בחופש הגדול של כיתה ג' הודעתי להורים שלי: עזבו אותי מקייטנות, באמא שלכם. יש לנו טלוויזיה ומזגן ואת שני אלה אני מאוד אוהב. אמנם ראוי להזכיר לילדים שבינינו שגם האוויר הצח הוא אופציה ושממשחק מחבואים עם חברים אפשר להפיק דברים שהמסך הקטן לא יכול להביא לנו, אבל כמו כולנו, גם ילדים רוצים להפיג את השעמום לפעמים עם סדרה טובה – ובמהלך החודשיים הקרובים, הם עומדים להשתעמם המון. אם כבר לרבוץ מול הטלוויזיה, שלפחות ישודר בה משהו שווה. אנחנו ב-tvbee החלטנו לסייע לכם – ההורים, הדודים, הסבים והבייביסיטרים – בבקרת האיכות. חופש מוצלח ובהצלחה באוגוסט!


לילדים בני 3 עד 8

פרפר נחמד

"פרפר נחמד" חזרה למסכינו בשנה שעברה בחידוש מקסים בהשתתפות משי קלינשטיין, בן יוסיפוביץ', אורי בנאי ואסתר רדא, שהיה לאחת היציאות הגדולות של תאגיד השידור כאן. הילדים שעוד לא נחשפו לתופעה יכולים לראות אותה ב-HD ובערכי הפקה יפהפיים. וההגנבה האמיתית היא שבזכות הנגישות של ארכיון החינוכית, אפשר בקלות לגשת באתר לפרקים ישנים של הסדרה המקורית, ולנסות לראות איך צופי הטלוויזיה הצעירים ביותר יגיבו לדודו זר ולאפי בן ישראל. יתכן שהתגובה תהיה חיובית יותר מהמצופה!
איפה: כאן חינוכית

סרטי הטבע של דיוויד אטנבורו

זול יותר מטיסה לחו"ל, נוח יותר (וחינוכי יותר) מביקור בגן החיות, מחכים יותר מקמפיין תאגיד המיחזור. יצירותיו של סר דיוויד אטנבורו בן ה-95 (!) מאפשרותלראות מה קורה על פני האדמה, מעבר לים, מתחתיו ומעליו, מספקות לנו הצצה לחייהן של חיות שאינן הכלב המשפחתי, ונותנות לנו סיבות לשמור על כדור הארץ. בנטפליקס אפשר לצפות בכמה מסרטיו, אבל אנחנו ממליצים להתחיל עם "החיים בצבע", סרט שמתאים לכל גיל ולכל מצב תודעתי, כולל מצב בהיית-קיץ.
איפה: נטפליקס

דיוויד אטנבורו,
דיוויד אטנבורו, "החיים בצבע"|צילום: Netflix, יח"צ

סרטי בובספוג
(בובספוג: הסרט, בובספוג מכנסמרובע: הסרט, בובספוג הסרט: מבצע הצלה)

"בובספוג" הייתה אחת הסדרות הגדולות של המאה הנוכחית. זה לא נתון לדיון. מה שפחות זוכרים לה זה את המעבר החלק מהמסך הקטן למסך הגדול: "בובספוג: הסרט" הראשון היה כמו פרק מורחב, אפי ומצוין של הסדרה, אבל עברו שנים עד שייצאו עוד שני סרטים על הספוג האהוב ביותר בפופ כדי שנבין כמה פוטנציאל קולנועי יש בעולם המופלא שלו. "בובספוג מכנסמרובע: הסרט" היה לא פחות מיצירה סוריאליסטית מבריקה ומהנה שכל ילד ומבוגר חייב לעצמו, ו"בובספוג: מבצע הצלה" אמנם לא מתעלה לרמת קודמיו, אבל עושה את העבודה.
איפה: נטפליקס

קלאסיקות סרטי דיסני ופיקסאר 

אחת הבשורות המרגשות בהגעת שירות הסטרימינג דיסני+ לארץ היא העובדה שכעת ארכיון דיסני כולו זמין למנוייו. זה נותן פתח לתכנים רבים ואהובים שחלקם יופיעו בהמשך הכתבה, אבל גם נותן הזדמנות לראות את כל סרטי דיסני ופיקסאר מתי שרק נרצה – גם סרטים חדשים יחסית ואהובים במיוחד כמו "לשבור את הקרח", "וול-E" וכל תוצרי המותג "צעצוע של סיפור", אבל גם סרטים ותיקים יותר, כמו "פיטר פן", "סינדרלה", "היפהפייה הנרדמת" וסרטי דיסני האיקוניים מהניינטיז, כמו "בת הים הקטנה", "היפה והחיה", "אלאדין" ו"מלך האריות". רבים מאיתנו גדלנו על קלטות דיסני, וכעת הילדים שאנחנו מגדלים יכולים לראות את אותם סרטים קלאסיים בעצמם, מתי ואיך שירצו (ובלי להחזיר את הקלטת אחורה בכל צפייה מחדש).
איפה: דיסני+

אלאדין (צילום: © The Walt Disney Company; באדיבות יח
אלאדין|צילום: © The Walt Disney Company; באדיבות יח"צ yes

מטילדה

מאוחר יותר השנה נטפליקס עומדים להפיץ את הגרסה הקולנועית למחזמר "מטילדה" – סיפורה של הילדה הקטנה שכוח העל שלה היה שכלה החריף. ראוי להתרענן לפני כן עם הגרסה הקולנועית הקודמת של הסיפור, שלא הייתה מוזיקלית במיוחד, אבל הייתה כיפית נורא – במיוחד בזכות מארה ווילסון המתוקה בתפקיד מטילדה, ובזכות דני דה-ויטו וריאה פרלמן בתפקיד הוריה המרושעים. כמו כל סרט ילדים וינטאג', גם שם אפשר למצוא סצנות מפחידות קצת יותר מהרצוי לקהל היעד, אבל עזי הרוח ואלה שההורים שלהם יודעים להריץ קדימה בחדות יהנו ממנו בכל הגילאים.
איפה: נטפליקס

שרק (וכל המשתמע מכך)

בנטפליקס ניתן למצוא את כל הסרטים (והסדרות!) בהם העוג הירוק והאהוב כיכב במהלך השנים. הוא אמנם הפך עם הזמן לעוד מותג קולנועי שנלעס עד אין קץ, אבל בשיאיו (כלומר, בשני הסרטים הראשונים) הוא סיפק לנו כמה מסרטי הילדים המיינסטרימיים הגדולים שיצאו. כל ארבעת סרטי שרק (וגם סרט הספין אוף "החתול במגפיים") זמינים באנגלית ובעברית. בנוסף לסאגת "שרק", בנטפליקס זמינות עוד כמה קלאסיקות של אולפני דרימוורקס, כמו "קונג פו פנדה", "הדרקון הראשון שלי" ו"גשם של פלאפל".
איפה: נטפליקס

סרטי סטודיו ג'יבלי (הייאו מיאזאקי) 

מי שרוצה שילדיו ייחשפו רק לכיף אסקפיסטי מבית היוצר של הוליווד יסתפק בסרטי דיסני ודרימוורקס. מי שרוצה להושיב אותם מול יצירת אמנות אמיתית שמיועדת קודם כל להם, ייתן להם לראות את סרטי סטודיו גי'בלי היפני, שהקים האנימטור והבמאי היפני הגדול הייאו מיאזאקי. לא כולם יתאימו לילדים רכי הלבב שבהם (שכבת הגיל שלי עד היום זוכרת את החוויה המסויטת של צפייה ב"המסע המופלא" בכיתה א'), אבל למיאזאקי יש כמה יצירות מופת לא מפחידות בכלל: "הטירה הנעה", "פוניו על החוף ליד הים", "שירות המשלוחים של קיקי". הגדול מכולם (והידידותי ביותר לילדים) הוא "השכן שלי טוטורו". את הצפייה ב"המסע המופלא" אפשר לדחות לגיל 10. ואפשר גם פשוט לשבת ליד הילד ומקסימום להריץ קדימה כשההורים של הגיבורה הופכים לחזירים.
איפה: נטפליקס

סרטי סטודיו ג'יבלי בנטפליקס (צילום: Netflix, יח
סרטי סטודיו ג'יבלי בנטפליקס|צילום: Netflix, יח"צ

ארתור

יש משהו מובן מאליו בהמלצה על "ארתור" – ברור שילדים צריכים לגדול עם השנבוב המשונה והיקר הזה. ובכל זאת, בעולם של תוכן שמתעדכן כל הזמן, אפילו על הילד שהרגע סיים ערוץ לולי אי אפשר לסמוך שיידע לשיר "איזה יום נפלא היום לשחק וגם לחלום". בתחומה, "ארתור" הייתה יצירת מופת ונכס צאן ברזל. לכו תדעו, אולי יש גם כמה בני 20+ שעדיין מרגישים בנוח לחזור לראות מה עם פרנסין ובת זוגה לעתיד מופי שצריכים את התזכורת היומית הזאת.
איפה: BIGI וערוץ הילדים


לילדים מגיל 8 עד 18 

בלוגה בלוז

כמה מהכשרונות הקומיים הגדולים ביותר במדינה התקבצו כדי לספר את סיפורו של מחנה וולקנו. מחנה וולקנו הוא מחנה קיץ כושל ומטורלל בניהולה של עמליה (ערן זרחוביץ' בדראג, כי כולנו זקוקים לחסד), ואליו מצטרפים שני מדריכים לא-יוצלחים אך טובי לב: נוגה וירמי (כרמל נצר המופלאה ודוד שאול הקסום). סדרת הילדים המהנה והחכמה שכתבו יעל כץ ונעם נבו מכילה קאסט שיכול היה לאכלס גם סדרת איכות מצוינת למבוגרים, עם עלמה זק, אלונה סער ואמיר שורוש, ויכולה להיות מהנה גם עבור ההורים שיעברו בצד, ולא רק עבור ילדיהם.
איפה: כאן חינוכית

מיס מארוול

הילדים שלכם כבר יודעים לאן לעלות ולרדת עם היקום הקולנועי של מארוול, ועכשיו כשכולו זמין לצפייה בדיסני+ אין סיבה לחזור ולהמליץ על יום כיף בחברת איירון מן, תור וקפטן אמריקה. אבל אם אתם רוצים שהם יהיו מעודכנים עם התוצרים האחרונים של הנוקמים וחבריהם ליקום, כדאי שתפנו אותם למיס מארוול, ולמרבה המזל, מכל גיבורי העל, נראה שקמאלה קאן היא היחידה שעוד קרובה אליהם בגיל איכשהו. כמו שכרמל שטרן קראה בביקורתה, "מיס מארוול" היא סדרת תיכון יפהפייה וכיפית עם גיבורה שאין שנייה לה.
איפה: דיסני+

מתוך
מיס מארוול|צילום: Daniel McFadden, Disney+, יחסי ציבור

מיוחדת

"מיוחדת" עולה ממש בשבוע הבא, ומסתמן שתהיה אחד הפרויקטים הכי מיוחדים של כאן 11 עד כה. הסדרה מספרת את סיפורה של אלונה (אלה מלאכי), נערה צעירה על הרצף האוטיסטי שיוצאת לקייטנת שיט לילדים עם צרכים מיוחדים, וגם את סיפורה של מאיה (בר מיניאלי), אחותה, אושיית רשת מתחילה שנאלצת לקטוע את קריירת האינפלואנסינג שלה כדי ללוות את אלונה לאותה הקייטנה. בנוסף למיניאלי הצעירה, משתתפת בסדרה גם נועה אסטנג'לוב (צליל האהובה מ"המפקדת"), אופק פסח (עוד יוצא "המפקדת" והשחקן הכי טוב ב"עלומים"), תום אמסלם ("כפולה"), וקאסט שחקנים מרשים במיוחד שכולל לא מעט שחקנים שנמצאים על הספקטרום בעצמם כמו שחר קפילי ופלא רז, וגם השחקנית יעל ליפשיץ, שמתמודדת עם תסמונת דאון.
איפה: כאן חינוכית

