מי אנחנו: יערה אגר, בת 27, רווקה, קונדיטורית שחיה בתל אביב, ואמא שלה - דבי אגר, בת 54, נשואה + 3, מדריכת מחשבים מיבנה.
מי אנחנו במספרים:
יערה
גובה: 1.70
משקל לפני הירידה: 100 קילו
משקל נוכחי: 68 קילו
כמה ירדתי: 32 קילו בעשרה חודשים
שומרת על המשקל: מעל שנה וחצי
דבי
גובה: 1.70
כמה ירדתי: 30 קילו בשמונה חודשים
שומרת על המשקל: 3 שנים
ההחלטה להוריד במשקל הבשילה אצל דבי בנסיבות עצובות. "לפני שנפטר אושפז אבא שלי בבית חולים, כתוצאה מסיבוכים בסכרת. מבט על החולים בסביבתו, לצד המשבר שחוויתי לאחר מותו ומותה של אימי בסמיכות, הביא אותי להחלטה לרדת במשקל ולא להגיע בעצמי למצב כזה". דבי נרשמה למכון אברהמסון והחלה בתהליך גמילה מסוכר וגלוטן, וכעבור שנה הצטרפה אליה בתה, יערה. "בשנות האוניברסיטה העליתי עשרים קילו מהפיצות והשוקולדים שהייתי טורפת בתקופת המבחנים", מספרת יערה, "אחרי שסיימתי ללמוד חזרתי הביתה, להורים, וסיכמתי עם אמא שאני מצטרפת אליה למכון. עשיתי אינספור דיאטות בחיים, והגעתי לאברהמסון די סקפטית".
מאז תחילת הירידה במשקל החלפתי מלתחות פעמיים
"בגלל שעשינו יחד את הדיאטה וגם גרנו תחת אותה קורת גג, הייתה לנו תמיכה הדדית", אומרת יערה, ודבי מסבירה: "לא היה לי מושג בכלל מה זה גלוטן ולמה אני צריכה להיגמל ממנו, אבל החלטתי למלא את כל ההוראות שקיבלתי. יערה, לעומת זאת, נכנסה לתהליך עם הרבה ידע בנושא. הרבה פעמים הייתי מקריאה לה מה רשום על גב האריזה של מוצרי מזון, ושואלת אותה מה מותר ומה אסור לנו לאכול. כשבא לי משהו מתוק, היא הייתה אופה עוגות מדהימות ללא גלוטן וללא סוכר".
מה היו הרגעים הקשים ביותר בדיאטה?
"אני עובדת כקונדיטורית, וזה תמיד הקשה עלי להצליח בדיאטות", מספרת יערה. "מאז הגמילה מסוכר וגלוטן אני לא אוכלת שום דבר ואני אפילו לא מתפתה לטעום מהמאפים שסביבי כל היום. קושי נוסף, אבל טוב, הוא ההוצאות על שינוי המלתחה - מאז תחילת הירידה במשקל החלפתי פעמיים את כל הבגדים בארון שלי, אבל לגבי זה אין לי תלונות. אני חושבת שקצת הזנחתי את עניין הפעילות הגופנית: שחיתי קצת, הלכתי קצת אבל אני לא בן אדם ספורטיבי. סביר שהייתי מצליחה לרזות יותר אם גם הייתי עושה ספורט כלשהו במהלך הדיאטה".
לדבי כמעט ולא היו נקודות שבירה: "באחד הימים במשרד הייתה על השולחן צלחת עוגיות. הושטתי יד, ומיד החזרתי חזרה - זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה בשלוש שנים ששלחתי יד מבלי לתכנן מה אני אוכלת מראש. כשאני מטיילת בחו"ל ומגלה קשיי שפה במסעדות, מיד אני פונה לסופר ואוכלת רק אוכל שאני מבשלת. אט-אט המודעות למוצרים נטולי סוכר וגלוטן עולה, גם בארץ".
ממה מורכב התפריט שלכן?
דבי: "הרבה מאוד ירקות, חלבונים, קטניות ובשר. אני מכינה לעצמי את הארוחות, כדי לשלוט במרכיבים. בבוקר אני מעדיפה לאכול פירות. בצהריים אני אוכלת משהו מבושל, או סלט גדול עם טחינה. בערב חביתה וסלט, ואני מקפידה לא לאכול אחרי 18:00 בערב".
מה שונה בך, עשית משהו בשיער?
"שינוי התפריט שלי הפך אותי להרבה יותר אנרגטית", מגלה יערה. "לפני הגמילה, התזונה שלי הייתה מורכבת מג'אנק - שניצל תירס, קטשופ, פיצות ושוקולד. היום אני משלבת בארוחות קטניות, בשר וירקות, שלא הייתי אוכלת בכלל קודם לכן. אין לי דברים קבועים שאני אוכלת בכל ארוחה, אבל אני תמיד משתדלת שזה יהיה מאוזן. לדוגמא, אני אוכלת טחינה במקום שמנים אחרים, או אורז במקום פסטה וירקות במקום כל הפיצות שהייתי מנשנשת".
כיצד הגיבה הסביבה לשינוי שלכן?
דבי: "מאז שירדתי במשקל, בכל פעם שאני נוסעת לחו"ל העובדים בביקורת הדרכונים מסתכלים בתמונה בדרכון ומופתעים מאוד לראות כמה השתניתי".
יערה: "חל שינוי משמעותי בביטחון העצמי שלי וגם באיך שהחברה רואה אותי. התחלתי לצאת יותר ולהגדיל את מעגל הסובבים אותי, כי אני מרגישה יותר בנוח. אנשים שמכירים אותי מאיפשהו ולא מבינים מאיפה, אומרים לי: 'מאוד השתנית, עשית משהו בשיער?'. קשה להם לשים את האצבע מה השתנה בי, עד שהם מבינים".
יערה: "אין ויתורים. אין להגיד לעצמך 'טוב, רק פרוסת עוגה. רק היום ומחר נחזור לדיאטה'. צריך להחליט לעשות את זה ולעשות בכל הכוח".
דבי: "הכי חשוב להקפיד על ההוראות וההנחיות שמקבלים, ולא לעשות הנחות איפה שיודעים שקשה. מי שמרשה לעצמו להישבר פעם אחת, עלול להמשיך להישבר. חשוב להתמיד ולשמור כי שינוי אורח חיים הוא שינוי לתמיד".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il