1. הורמונים של סטרס פשוט ממוטטים את הגוף שלך

כשאת נכנסת לתקופות לחוצות, הגוף שלך משחרר הורמונים שמסייעים לו להגיב לסיטואציה. בדרך כלל ההורמונים האלו גורמים לדם לזרום מטה אל השרירים והאיברים שזקוקים לעזרה. מדובר באינסטינקט הישרדותי שאמור לעזור לך להיחלץ מסכנות אמיתיות, אבל במציאות היום יומית שלך, מדובר בסיוט מתמשך. "לחץ כרוני גורם לעור הפנים לא לקבל את החומרים המזינים שנחוצים לו, זה מוביל לבעיות ודלקות בעור", מסבירה ד"ר וויטני בו, רופאת עור מניו יורק. לדבריה, בזמני לחץ הגוף שלנו מפריש יותר קורטיזול, מה שגורם לעור הפנים שלנו לייצר יותר שמן. כך שמי שסובלת מאקנה באופן קבוע, סביר שתחווה התפרצות חמורה יותר.

2. את מאבדת שעות שינה

בעתות לחץ, המוח שלך עובד שעות נוספות ובמהירות גבוהה יותר. כך שבלילה הוא יתקשה להוריד הילוך בן רגע וסביר שתתקשי להירדם. "שינה היא הזמן בו הגוף מרפא את עצמו מהיום שעבר עליו", מסבירה ד"ר בו ומציינת שגם מחסור בשינה גורם לעלייה ברמות הקורטיזול בגוף שלך וכפי שכבר הסברנו – העור הופך לשמנוני ופצוע. יתרה מכך, הפרשה קבועה של קורטיזול באופן קבוע, מכניסה אותך למעגל אימים של חוסר שינה – הפרשה מוגברת של קורטיזול – עוד לחץ – עוד חוסר שינה.  

3. הוא מחמיר את הבעיות בעור שלך

אם את סובלת באופן קבוע ממצבי עור בעייתיים כמו: אקזמה, פסוריאזיס או רוציאזה, ייתכן שבתקופות לחץ תחווי החמרה והתפרצות מוגברת שלהן. "לחץ בפני עצמו הוא לא הגורם הראשי להתפרצויות, אבל אצלי מי שיש נטייה גנטית זה בהחלט הקש האחרון". כך שאם את חווה החמרה במצב – זה כנראה סימן שהגיע הזמן לקחת נשימה עמוקה ולהירגע.

4. את מאמצת הרגלים שפוגעים בעור שלך

מצב ממושך של סטרס מביא איתו הרגלים רעים בסגנון של כסיסת ציפורניים, פיצוץ פצעים ומשיכת שיערות מבלי שתשימי לב. החיטוט בפצעים מחדיר חיידקים נוספים לעור שלך – מה שיגרום להופעה של פצעים נוספים וכסיסת ציפורניים פוגעת בשיניים שלך אבל בעיקר מניסה לתוכך חיידקים צואתיים ודומיהם. גם שתייה אובססיבית של קפה לא ממש מסייעת להורדת מפלס העצבים. כך שעדיף למתן את הצריכה ולהירגע עם כוס מים קרים.

 

רג'ינה ג'ורג' (צילום: צילום מסך, מעריב לנוער)
לא לפוצץ אף פעם|צילום: צילום מסך, מעריב לנוער

5. הסיכוי לחלות בסרטן עולה

אוקיי, אפשר להירגע – לחץ בפני עצמו ממש לא גורם לסרטן. "סטרס מחליש את פעילות המערכת החיסונית באופן כללי, אבל חוקרים גילו שמערכת חיסונית חלשה מקשה על המלחמה בתאים סרטניים". האמירה הזו מיוחסת למקרים של סרטן העור ובמקרה הזה, מקדם הגנה הוא עדיין המגן הכי חזק שלכן. מצד שני, הורדה של מפלסי הלחץ בהחלט לא תזיק.

6. הוא מאיץ את תהליך ההזדקנות

גם אם את בגיל שקמטים הם הדבר הכי רחוק ממך, דעי לך שהגוף יכול לתרגם את הלחץ שתחווי בגיל צעיר, לריבוי של קמטים בעתיד. "הורמוני לחץ גורמים להזדקנות מואצת בעור, כי הגוף עסוק בלחימה בלחץ במקום להגן עליך מפני מפגעים סביבתיים כגון: קרני UV, עשן סיגריות וזיהום", מציינת ד"ר בו. "לעור יש הרבה מערכות הגנה טבעיות, אבל הן נחלשות בגלל לחץ פנימי".

 

החדשות הטובות הן שלחץ הוא בהחלט משהו שאפשר לטפל בו. לא רק למען עור הפנים – אלא בעיקר בשביל השפיות שלך. כך שאם את יודעת שההתמוטטות הבאה מחכה לך מעבר לפינה, צאי להליכה, תתרגלי יוגה או שפשוט תפרקי הכל עם חברה טובה. כל אלו יורידו את רמות הקורטיזול בגוף שלך כך שלא רק תישארי רגועה ונינוחה – עור הפנים שלך יישאר פשוט מהמם.