כל אחת שיש לה כזה חושבת שאולי היא חריגה, והיא לא תעז לדבר על זה עם נשים אחרות. אבל האמת היא ששיער בפס הישבן וסביב פי הטבעת היא תופעה מאוד שכיחה, לפחות אצל האישה הישראלית – ושכיח מאוד גם להסיר אותו. "הסרת שיער בישבן ובאזור פי הטבעת מאוד מקובלת, בעיקר אצל הצעירות בגילאי 16-30", אומרת כרמית בוקאי, קוסמטיקאית ומנכ"לית מרכז הטיפולים האסתטיים "קארמה", "רוב הצעירות שמגיעות להסיר שיער בלייזר אצלנו מבקשות הסרת שיער בכל המפשעה כולל פס הישבן. הן לא מתביישות בזה ושואלות באופן ישיר אם זה כלול במחיר כבר בזמן ההזמנה של התור".
גם לדברי תקווה מלכה, קוסמטיקאית פרא-רפואית ומטפלת בקליניקת "הופקוסמטיק", הבקשה להסיר שיער מאזור הישבן היא שכיחה - והיא עושה אותה בשעווה או בלייזר, לפי בקשת הלקוחה. "כשנשים מגיעות אליי ואומרות 'אני רוצה הכל', המשמעות מבחינתי היא גם הסרת שיער מפי הטבעת", היא אומרת. כדי לעזור לנשים להרגיש יותר בנוח עם הבקשה האינטימית, במחירון של מלכה מופיע הטיפול הזה בשם הקוד "הכנה ללידה": "ככה הגברים לא שואלים מה זה", היא אומרת, ומספרת שגם נשים מעל גיל חמישים מבקשות בלי למצמץ טיפול "הכנה ללידה".
"כמעט כולם מרגישים בנוח לבקש את זה, ורוב המטופלים קוראים לאיזור בשמו. אנחנו לא רואים בזה בושה ולא מעבירים מסר כזה למטופלים", אומרת מזל מוזס, מדריכה קלינית באמריקן לייזר. לפי נתוני החברה, כ-60 אחוז מכלל הלקוחות מסירים שיער במפשעות, ובין רבע לשליש מסירים גם בפס הישבן, איזור המתומחר בנפרד. חמישים אחוז מבין הלקוחות שמסירים שיער בפס הישבן הם דווקא גברים.
במרכז קארמה הטיפול בפס הישבן כלול במחיר של הסרת שיער במפשעה, ולכן הלקוחות צריכות להבהיר שהן מעוניינות בהסרת שיער ספציפית באיזור הזה במהלך הטיפול. לדברי בוקאי, הצעירות עושות זאת בטבעיות גמורה. "כשהמטפלת מתחילה להוריד שיער מאזור המפשעה, הלקוחות שואלות אם אפשר להמשיך לפס ישבן", היא אומרת, ומתארת שאצל הנשים מעל גיל שלושים המצב שונה. "המבוגרות יותר מתביישות, רגישות וחשאיות. חלק מוותרות או שזה לא מפריע להן, ואלה שכן מעוניינות לא יגידו פס ישבן או פי הטבעת, הן יבקשו מהמטפלת 'להגיע יותר פנימה'".
איך מתבצע הטיפול הזה? לדברי מוזס, אין מכשור ספציפי לאזורים אינטימיים: "אנחנו מתאימים מכשיר לפי גוון העור, ולפעמים באזורים אינטימיים גוון העור כהה יותר מגוון העור הטבעי", היא מסבירה ואומרת שהמטופלים צריכים להגיע לטיפול מגולחים. "במקרי הצורך המטפלת מגלחת שאריות פספוסי שיער. בנוסף, היות ומדובר באזור רגיש הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטלית כי המטופלים חוששים יותר - באיזור הזה מטפלים בקירור יתר ובקצב איטי יותר".
למה בעצם להסיר שיער מפי הטבעת? לדברי מוזס, יש גם סיבות שהן מעבר לאסתטיות. "באזורים האלו קיימת צמיחה צפופה של שיער ובעת פעילות במהלך היום נוצרת שם הזעה מוגברת שיכולה להוביל לתחושה לחה ולא נעימה", היא אומרת. יש גם מקרים בהם רופאים ממליצים על הטיפול: "צמיחת שיער הפוכה עלולה ליצור תגובה דלקתית מקומית המלווה בגרד וכאב. במקרה של החמרה עלולים אף להופיע סיבוכים כגון אבצס, אשר מצריך התערבות כירורגית".