הקלינטון הנכונה. הילארי הפוליטיקאית|צילום: AP

אומרים שמאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה, ואילו אנחנו מאמינות שאישה העומדת לצדו - ולא מאחורי הגבר שלה, צריכה להיות אישה חזקה ומיוחדת. אספנו כמה דוגמאות ל"נשים של" שהן אישיות מרשימה בפני עצמן, עד כדי כך שלפעמים הן גונבות לבעלים את ההצגה.

תפסה את המושכות: הילארי קלינטון

הילארי קלינטון (65) עברה בעל כורחה לחזית הבמה בסוף שנות התשעים, כאשר לב האומה האמריקאית והאחות הקטנה (ישראל) היה עם האישה הראשונה בימי משבר קלינטון-לוינסקי. הכתם בשמלה, ההכחשות של ביל - כולנו הרגשנו מובכות מעט בשבילה, אבל הילארי הגיבה בנונשלנט ובאיפוק מעורר השראה, והמשיכה לעמוד לצד הגבר שלה.
לאחר סיום כהונת בני הזוג בבית הלבן, התמודדה קלינטון האישה על מושב בסנאט מטעם מדינת ניו יורק, ובבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית לתפקיד המועמדת לנשיאות. כיום היא מתפקדת כמזכירת המדינה ואמונה על פתרון הסכסוך במזרח התיכון, ועם כל הכבוד לנשיא לשעבר - מי בכלל זוכר שהיא אשתו של.

פצצה חכמה: ליהיא לפיד

ליהיא (44) היא עיתונאית, צלמת וסופרת, ומהווה הרבה יותר מסתם אקססורי נאה על זרועו החסונה של בעלה. "זוגתי שתחיה" (כך לפיד קורא לה בטוריו בעיתון) היא אישה שנונה ומעניינת עם עבר של תל אביבית שיקית, שמסתבר שמילות השיר "גרה בשינקין" נכתבו עליה. בספרה "אשת חיל" חשפה לפיד שבתה סובלת מאוטיזם; יאיר לא היה בעד החשיפה, אך ליהיא רצתה להעביר את המסר שלהיות הורה לילד כזה זו לא בושה - מעשה אמיץ שנתן השראה לאמהות המתמודדות עם מצב דומה.

אירוע רוח נשית - ליהיא לפיד (צילום: ראובן שניידר)
גילתה באומץ על האוטיזם של בתה. לפיד|צילום: ראובן שניידר

שיק בארמון הנשיא: קרלה ברוני

לקרלה ברוני (45) יש רזומה של גברים לוהטים לפני שהחליטה להתאהב בנשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וביניהם אריק קלפטון, מיק ג'אגר, קווין קוסטנר וראש ממשלת צרפת לשעבר, לורן פביוס. ברוני עברה דרך ארוכה עד שהגיעה לארמון האליזה: היא החלה לדגמן בגיל 19 ועבדה עם בתי האופנה הגדולים ביותר - קארל לאגרפלד, פאקו ראבאנה, איב סן לורן, כריסטיאן דיור ועוד. ב-2002 הוציאה את אלבומה הראשון (והמצוין) וב-2007 יצא אלבומה השני. לקראת סוף 2007 נכנסה ברוני למערכת יחסים עם סרקוזי, ובתחילת 2008 נישאו השניים בטקס מצומצם. לפני פחות משנה נולדה לזוג בתם הבכורה, ג'וליה. ניתן לומר כי קרלה עשתה מעין פאוזה לקריירה המשגשגת שלה; היא אמנם מופיעה בסרטו של וודי אלן "חצות בפריז" מהשנה הקודמת, אך קריירת הדוגמנות והמוזיקה שלה די התמסמסה. אנחנו מקווים שעכשיו, לאחר סיום כהונתו של בעלה, היא תחזור לעשות את מה שהיא הכי אוהבת.

קרלה ברוני. תהפוך לפסל? (צילום: רויטרס)
הנשיא מאוהב, וגם אנחנו. קרלה ברוני|צילום: רויטרס

אהובת האספסוף: אוויטה

אווה פרון (בת 33 במותה) הייתה אשת נשיא ארגנטינה חואן פרון בשנות הארבעים של המאה הקודמת. אוויטה הייתה ועודנה מושא הערצה בקרב ההמון הארגנטינאי: האספסוף אהב אותה, בעוד האליטה שנאה אותה בזכות הנושאים החברתיים שקידמה, כמו מתן זכות הצבעה לנשים, ומשום הפער בין האג'נדה שלה לסגנון החיים הראוותני ומנקר העיניים בו חייה. אוויטה פעלה מעל ומעבר והייתה מעורבת בניהול ענייני המדינה, עזרה לשכבות החלשות והקימה קרנות וארגוני רווחה. היא נפטרה בגיל 33 ממחלת סרטן צוואר הרחם.

אין תמונה
דונט קריי פור מי, ארג'נטינה. אווה פרון

הכניסה את המערב למזרח: המלכה נור

המלכה נור אל חוסיין (61) מירדן, נולדה כלייזה חלבי במשפחה נוצרית אמריקאית לאבא לבנוני ואימא שבדית. היא הייתה אשתו הרביעית של חוסיין מלך ירדן, עד מותו בשנת 1999. בימיה כמלכה היא התאסלמה בניסיון להתקרב לעם הירדני. רוב פועלה הוקדש לקידום מעמד האשה בירדן, משימה כבדת משקל בתרבות מוסלמית שמרנית שלא רואה את האשה כשוות זכויות לגבר. היא עודדה נשים לעסוק במלאכת יד, וארגנה בזארים כדי לשווק את מלאכתן ולדאוג לכך שיתפרנסו מעבודתן ללא תלות בגברים.
גם היום, לאחר מותו של חוסיין, עוסקת נור ללא הרף בנושאים חשובים כמו קידום האישה ועזרה לאוכלוסיות חלשות. הדרך המערבית של נור מקבלת ביטוי גם בבגדיה: סטייל שמרני וצנוע אך אלגנטי ונשי - ללא מחשופים, אך גם ללא רעלה.

המלכה נור (צילום: Carlos Alvarez, GettyImages IL)
מגשרת בין מזרח ומערב. המלכה נור|צילום: Carlos Alvarez, GettyImages IL
>> לעוד כתבות במתחם "בעד עצמי"

>> כמו יין טוב: הכוכבות שהשתבחו עם השנים