האחיין שלי בנץ

סבבה, "האחיין שלי בנץ" באמת סדרת ילדים, אבל זה לא מונע ממנה להיות אחת הסדרות הישראליות הכי טובות שיצאו בשנים האחרונות. ערכי הפקה שלא יביישו אף הפקה של ערוץ דיסני (הצבת רף נמוכה אבל תקשיבו לי רגע), רעיון מקורי ומגניב (מורה תיכון מנס ציונה מוכר את נשמתו לשטן כדי להפוך למנהל בתנאי שיעביר את הבן של השטן בגרויות), ביצוע מצחיק ברמות של טינה פיי ושות', וקאסט של סטארים אחד אחד – דניאל קורן ואורי ורד בתפקידים שכמו נכתבו עבורם, הצמד המופלא גיתית פישר ואושרית סרוסי כמנהלת מיליטריסטית ומורה חביבה בהתאמה, מאור כהן בתפקיד משנה יפהפה ואמה אלפי כמרשעת התיכוניסטית הכי חיונית שראינו פה. סדרות הפכו פה לקלאסיקה על פחות מזה.
איפה: חינוכית

בית הספר היסודי אבוט

לא סדרה שהיית ממליץ אוטומטית לילדים צעירים, והיא בפירוש מכוונת למנעד גילאים רחב יותר ומכילה רפרנסים שיעברו מעל ראשו של הילד הישראלי הממוצע (וגם הישראלי הממוצע לא בהכרח יתפוס כל אזכור לדנזל וושינגטון או פוליטיקה אמריקאית), אבל הסיטקום הזה, שמתרחש בבית ספר יסודי בשכונת מעמד בינוני נמוך בפילדלפיה, הוא אחת הפנינים היפות והחמודות של השנה האחרונה בטלוויזיה האמריקאית. הוא מהווה דרך יעילה לגרום לילדים להתעניין בסיטקומים אמריקאיים רגע לפני שהם יתחילו לעשות בינג'ים ל"שנות השבעים" ו"ברוקלין תשע תשע", אבל יותר מזה – הוא מראה להם איך נראים אחורי הקלעים של המורים שלהם, שממש מנסים להחזיק מעמד במערכת ששוחקת אותם. ואם יש משהו שכולנו צריכים בזמן הקרוב הוא לגלות קצת הבנה לאנשי החינוך בחיינו.
איפה: דיסני+

קווינטה ברונסון,
בית הספר היסודי אבוט|צילום: Gilles Mingasson/ABC

השמינייה

סדרות ישראליות מתיישנות מהר, וצפייה בפרקים ישנים של "השמינייה" מזכירה שהיא הייתה יותר טלנובלה מסדרת מתח-אקשן פורצת דרך – ובכל זאת, בזמן אמת עבור ילדות וילדים בגיל הנכון, היא הייתה הדבר הכי קרוב שראינו ל"באפי קוטלת הערפדים". היא הייתה מסעירה, סקסית, מצחיקה, מרגשת וכתובה במורכבות נראטיבית מהסוג שישראל לא ראתה עד אז. היא גם הייתה נורא דבילית, נכון (מה זה למדא ואיך זה גורם למיכאל אלוני לדבר צרפתית?), אבל היא הייתה, ותהיה, אייקון. עלינו לוודא שהדור הבא יזכור את "השמינייה", וזה בידיים שלנו. אין מצב שנוותר.
איפה: ערוץ הילדים ו-BIGI

אפולו 10 וחצי

אין מספיק קולנוענים גדולים באמת שמרשים לעצמם לעשות סרטים שמיועדים לכל המשפחה. ספילברג הוא היחיד שבהם; מלבדו, אנשים כמו טרנטינו והאחים כהן מעדיפים לדבר לקהל שמותר להראות לו סקס ואלימות. למרבה המזל, יש לנו את ריצ'רד לינקלייטר, שביים מכתב אהבה באנימציה לפרברים בהם גדל ולתקופה הקסומה בה המין האנושי גילה שגם על הירח הוא יכול ללכת. הצעד הבא, אגב, הוא להראות לילדים את "רוק בבית הספר" – סרט הילדים הראשון שלינקלייטר ביים, ואחד הגדולים שלו.
איפה: נטפליקס

