התאומות לבית "האח הגדול", שירן ורינת גיטר, הן ללא ספק חטיפי האנרגיה של העונה הנוכחית. כשהן לא עסוקות בלהתווכח ולהתעמת אחת עם השנייה, הן מתפנות למלאכת תוספות השיער שלהן. השתיים נכנסו לבית עם שיער ארוך ומושקע בבייבי ליס עצבני עד הישבן. שבוע לאחר מכן, ראינו אותן בפנפון עד הכתפיים וחוזר חלילה. ואגב, הן לא היחידות בבית. גם ליהיא גרינר טומנת ידה בתוספות ואף הציגה אותן לראווה בבלוג אישי. אז מה הסיפור עם תוספות השיער האלה? למי זה מתאים? וחשוב במיוחד: כמה כל התענוג הזה יעלה לך?
יודעת כל אישה עם ראש על הכתפיים: למראה השיער שלנו יש השפעה רבה על המראה הכללי, וכפועל יוצא וישיר - גם על ההרגשה. לכן, באופן טבעי, אצל נשים אשר סובלות מאבדן שערן או מתופעות של דלילות שיער, נרשמת ירידה משמעותית בביטחונן העצמי, וחמור מכך, איכות חייהן נפגעת. תוספות השיער יכולות בהחלט להפוך למזור עבורן. ובאופן כללי, אלו הפכו בשנים האחרונות למוצר מבוקש ומקובל בקרב כל מי שרוצה להאריך, לעבות או לגוון את מראה השיער שלה.
קווים לדמותה של התוספת
איבר ההמשך של הגוף שלך הוא השיער. מתברר כי תוספות שיער תורמות במידה רבה מאד להשגת מראה צעיר ובריא. עד כדי כך, שמצאנו כמה פלסטיקאים שציינו כי ההשפעה של תוספות שיער על בעלות שיער דליל, גדולה יותר מכל ניתוח פלסטי (פנים, חזה וגוף), הודות לקלות היחסית ולאפקט המיידי המתקבל.
תוספת השיער מעניקה נפח ו/ או אורך, היא מסווה דלילות שיער קלה וכמובן שיער קצר. יש להתייעץ עם מעצב שיער עם ניסיון בתחום תוספות השיער.
מקור השיער
לעומתן, מקורות שיער כמו סין והודו יחשבו לשיער זול יותר, עבה יותר ופחות חיוני לטווח ארוך. טיפול בשיער כזה הוא קשה יותר ומצריך התעסקות יתרה עם קשרים בשיער.
שיטות שונות לתפוס
עם השנים פרצו להן דרכים שונות לחבר את תוספות השיער לשיער. "הדרך בה בוחרים לחבר את התוספת תלויה בעיקר ברצון הלקוחה", מסביר מעצב השיער יניב קצב.
- הלחמה: השיטה מבוססת על שימוש במכשיר הלחמה, הממיס את החומר בקצוות התוספת ומחבר בינה לבין השיער הטבעי. חיבור זה מומלץ לנשים שלא משתמשות ביום יום בפאן ומחליקי שיער.
- חרוזים: תוספות השיער מחוברת אל השיער הטבעי באמצעות חרוזים קטנים וגמישים, ומהודקים באמצעות פלייר שטוח. החיבור נעשה בדומה ל"סריגה", בה משחילים את השיער האמיתי לחרוז הנמצא על התוספת ומועכים את התוספת. חיבור זה מומלץ לנשים שאינן מעוניינות להשתמש בחומרים כימיים ודבקים על שיערן. השיטה פשוטה מאד להשמה ולפירוק. כמו כן, מבחינת עמידות, היא לא מתאימה לכל סוגי השיער.
- הדבקה: שימוש בדבקים שונים לחיבור בין קצה השיער הטבעי לתוספת השיער. חיבור זה מומלץ לנשים המעוניינות להאריך שיער לתקופה ארוכה. החיבור עמיד בפני פאן, כניסה לבריכה ולים (תלוי בסוג הדבק).
- קליפסים: תוספות השיער מחוברות לסיכות תיק תק מסרק מיוחדות הנתפסות לשורש השערה, וכל אחת יכולה לחבר באופן עצמאי בביתה. חיבור על-ידי קליפסים נועד בעיקר לנשים המעוניינות להאריך ולעבות את שיערן באופן שלא מצריך הגעה באופן שוטף למספרה; פתרון להארכה ועיבוי זמניים (אירוע חשוב למשל). אגב, שימוש ממושך בתוספת זו עלול לגרום לנשירה.
- תפירה: טכניקה פחות מוכרת, ובה "תופרים" למעשה את התוספת לשיער הטבעי, ממש כמו שתופרים בגד. לוקחים קצוות שיער טבעי מגלגלים סביבו את החוט (בשורש השערה) ותופרים לתוספת. חיבור מסוג זה מחזיק בין יום לשלושה ימים ומתאים במיוחד לכלות או לתסרוקות, בהם רוצים נפח או אורך בשיער לצורך התסרוקת.
כאמור, חשוב להתייעץ עם מעצב שיער מתמחה בנושא לגבי סוג שיערך והאפשרויות השונות. חשוב מאד לבצע התאמה בין גוון וטקסטורת שיער התוספת לבין שיערך, בצורה המושלמת ביותר כדי להסוות את הימצאותה. כמו כן, בהמלצת המעצב תבחרו את שיטת החיבור האידיאלית שמתאימה לך. אל תהססי לשאול את כל השאלות הנדרשות (עלויות טיפולים ותחזוקה), אחריות על החיבורים וכדומה. אם את עדיין מהססת לגבי מעצב השיער תוכלי לבקש המלצות של לקוחות.
תחזוקה
יש לחפוף את השיער בחומרי טיפוח שונים. הברשה נכונה תמנע את ניתוק החיבור ממקומו. בכל שיטות החיבורים (למעט קליפסים) יש צורך בביקור שוטף אצל מעצב השיער כדי לשמור על החיבורים במקומן ולוודא שימור התוספות.
אין לבצע תוספת שיער תפור (טרס בשפה המקצועית) לטווח ארוך ע"י הדבקה. תוספת זו עלולה לגרום נזק קשה לשיערך ואופן הורדת התוספת קשה וכואב.
אין לבצע תוספת שיער מתוספת שיער שאינה טבעית 100%. תוספות שמעורבות עם שיער סינטטי עשויות לגרום לשיערך ולתוספת להראות כ"זנב סוס" לאחר מספר חפיפות. ואת לא רוצה את זה.
על הכיס: המחיר משתנה בהתאם לכמות ו/או משקל השיער המבוקש, אורך התוספת, סוג התוספת והשיטה בה היא מתבצעת. טווח המחירים הממוצע בשוק נע בין 1200-8000 ₪.
השתתפו בהכנת הכתבה: יריב גולן, מדריך ופרזנטור חברת "גלעם קוסמטיקס"ומעצב השיער יניב קצב
הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן