ברבים מכלי התקשורת ברחבי העולם סיקרו בהרחבה את מבצע הגבורה שחולצו בו ארבעת ארבעת החטופים אלמוג מאיר ז'אן, שלומי זיו, אנדרי קוזלוב ונועה ארגמני. הארבעה כזכור נחטפו לעזה ממסיבת נובה. חלק מכלי התקשורת הגדירו זאת כ"חילוץ בנס" וקראו "נועה סוף סוף חופשייה", אך חלק התמקדו בדיווחים הפלסטיניים על ההרס וההרג של צה"ל באזור.

ב-BBC, שלא פעם מתחילת המלחמה חטאו לאמת וביטאו חוסר הבנה של המציאות, שאלה המגישה הלנה המפרי את המרואיין יהונתן קונריקוס, לשעבר רע"ן התקשורת הבין-לאומית בדובר צה"ל: "הזהרתם את הפלסטינים לפני מבצע השחרור כדי שיוכלו לברוח בזמן?" קונריקוס השיב: "אנחנו כמובן לא יכולים לצפות מישראל לתת אזהרה לקראת המבצע, כי אז ירצחו את החטופים והמטרה לא תושג".  

המסביר הישראלי הוסיף: "החטופים הוחזקו בידי אזרחים פלסטינים ובאזור אזרחי. נצטרך לחקור מי האנשים שהחזיקו את החטופים למשך שמונה חודשים ולמה הם עשו את זה. אנחנו גם לא יכולים להניח שכל מי שמת במהלך המבצע מת כתוצאה מאש צה"ל, שכן לפי דיווחים של הלוחמים בשטח, נורו עליהם רקטות מ-RPG ונזרקו רימונים. השורה התחתונה היא, שוב, כמו שראינו ברפיח, החטופים הוחזקו בידי אזרחים פלסטינים". 

אחרי שהכותרות אתמול אחרי החילוץ עסקו בחטופים, הבוקר זה נראה אחרת. בניו יורק טיימס הכותרת הראשית באתר עדיין סביב הנושא: "חטופים ישראלים חזרו הביתה אחרי תקיפה ישראלית שהרגה עשרות פלסטינים". בסקיי ניוז נכתב: "מראות מ'סרט אימה' - 210 פלסטינים נהרגו במבצע החילוץ של החטופים, כך טוען חמאס". 

 

באחד מהדיווחים ברשת CNN השתמשו במילה "שחרור" ולא במילה "חילוץ", מה שעורר זעם ברשתות החברתיות. הדבר תוקן זמן קצר לאחר מכן.