אם יש משהו שמעיב על האודישנים בעונה הנוכחית של "מאסטר שף" זה הצורך של המתמודדים להפגין מקוריות: בפרק הקודם ראינו גרסה בשרית לקטאייף שלא עברה את הסף, והנה גם הפרק הזה מתחיל עם קטאייף של גיא בר-און שעל פניו נראה מבטיח: שמנמן, זהוב, עם מילוי בשרי וכתר פיסטוקים שבורים. אבל למרות שהקטאייף עצמו מושלם, זה לא מספיק, וגיא להפתעתו נשלח הביתה.
האודישן הבא, של ורד ג'ייקובס, הוא כבר מעולמות האודישנים היותר קלאסיים של מאסטר שף והתחושה היא שוורד הגיעה מוכנה, מוכנה מאוד. חמושה בידע, ביטחון, ניסיון ומנת קארי (עם דג) שזרקה את השופטים למקומות רחוקים. הם סוג של צדקו, כי ורד מגיעה למאסטר שף שלוש שנים אחרי שעלתה לארץ מאוסטרליה עם משפחתה. גם המנה הבאה שהיא בוחרת להגיש להם אינה שגרתית – פאי בשר (צריך לשמוע אותה אומרת את זה באנגלית לקבלת האפקט המלא) – בצק עלים שהכינה בעצמה, במילוי בשר שאייל שני הטיב לתאר כ"ריבתי" רגע לפני שנחקר על ידי אהרוני מהיכן הכרס התופחת שלו.
מהבית זה נראה שהשופטים מתרשמים, אבל יותר מכך, הם מסתקרנים מהמנות העתידיות שיזכו לטעום מידיה של ורד. בקיצור, תתרגלו לצליל של הצחוק המתגלגל הזה, הוא כנראה ילווה אותנו עמוק לתוך העונה (הלוואי שגם עקיצות המשקל בין השופטים יימשכו לעומק העונה, איזה כיף כל השייד בין השופטים הגברים).
יוגב מזוז ניגש לאתגר הביף וולינגטון עם הרבה ביטחון. הוא מספר שזאת מנה שעפה אצלו בבית, אחרי שלמד להכין אותה משף פול אסנהיים ומפנק איתה את האורחים שלו. כשהשופטים מקבלים את המנה הם קודם כל מעריכים את האומץ לגשת למנה הקלאסית, אבל מאוכזבים מבצק העלים שמזוז הכין בעצמו ועליו נכשל במשימה.
סופה הידוע מראש של המתמודדת שלא טועמת
גם המקלובה של רועי שילוח מעט שנויה במחלוקת לטעמם של שופטינו; הם מתקשים עם התיבול הארומטי, אבל סקרנותם במקרה הזה גדולה מדי והם קוראים לו פנימה, רק כדי לגלות שממש לא מדובר בבן העדה הדרוזית, אלא בהייטקיסט בן 42 משהם, נשוי+2 שהמיר את משבר גיל הארבעים בבישולים נמרצים. גם את המנה הבאה ששילוח מגיש הוא הופך לפני כן: כנאפה. שתי גרסאות מלוחות – אחת במילוי פרגית ואחת במילוי אונטריב, אבל גם פה התיבול לא מדויק והדרך של רועי שילוח מסתיימת.
מנה נוספת שלא עברה את הסף היא היא הקטאייף של תמר ארגמן, במילוי ריקוטה ותותים ובליווי סירופ הדרי, שהייתה פשוטה מדי וילדותית. יכול להיות שבחירה בגבינה שמנה יותר הייתה משנה את התוצאה, אבל בכל מקרה תמר עצמה לא אוכלת את המנות שלה מאחר שהיא נמנעת מסוכר וגלוטן כך שהיא גם כנראה לעולם לא תדע.
מתמודד אמיץ נוסף שמעז להגיש קרוקומבוש הוא שובל קטוני, פודי אש מגיל חמש. את הפחזניות שמילא בקרם יוזו ועיטר בקרמל ופטל הוא מגיש על פטל ענקי שהדפיס בתלת ממד שמעורר בדיוק את הרושם ששובל רצה. השופטים מעריכים את היצירתיות, את הטעמים, את ההגשה וקוראים לו בשמחה להיכנס. המנה הבאה ששובל מכין להם, ביסק סרטנים, מכתירה אותו בתור אחד המתמודדים המסוכנים העונה (מסוכנים עבור המתמודדים האחרים כמובן) וגם לאחד המעניינים והמשקיענים. אבל חוץ מהאוכל, שזכה לסופרלטיבים מצוות השופטים המכובד, נראה ששובל גם גורם לשופטים להוציא מעצמם את המיטב, וזה תמיד מבורך. בקיצור, מאסטר שף נולד הערב, ובגדול.