כולנו רוצים לגדל ילדים שירגישו בנוח עם עצמם, שיעמדו מול המראה ושיהיו מרוצים ממה שהם רואים מולם. ד"ר טלי סטולבי, מחברת "סטיילינג תרפי – להתלבש כמו האישה שאת רוצה להיות", אומרת שהאופן בו הבת שלך מרגישה עם הגוף שלה קשור ישירות למבט של הוריה.
"אם-בת או אם-ילד זה אחד הקשרים הכי משמעותיים שיש לנו לאורך החיים", אמרה ד"ר סטולבי לפאולה וליאון, "דימוי הגוף של בנות מתעצב על ידי המבט של הוריהן. איך שההורים שלנו הסתכלו עלינו כשהיינו תינוקות, המבט שהופנה אלינו אז - אנחנו מסתובבים איתו לכל החיים. כשאמהות ובנות מדברות על לבוש, מתחת לשיח השטחי יש בעצם שיח עמוק יותר על דמוי גוף, על נשיות, על ערכים. ואיך שאנחנו מדברות עם הבנים והבנות שלנו על הבגדים והנראות שלהם משפיע מאוד. הילדים שלנו לא צריכים שנגיד להם - הם רואים את שפת הגוף שלנו. צריך להתחיל לחשוב איזה מסרים אני מעבירה להם. קודם כל איך אני מרגישה עם הגוף שלי".
ואכן, ידוע שכאשר ילדה שומעת את אמה חובטת ועולבת בעצמה שהיא שמנה או צריכה להרזות, היא מפנימה היטב את המסר המעוות שרזה שווה ליפה ושמן שווה למכוער ומביש. יעל שגיב, בת 25, נותנת דוגמא הפוכה בדיוק.
"גדלתי עם אמא שהיא מאוד מודל לחיקוי. היא באה מעולם האופנה, שלצורך העניין יותר שופט חיצוניות, אבל אם הייתי אומרת לה שהשמנתי קצת, היא תמיד הייתה אומרת לי 'לא, את יפה כמו שאת, את לא צריכה להוריד גרם, אם את רוצה להתחטב תעשי ספורט'. היום אני בת 25 ואני חושבת שאני... נראית טוב. וזה בגלל שאמא שלי הכניסה לי את זה לראש מאז שאני קטנה. אני לא מלכת היופי, יש בחורות שנראות הרבה יותר טוב ממני. אבל בגדול אני מסתכלת במראה ואני מרוצה ממה שאני רואה. וזה בזכותה".