לסיפור הקשה הבא ממיאמי יש מסר ברור מאוד: הליכים קוסמטיים, ומילויים בפרט, צריכים להעשות אך ורק אצל אנשי מקצוע בצורה בטוחה ואחראית. התמונות בכתבה שלפניכם קשות – אבל הן יעבירו היטב את המסר הזה.

גיבורת הסיפור היא קורטני בארנס (35), דוגמנית אמריקאית, שחשפה את סיפורה לאחרונה בתכנית ריאליטי בערוץ E. הכל התחיל בגיל 22, כשבארנס רצתה להגדיל את הכנסותיה כרקדנית במועדון והתחילה בסחרור של הזרקות מסוכנות של הידרוג'ל. "רקדנית אחרת אמרה לי שהייתי עושה יותר כסף אם היה לי 'קצת יותר' ישבן", סיפרה בארנס בתכנית, "ככה גיליתי על ההזרקות. קבעתי פגישה עם אישה שהגיעה למלון שלי. היא סיפרה לי שהיא עובדת אצל מנתח פלסטי וככה היא משיגה את החומרים שהיא צריכה. שאלתי אותה למה היא עושה את זה מחוץ למשרד, והיא סיפרה לי שההליך הזה לא חוקי. זה היה טיפשי מצדי, אבל כל מה שרציתי היה ישבן גדול". 

קורטני בארנס
בארנס לפני תחילת ההזרקות

גם אחרי שחשה שיפור במראה שלה, בארנס לא עצרה והמשיכה עם ההזרקות. "בפעם הרביעית הגעתי לאישה הזו הביתה כדי לקבל את הזריקה, אבל אחרי שיצאתי משם החומר התחיל לנזול מהטוסיק שלי. התחילו להיווצר בו המון שקעים, והיא אמרה לי שזה בטח משהו שאפשר לטפל בו באמצעות עוד זריקות".

בשלב הזה המצב הלך והחמיר, והרקדנית הצעירה הבינה שהיא בבעיה חמורה. היא החלה לסבול מהתגבשויות של חומרי ההזרקה בישבנה ומשינויים של צבע העור שלו, וכשהגיעה לתכנית, המתעדת רופאים שמנסים לתקן ניתוחים פלסטיים כושלים, ביקשה לקבל את הגוף שלה בחזרה. הרופא שבדק אותה בתכנית אמר שהוא מתקשה להבחין בין גושי המילוי ובין רקמת העור האמיתית שלה, ולכן יהיה קשה להסיר אותם, ובנוסף אבחן את בארנס כסובלת מגרנולומה, דלקת התוקפת חומרים זרים המוכנסים לגוף. בתום הבדיקה בישרו הרופאים לצעירה שהמצב שלה כה חמור, שייתכן שהפתרון היחיד יהיה כריתה של הישבן שלה. "לכרות את כל הישבן?"" מגיבה בתכנית בארנס ההמומה, "עד כאן, אני לא עושה את זה. אני לא כורתת ישבנים".

קורטני בארנס ישבן (צילום: E! Entertainment)
צילום: E! Entertainment

הרופאים הבטיחו לבארנס שהם ינסו למצוא פתרון ניתוחי מתקדם שיאפשר הסרה של חומרי המילוי בלי כריתת הישבן, והבהירו לה שיש לה מזל שהיא בכלל בחיים אחרי טיפולים כל כך מפוקפקים. בינתיים מנסה בארנס לעורר מודעות לנושא באמצעות עמוד האינסטגרם שלה, המונה כבר כמעט מליון עוקבים, ובספר אוטוביוגרפי שפרסמה, בשם "אני לא הגוף שלי – אבל רציתי טוסיק גדול יותר" (I Am Not My Body – But I Wanted a Bigger Behind) בו היא מנסה להזהיר צעירות מהסכנות הטמונות בזריקות הלא חוקיות.

גם בישראל: "הליך כזה עלול לגרום לנכות תפקודית ונפשית"

בשיחה עם mako מספר פרופ' אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית בבית החולים איכילוב ובעלי מרפאת בוטיק ברמת החייל, כי התופעה המסוכנת של הזרקות לא חוקיות קיימת גם בארץ ומסכנת את חייהן של ישראליות רבות. "לצערי אני פוגש לא מעט נשים שעברו טיפול בלתי מקצועי כזה", אומר גור. "בעשור הקודם פעלו בישראל 'מזריק' טורקי ו'מזריק' גרמני אשר היו מגיעים לארץ, וללא אישור לטפל כאן נהגו להזריק כמויות חולניות של סיליקון לצורך עיצוב והגדלת עכוזים. מספר שנים לאחר מכן היה העור באזור ההזרקה הופך להיות כהה ונוקשה, היו מופיעים כיבים עצומים ולעתים זה הגיע אפילו למצב של נמק".

 

 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ms. Miami |Courtney Barnes ✨ (@msmiamitv) on

 

הנשים שחוו את התופעות הקשות האלה, מספר ד"ר גור, סבלו מפגיעה קשה בדימוי הגוף ובערך העצמי שלהן, באיכות החיים ובתפקוד החברתי והמקצועי. הן נאלצו לעבור מסכת ארוכה של אשפוזים, ניתוחים והשתלות. "מדובר בתהליך אגרסיבי שיסתיים רק אחרי שטיפת הסיליקון האחרונה תסולק מגופן, והוא עלול לגרום לנכות תפקודית ונפשית", סיכם ד"ר גור את הסכנות.

באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית שבהסתדרות הרפואית מכירים את בעיית השרלטנים המסוכנים, וממליצים למי שמעוניינת לבצע הליך כזה להקפיד על כמה כללים חשובים: להיזהר ממרכזים רפואיים עלומי שם, וגם ממבצעים או מחירים שנשמעים זולים מדי: מחיר נמוך מאוד צריך לעורר חשד ולהדליק נורה אדומה, כיוון שחומר מילוי איכותי הוא יקר. אם הציעו לכם טיפול ב-200 שקל, הולכים להזריק לכם לגוף חומר מפוקפק שנקנה באינטרנט.

"אסור להתפתות לפרסומות אטרקטיביות או תמונות יפות מדי של לפני ואחרי", מזהירים באיגוד, ומוסיפים שעל מנת להיות רופא מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית יש להשלים שש שנות התמחות מעבר לשנות הלימוד בבית ספר לרפואה, לעבור השתלמויות בתחום האסתטיקה הרפואית ולהיות נתון לפיקוח המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית והאיגוד. "אין עוד תחום רפואי בארץ שבו המומחים עברו הכשרה ארוכה ומעשית כמו הכירורגיה הפלסטית", הם מדגישים, ומבקשים מהציבור לדרוש לעבור הליכים כאלה רק אצל רופאים מומחים. "תחום האסתטיקה והפלסטיקה מבוקש על ידי הציבור והדרישה לטיפולים וניתוחים גוברת משנה לשנה. במקום שבו הדרישה גוברת והאכיפה מעטה, מתפתחת קרקע פורייה למתחזים, רודפי בצע ונטולי חמלה אנושית", מסכמים באיגוד.