אחרי גל של ספוקלציות, הגיעה השעה של הגברת הראשונה. אה וגם ההשבעה של הנשיא השחור הראשון של אמריקה. אז אם את ממש רוצה לדעת מה ברק אובמה אמר, איך וכמה, כאן זה לא המקום. אנחנו כאן כדי לדבר על השמלה הראשונה – או ליתר דיוק: שתי השמלות של הגברת הראשונה.

מישל אובמה בשמלה של איזבל טולדו (צילום: Gettyimages IL, Getty images)
חליפת השמלה הצהובה. מעצבת צעירה שאין לה אפילו אתר אינטרנט|צילום: Gettyimages IL, Getty images


במשך שבועות ארוכים געשה התקשורת האמריקאית בדבר השמלה שתלבש אובמה. חשבו שזה יהיה נרסיסו רודריגז החביב עליה שילביש אותה, או לחלופין מריה פינטו, שחביבה עליה לא פחות, אובמה החליטה להפתיע: בטקס ההשבעה עצמו היא לבשה חליפת שמלה בגוון צהוב-למון גראס, עשויה מתחרה ומעליה ז'קט פשמינה יומיומי ומחמם של המעצבת איזבל טולדו – מעצבת צעירה ומצליחה מקובה שאפילו לא הספיקה ליצור לעצמה אתר בית. מה תגידו על זה? את רגליה תרמה לנעלי ג'ימי צ'ו ירוקות זית בלכה וכפפות ירוקות תאומות של ג'יי.קרו. אגב, השמלה נרכשה בהזמנה מיוחדת מבוטיק האופנה המצליח בשיקגו של איקרם גולדמן (כן, כן, יהודי) וגרסה אביבית שלה תהיה זמינה בחודש מרץ בכלבו האמריקאי היוקרתי "ברניס", בעבור 1,500 דולר. החליפה של מישל נתפרה עם בטנה נוספת, "כדי שהיא לא תקפא בקור של וושינגטון",אמר לדיילי ניוז בעלה של טולדו. הבחירה בשמלה והמעיל התואם התאימה למעמד הרשמי, ובגזרת הצבעים אובמה בהחלט הצליחה להפתיע – אלה גם הלמו את גוון עורה, וגם העניקו זריקת צבע חיונית ומשמחת ליום קריר.

מישל אובמה בשמלה של ג'ייסון וו (צילום: Ronald Sachs, GettyImages IL)
שמלת הנשף של ג'ייסון וו. אמריקה לא מתלהבת|צילום: Ronald Sachs, GettyImages IL


את המראה הייצוגי החליפה אובמה בשמלת נשף אלגנטית בעלת כתף חשופה של המעצב ג'ייסון וו, מעצב מטייוואן אשר השיק את מותג האופנה שלו לפני שלוש שנים בלבד. אמריקה לא מיהרה להתעלף וטענה כי היא מורגלת לשמלות יותר מחמיאות וצמודות לטליה ולסילואט של הגברת. אבל למרות שהשמלה לא זכתה לביקורות מהללות, חלק מאיתנו טוענות שהן היו מתחתנות עם אחת כזאת בשמחה רבה. לא עם מישל, עם השמלה כן? וגם אובמה הנשיא היה עושה את זה. כשנכנס הזוג למסיבת הנשף, אמר אובמה: "קודם כל ולפני הכל, כמה יפה אשתי נראית?!". לא, אין גברים כאלה.

"מישל כבר יצרה לעצמה בקרב הקהל את הריגוש האופנתי שלא נראה מאז מיס קנדי", אמר האמיש בולס, עורך "ווג" באירופה שכתב גם את הספר: "ג'קלין קנדי: השנים של הבית הלבן". עוד הוסיף כי "הבחירה של אובמה במעצבים כמו איזבל טולדו וג'ייסון וו, על פני שמות גדולים כמו אוסקר דה לה רנטה וראלף לורן, מראה את המחויבות האמיתית שיש לה למעצבים חדשים, צעירים ומלהיבים באמריקה". בדבר השמלה הצהובה, אמר בולס כי היא מרמזת על "אופטימית של אביב. צבע שמסמל חידוש". כמיטב המסורת, השמלה הלבנה של וו תישלח כתרומה למוזיאון הסמיתסוניאן, כפי שעשו נשים ראשונות רבות לפניה.