סא"ל דן שרוני צילם בסתר עשרות חיילות ששירתו תחתיו במשך למעלה מעשור. איך יתכן שקצין בדרגה בכירה, שמתפקד כאדם מן השורה ומקיים חיים נורמטיביים, לכאורה, מבצע מעשים כאלה? האם מדובר באדם המתמודד עם סטייה מינית, או בגבר מבולבל שלא יודע איפה הגבול בין מותר לאסור?
"בעולם החילוני רוב הנערים והגברים לומדים על מיניות וקשרים משני מקורות עיקריים - פורנו ותרבות פופולארית", אומר יותם קונסטנטיני, יו״ר אסל״י - גברים אומרים לא לאלימות נגד נשים, ומסביר שאחד האלמנטים הכי בעייתיים בפורנו הוא העובדה שהמיניות בפורנו מתקיימת מול אובייקט ולא מול פרטנר חי ונושם. "זו מיניות שקורת מול חפץ. המצולמים לא מגיבים לנו, אין להם רצונות שמשפיעים עלינו, אין בינינו תקשורת. מיניות מיטיבה קורת בין שני בני אדם שמדברים בניהם, מתקשרים רצונות ונמצאים שם ביחד - במודעות וברצון הדדי. בצילומים ובגניבת התמונות יש החפצה מוחלטת של החיילות, התעלמות מהרצון שלהן ואפס מודעות שלהן".
עוד בנושא:
>> "לנשים שניצלתי: אני באמת מאוד מאוד מצטער"
>> "אף אחד לא אומר 'יייהי, אונס, איזה יופי"
ממעקב אחרי הפרסומים התקשורתיים סביב הפרשה, קונסטנטיני סבור שיש במקרה הזה גם יסוד של שליטה סדיסטית שהיא כבר מחוץ לנורמה. "יש פה אלמנטים סדיסטיים כמו הנאה מעצם זה שהחיילות לא מודעות ומעצם היכולת לחדור את גבולות הפרטיות", הוא אומר. "בפורנו יש ממש קטגוריה ספציפית לסצנות שמצולמות ממצלמות נסתרות. חלקן אמנם מבויימות, אבל יש תיעוד ללא ידיעה או הסכמת המצולמות".
באופן כללי, אומר קונסטנטיני, החברה שלנו מציגה לגברים את המיניות כמסלול מכשולים. "מיניות הישגית היא סטנדרט לגבריות, ולכן כשיש פה גם שבירה של חוקים זה בכלל יכול להיתפס כמרגש. רוב הגברים מבינים היטב את הבעייתיות, אבל שותקים בנושא, ובכך מאפשרים לזה להמשיך. המסר לנערים ולגברים צריך להיות ברור - יש אישה בצד השני, ואם היא לא מעוניינת במה שקורה - זו אלימות מינית".