אישה (צילום: jupiter images)
גיל 30. כן לטיפוח, לא להיסטריה|צילום: jupiter images

במעבר שבין מדפי השמפו למדפי החיתולים, גיליתי שאני זקוקה לטיפול עשרת אלפים. ולא כי אני מוזנחת, מלוכלכת או לא עלינו, מפיצה ריח רע. למעשה, הסיבה שנדרשתי למהפך ומיד נבעה אך ורק מהעובדה שנכנסתי לעשור הרביעי לחיי. "בת כמה את, 30??", תקפה מיד מוכרת מנוסה והחלה לצקצק. "המממ, שתדעי שאת ממש חייבת לטפל בעור שלך, ויפה שעה אחת קודם. הנה, ממש במקרה, יש לי סדרת תכשירים המיועדת בדיוק לגילך". 10 דקות מאוחר יותר, מושפלת ונמוכת קומה, מצאתי את עצמי רוכשת סל מוצרים ב-800 שקל מאיזו כלבה כשכל מה שנכנסתי בשבילו היה נייר טואלט עם כלבלבים.

השאלה הנשאלת מהסיפור העגום הזה היא האם באמת יש סיבה אמיתית להשפלה הציבורית הזאת? האם אישה בת 30 אכן זקוקה לטיפוח קדחתני מבוקר ועד ערב ועד כמה יש מקום, תרתי משמע, לכל אותם תכשירים שמתחילים על המדף בשירותים ומסתיימים במקרר?

מה אומרות עינייך?

"בגיל 30 מתחילים להופיע סימני גיל ראשוניים על העור", הסבירה לי סימה אקרמן, קוסמטיקאית מחולון. "למעשה, כבר מגיל 25 יש ירידה ברמת סיבי הקולגן בעור (המחזק את העור) ואלסטין (הדואג לגמישות העור), וגם תופעה של התייבשות שמובילה לקמטוטים קטנים מסביב לעיניים, המצח וצידי הפה". ואם זה לא מספיק, אז גם כתמי פיגמנטציה שצצו מוקדם יותר בחיינו, עלולים להתפרס בצורה קצת יותר רחבה וניכרת, יחד עם הריונות. אבל לפני שאת מאשפזת את עצמך במעבדה דרמטולוגית, חשוב לסייג ולומר שכל עור לגופו. "יש לא מעט גורמים המשפיעים על הזדקנות העור מלבד הגיל", ממשיכה אקרמן, "סוג העור, הגנטיקה, נזקי הסביבה ועוד. כל אחת צריכה להתאים את המוצרים שהיא רוכשת לסוג העור ולא להתפתות למבצעים או לקרמים שיש על המדף של אמא שלה. טיפול לא נכון עשוי להוביל לאלרגיות, גירויים, יובש, פצעונים ומיני ירקות".

אז מה הוא טיפול נכון, והאם אפשר לתת איזו אמירה כללית על מוצרים הטיפוח שנחוצים לנו? אקרמן עושה לנו קצת סדר: "זה נכון שחשוב לשמור על טיפוח העור, אבל חשוב גם לשמור על פרופורציות. אישה בגיל 30 צריכה להרגיל עצמה לשגרת טיפוח קבועה וחכמה, נטולת היסטריה". אנחנו? היסטריות?

ובכן, שני מוצרי יסוד שלא קשורים לגיל הם סבון לניקוי פנים המותאם לעור הפנים לשימוש בבוקר ובלילה, וכמובן קרם לחות. המוצר השלישי שמומלץ להתוודע אליו בגיל 30 הוא קרם עיניים, שמיועד לתת לחות לעור העדין והדק שסביב העיניים, זה שנוטה להתקמט ראשון. אקרמן מחדדת שגם אם אין לך קמטוטים, עדיף בכל זאת להתחיל להשתמש בקרם עיניים כדי לעכב את הופעתם. היא מעדיפה קרמים עם איזה רכיב נוגד חימצון ועם ריכוז נמוך של ויטמין C ורטינול שמסייעים להתחדשות התאים. השימוש הנכון בקרם הוא מריחה נקודתית בעזרת הקמיצה והימנעות מלחץ חזק מדי על האזור שסביב העין. יש לעסות בקלילות, מהחלק הפנימי החוצה על העפעף וסביב העין.