משפחת מיטשל ומלחמתה במכונות

"משפחת מיטשל" היה מועמד לאוסקר לפרס סרט האנימציה הטוב ביותר וזאת בושה גדולה. לא בגלל שלא הגיעה לו המועמדות הזאת (הגיעה לו גם הזכייה), אלא בגלל שהגיע לו באותה המידה להיות מועמד לפרס הסרט, הבימוי, התסריט, ואתם יודעים מה? גם שחקנית משנה, לעבודת הדיבוב היפהפייה של אוליביה קולמן כמחשב רצחני. "משפחת מיטשל" הוא סרט מדע בדיוני מבריק וגם דרמה משפחתית מרגשת, עם צוות שחקנים נפלא ששוחה בינות טונות של יצירתיות. צפיית חובה לכל המשפחה.
איפה: נטפליקס

לא כולל שירות

לא כולם יודעים להעריך קאמפ ניינטיזי, אבל אני משוכנע שאיפשהו נמצא הילד שחייו ישתנו ביום שיראה את אלינור אהרון מבצעת את "כמו תפילה". בשביל מי שרוצה להראות לילדיו שהיה שמח גם לפני שנולד (אבל קשה מאוד לנהל שיחת טלפון פרטית), "לא כולל שירות" היא בחירה מובחרת.
איפה: כאן חינוכית

שקשוקה

כאחת מסדרות הילדים המצליחות של השנים האחרונות, "שקשוקה" מצחיקה, ערכית וחמודה במיוחד. היא מציגה באופן חלוצי ילדה לזוג הורים גאים (יורן דוידי וידידיה ויטל), שמה במרכז סדרה המיועדת לילדים שלוש מהנשים המצחיקות ביותר בישראל (עדי חבשוש, רבקה מיכאלי וחנה לסלאו), ובמרכזה עומדת הכלבה הכי מתוקה בתרבות הישראלית מאז עזית. מה עוד אפשר לבקש?
איפה: כאן חינוכית

גור ואוח

יש דברים שהזמן רק עושה להם טוב. כששודרה, "גור ואוח" הייתה סדרת ילדים דבילית שאפשר לייבש מולה את המוח לכמה שעות כשההורים בשנ"צ. היום אפשר להעריך אותה באמת כיצירת נונסנס שהייתה מהראשונות שהכירו לקהל הרחב את הפלא שהוא אילן פלד, באמצעות דמותה של המורה לימונה. ישנם ילדים שקאלט כמו "גור ואוח" יהיה עבורם דלת לעולם חדש ומרהיב של הומור דבילי.
איפה: ערוץ היוטיוב "גור ואוח – הערוץ הרשמי"

הפיג'מות

"הפיג'מות" היא סדרה מצחיקה ושוברת מוסכמות שהעזה להתייחס לצופיה הילדים ברצינות שיוחסה עד כה לצופים מבוגרים. דורות שלמים כבר מכירים את הסיפור של חברי להקת הפיג'מות, שהגיעו מנתניה לתל אביב במטרה להיות הלהקה הגדולה הבאה אבל נתקעו כשוטפי הכלים של ההמבורגריה הכושלת שמתחת לדירה שלהם, וראוי שהדורות הבאים יכירו אותו בעצמם. יכירו ויכבדו. 

ברגעיה הגדולים, "הפיג'מות" הביאה לנו כמה מהרגעים הכי מצחיקים בטלוויזיה: את שיבוטיו הבהמיים של אילן רוזנפלד, את הביקורים במוחו של טל מוסרי, את תעלומת הרצח במלון קליפורניה ואת "קצר במוח". וכמובן, היא הביאה לנו את אלונה טל הנאווה. הסדרה אמנם התארכה הרבה יותר משהיינו צריכים, אבל עונותיה הראשונות הן חובה לכל ילדה וילד – ואם קרובי משפחה מסוימים רוצים להצטרף אחרי ריענון צמחי מסוים, מה טוב.
איפה: ערוץ הילדים ו-BIGI

הפיג'מות (צילום: מתוך
הפיג'מות|צילום: מתוך "הפיג'מות", טדי הפקות