עדן גיליאם (26) האמריקאית החליטה שהגיע הזמן לרענון קוסמטי, ואחרי שנים של צביעת שערה לצבע חום ערמוני, היא החליטה להגשים חלום ולהפוך לבלונדינית. כיוון שהעדיפה לבצע את הפרוצדורה בבית ניגשה למספרה מקומית ורכשה חומר הבהרה, ובהמלצת הצוות אליו צירפה גם חומר החלקה ("מרגיע שיער"). כשגיליאם שבה הביתה היא השתמשה בחומר ההבהרה ואחריו בחומר ההחלקה, אבל למרבה הזעזוע גילתה שהשילוב של החומרים גרם לשיער שלה "להפוך למותך". מזועזת היא רצה לחפוף את החומרים מהשיער – אך זה החל לנשור בגושים גדולים תוך דקות.
גיליאם החליטה לשתף את הסיפור שלה בפייסבוק כדי להזהיר נשים אחרות מהבהרות ביתיות. "העברתי את הידיים שלי בשיער והסיטואציה היחידה שאני יכולה להשוות אליה זה כשמראים בסרטים איך חולי סרטן מתחילים לגלות שהשיער שלהם נושר", כתבה בפוסט. "ככל שנגעתי בו נפל עוד ועוד שיער על רצפת האמבטיה. השיער שלי פשוט נמס ובחלקים מסויימים הקרקפת שלי הייתה חשופה. ההבהרה לבדה פגעה בו מאד, וכשהוספתי את החומר ה'מרגיע' זה היה הסוף שלו. בכיתי במשך שלושה ימים ברצף, זה היה כל-כך מדכא".
גיליאם סיפרה שרק אחרי הטיפול היא גילתה שחומר ההחלקה לא נועד לשיער עדין כמו שלה אלא לשיער יותר מקורזל ו"עמיד". "אחרי שזה קרה התקשרתי לחברה שלי שהיא ספרית ושאלתי אותה איך להציל אותו. היא אמרה לי ש'אין שום דבר שאת יכולה לעשות, הוא גמור. הדבר הכי טוב זה לגזור אותו ולקוות שהוא יצליח להשתקם'".
"היה לי שיער ממש ארוך, גידלתי אותו במשך שנים וטיפלתי בו כל-כך טוב. הילדים שלי אהבו ללטף ולשחק איתו ועכשיו הם לא יכולים". גיליאם האבלה סיפרה לסאן שבעקבות הפוסט פנו אליה מכרים והציעו לסייע לה ברכישת פיאות, וכעת היא מחפשת אחר הפיאה האידיאלית לתקופה בה היא ממתינה שהשיער שלה יצמח שוב.
שוקלות לבצע הבהרת שיער בבית? "מוצרי הבהרה פועלים על מגוון כימיקלים, שיכולים לפגוע בחמצון הפיגמנט הטבעי של השיער, ואפילו לגרום נזק לשיער", אומר ל-mako מעצב השיער אילן מרגלית. "לפני שמבהירים את השיער בבית, חשוב לדעת שהדרך הנכונה והבטוחה ביותר להבהיר את השיער היא לפנות למעצב שיער. אם כבר בחרתן לבצע הבהרה בבית, יש לדלל את חומר ההבהרה (החימצון) ולמרוח אותו בזהירות רבה על השיער, ללא נגיעה בעור. תהליך ההבהרה קורה במהירות רבה ולכן חשוב שלא להשאיר את החומרים על השיער לזמן ממושך, על מנת למנוע שבירה, נשירה, ותוצאות קשות מאד שלא ניתן יהיה לתקן".
מרגלית מוסיף כי "לפני הבהרה יש לוודא שהשיער להיות במצב בריא ולא שביר, יבש או פגום. במקרה שהשיער אינו בריא יש להמתין עד שיחלים ורק אז לבצע טיפול כימי בשיער. תקופת שיקום תיקח לרוב עד שלושה חודשים (ובמשך הזמן הזה חשוב להעניק לשיער לחות ומסכות משקמות טבעיות)".