שגרה זה ממש לא רע

בעוד שמדפי הפארמים עושים הפרדה בין קרמים ליום וללילה, אקרמן ממליצה על שימוש מינימאלי. "בעיניי, קרם עיניים מומלץ לשים בבוקר בלבד. ככלל, אני לא ממליצה להעמיס בחומרים בלילה. אם עורך צעיר ובריא יחסית, מספיק שתנקי אותו היטב לפני השינה ותכנסי למיטה. בזמן השינה חום הגוף עולה, הנקבוביות נפתחות והעור נושם. את רוטינת הטיפוח תתחילי שוב בבוקר". כמובן שאם עור הפנים שלך נוטה ליובש קיצוני, אנחנו בטח לא נגיד לך לא למרוח קרם עשיר בלחות בלילה. בבוקר עדיף ללכת על קרם לחות פחות עשיר, כי הוא צריך להיספג מהר יחסית.

ניקוי פנים (צילום: jupiter images)
ובלי שום קשר לגיל - את הפנים מנקים בבוקר ובערב|צילום: jupiter images
מוצר רביעי ואחרון שמומלץ לבנות ה-30 להכיר הוא סרום. "מדובר בתכשיר מרוכז שיש לשים על העור לפני קרם לחות. זהו מוצר בסיס אשר למעשה גורם לקרם הלחות שמגיע אחריו לחדור פנימה לעור טוב יותר". יש מיני סוגים של סרומים, וגם פה הכל תלוי בסוג העור הספציפי שלך. השימוש פשוט למדי, את רק צריכה להתיז ארבע טיפות על העור, רק לא מתחת לעיניים, ומיד אחר כך, למרוח קרם לחות.

חברות הקוסמטיקה כמובן לא מתכוונות לתת לך להתלבט, ויוצאות עם סדרות שמיועדות לכל גיל ולכל עור. אז לא יזיק להכיר חלק מהן לפני שאת יוצאת לכיוון הפרפומריה הקרובה למקום מגורייך, ובטח לא יזיק לדעת שאת בכלל לא צריכה עשרות מוצרים בארון. עכשיו נראה את המוכרת שתעיז לשחרר אותך מ-800 שקל.

אין תמונה
בתמונה: גרנייה, ביות'רם, דרמה ג'ינס ודיור. לא בתמונה: המוכרת מהפארם


קרם עיניים
נוטרישניסט (גרנייה)
– קרם עיניים המכיל אומגה 3 ו-6, מגנזיום וקפאין, מפחית את נפיחות הצלליות מסביב לעיניים ומעניק לחות לאזור שסביב העיניים. 124 שקל ל-15 מ"ל ברשתות הפארם.
דרמה ג'נס (לוריאל פריז) –: קרם עיניים המכיל סיליקון על בסיס מים ומותאם במיוחד לעור העדין שמסביב לעין, למניעת היווצרות קמטים ועיגולים כהים מתחת לעיניים. 199 שקל ל-15 מ"ל ברשתות הפארם.

סרום
flush recharge (ביותרם)
– נלחם בסימני עייפות, מסייע בהחלקת תווי פנים עייפים והפחתת מראה עמום, בעל מרקם ג'ל הנספג בעור מיד עם המריחה. 270 שקל ל-30 מ"ל ברשתות הפארם.
דרמה ג'נס סרום (לוריאל פריז) – מועשר בסיליקון הידרופילי (סופח מים), ומעניק לעור מראה זוהר. מיועד לשימוש יומיומי בבוקר/ערב ולמריחה על עור פנים נקי. טיפה אחת מספיקה לכל שימוש. 199 שקל ל-15 מ"ל ברשתות הפארם.
Capture R60/80 פירסט רינקלס (דיור) – סדרה המיועדת לגילי 30, עם קרם פנים וקרם עיניים להחלקת קמטים ראשונים. מטרת הקרמים היא מניעת היווצרות קמטים עתידיים, הגנה על העור ותיקון קמטים קיימים. קרם פנים: 378 שקלים ל-50 מ"ל, קרם עיניים: 270 שקל ל-15 מ"ל, ברשתות הפארם.