במדינת ישראל חיים 9 מיליון אזרחים. לכולנו יש רקעים שונים, מחשבות, דעות ואמונות שונות. באנו מקיבוץ גליות וביחד יצרנו פסיפס מדהים של אהבה וסובלנות. הנשיא היוצא רובי ריבלין כבר נשא נאום מכונן על השבטים שבמדינה ועל החובה שלנו לדאוג שכל השבטים יקבלו את מלוא הזכויות וירגישו אזרחים שווי זכויות כמו כל אחד אחר במדינה.

ישראל התברכה במעיינות ושמורות טבע. הן מאוגדות תחת רשות הטבע והגנים ופתוחים 364 ימים בשנה. הציבור הדתי, החרדי והמסורתי וכן הציבור הערבי אינו נוהג לרחוץ מעורב. מדובר בעניין הלכתי שמרני ודיני צניעות.
הן הגברים והן הנשים מדירים את רגליהם משמורות הטבע הללו. בשנים האחרונות קיבלנו לידינו פניות רבות של מאות אזרחים ואזרחיות שביקשו שיקצו מספר ימים נפרדים עבורם בשנה.

כן, מתוך 364 ימים בשנה אף אחד לא ביקש אפילו עשירית מזה אלא ממש מספר ימים בודדים. חשוב לזכור הציבור הדתי הינו למעלה מעשרה אחוז במדינת ישראל וגם לו מגיע את הזכות ליהנות ממשאבי טבע ומנוף הבריאה. הפרדה במעיינות לא תגרום פגיעה לאף אחד. ההיפך. ההפרדה תגרום לקהלים רבים שעד כה נאלצו להדיר את רגליהם משמורות הטבע לבוא למקום וליהנות.

לפני שנה יזמה רשות הטבע והגנים, שאף אליהם הגיעו מאות פניות של אזרחים ואזרחיות, פיילוט של ארבעה ימים בסך הכל. בפיילוט נקבע שבמשך אותם ארבעה ימים הבקרים יהיו נפרדים. יומיים לגברים ויומיים לנשים. אולם נקבע מפורשות שגם באותו זמן מי שירצה לשחות עם בני משפחתו יוכל לשחות בבריכה נוספת שקיימת במקום. יתירה מכך, הבריכה שהוקצתה לציבור הדתי הייתה הבריכה הקטנה מבין הבריכות שקיימות במקום.

אולם גם על זה בער קצפם של ארגונים שונים והדבר בוטל. ואני שואל לאן נעלמה הסובלנות והרצון לתת לכל מיעוט את הזכות לחיות כאורח חייו? ישנו ציבור גדול מאוד במדינה שמעוניין ברחצה נפרדת לא על חשבון אף אחד. גם באותו זמן שלציבור הדתי יהיה רחצה נפרדת יהיה חלופות לציבור הרגיל.

בכל הארץ ישנם אינספור חופים רגילים וחופים נפרדים שלא באים על חשבון אף אחד. אני מקווה ובטוח שרשות הטבע והגנים לא תיכנע לאותם אנשים אשר בשם הפלורליזם וערכי הטבע הם אלה שמדירים חלק גדול מהציבור ומונעים ממנו ליהנות ממשאבי הטבע.

ואני קורא לכל המתנגדים, תזכרו יש 364 ימים בשנה שהמקומות הללו פתוחים האם אנחנו לא יכולים כחברה למצוא פשרה ולאפשר מספר ימים בודדים לציבור הדתי? גם אם לדעתכם אין חובה לאפשר זאת לציבור הדתי. האם זה לא ראוי בעיניכם שתהיה חלוקת משאבים טיפה יותר הוגנת ומאוזנת? אני בטוח שאחרי שתקראו שוב את העובדות תתמכו ביצירת פתרון הוגן לכל הצדדים. חבל סתם לריב כשאפשר לחיות ביחד.

שי גליק, מנכ"ל "בצלמו" ארגון זכויות אדם ברוח יהודית בתגובה לטור זה.