק מסייעים בהפחתת כאבי מחזור - אלא גם מסייעים בהפחתת הדימום עצמו.
כדאי לבדוק מה הגורם לדימום הכבד
ד"ר יובל קאופמן, מומחה ברפואת נשים, אחראי היחידה לכירורגיה זעיר פולשנית ומנהל המרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכז רפואי כרמל ומנתח בכיר בנגה מדיקל, מאשר שאכן מדובר בקו טיפול ראשון לנערות צעירות ולנשים שאינן נוטלות גלולות. "מחקרים הראו כבר לפני שנים שתרופות לשיכוך כאבים והורדת חום ממשפחת איבופרופן (אדוויל, נורופן ואדוקס, למשל) מסייעות בהפחתת דימום וסתי כבד. אלה תרופות הנרכשות מעבר לדלפק ואינן מצריכות מרשם רופא".
לדבריו, מחקרים מראים כי משככי כאבים עשויים להפחית את הדימום בין 12% ועד 39% - ועוצמת השפעתם תלויה בסוג התרופה, במינון ובמצבה הבריאותי הכולל של האישה. "לנערה בת 13, למשל, שסובלת מדימום כבד, אנחנו לא מעוניינים לתת גלולות או טיפול הורמונלי בשל גילה הצעיר, ואז לפי הפרוטוקול מומלץ לתת תרופות ממשפחת איבופרופן להפחתת הדימום ולא רק כמשככי כאבים. בגילאים מבוגרים יותר אפשר גם לתת גלולות שמפחיתות משמעותית את הדימום, שכן טיפול הורמונלי מונע מראש דימום חזק".
ד"ר קאופמן ממליץ להתייעץ עם גניקולוג לפני נקיטה באמצעי הטיפול הזה, ומעיר שכדאי גם לבדוק מה הסיבה לדימום הכבד. "דימום ויסתי כבד מופיע לעתים כסימפטום למגוון של בעיות גניקולוגיות שכיחות, בהן בעיות הורמונליות, שינויים הורמונליים לפני גיל המעבר, דלקות וזיהומים, אנדומטריוזיס ועוד. לפני שמחליטים לקחת משככי כאבים להפחתת הדימום, רצוי להגיע לרופא לביצוע ברור מקיף".
>> כאבי מחזור: שבע דרכים שיקלו עליכן את ימי המחזור