מוכנים לפרק האודישנים האחרון? אין ספק שאנחנו מוכנים לעבור כבר לעונה עצמה, אבל קודם, עוד כמה מתמודדים. הראשונה היא שני קידר כהן שקוראים לה ככה כי הוא נולדה ביום שני כמובן, אבל השם שלה הוא גם ראשי תיבות ל"שוב נולדה ילדה" כי ההורים שלה ממש רצו שהיא כל החיים תסתובב עם הידיעה שנמאס להם מבנות. ולמה הילדה השלישית של ההורים שלה הלכה ללמוד קונדיטוריה אצל אסטלה? כי בן זוגה מחק לה שבע שנות עבודה כגרפיקאית מהמחשב. הגיוני בסך הכל. העוגות שלה נראות נפלא והיא עוברת כמובן. וחייבים למות על קרין - אפילו עוגה בצורת ביצה עושה לה חשק לג'חנון. אשה כלבבי. ואף מילה על הפטיש של מאיר אדוני לביצים.

הפרומואים סיפרו לו שיש איזשהו קשר מטורף בין המתמודד אלירן ראובן ובין קרין, שהיא מאוד תופתע לגלות. אז מהו הקשר המטורף הזה? אלירן התחיל לאפות בזכות תוכניות הטלוויזיה של קרין. ואני אומר: מי בעצם לא? בזכות גורן מאות אלפי אנשים התחילו לאפות בבית. מכל הדרמה הלא קיימת הזו נשארנו עם שתי עוגות מצוינות שהוא הכין ועזרו לו לעבור.

המתמודדת קנסיה נסטרוב מביאה את העוגה הכי רוסית שראו האודישנים האלה. אני די בטוח שעל אחד הקירות בבית של סבא שלי היתה תמונה של העוגה הזו. אם העוגה הראשונה היא הכי רוסית, השניה, בצורת הפודל, היא כנראה הכי מטרידה. גם השופטים לא ממש התלהבו מלחתוך עוגה בצורת כלב קצת מעוך. איזה מוזרים הם, הא?

אל-עד כהן הוא כנראה המתמודד החירש הראשון בתולדות ריאלטי האוכל שלנו ואם זה לא מספיק, הוא גם טבעוני, וטבעוני בתוכנית אפייה זה כמעט כמו, ובכן, טבעוני בתוכנית אפייה. איך הוא יסתדר בהמשך התוכנית? אפשר להגיד שהיה יכול להיות מעניין, אבל עד סוף הפרק מתגלה שהוא לא נכנס לנבחרת הסופית, אז לעולם נדע. אבל לפחות די בא לי להכין את עוגת השמרים הטבעונית שלו, אז בכל זאת יצא משהו.

איפה הפוטנציאל?

מה אתי אלול בוכניק, המתמודדת הבאה, עושה, אתם שואלים? לא הרבה: היא דיילת יופי בדיוטי פרי, שחקנית, כותבת, יש לה ספר ילדים. היא קוראת לעוגיות היויו עם חמאת הבוטנים שלה "מנת בוטיק" אבל השופטים הסכימו פחות. מזל שיש לה לפחות שמונה עבודות לחזור אליהן.

דבי גולוב היא מאיירת עם גלח בשיער ממש כמו זה שהיה לקרין גורן ולא ברור לי איך אף אחד בתוכנית לא דיבר על זה.וגם האוכל שלה לא משעמם, כמו התספורת הזו. מנת הצינורות שלה, שצריך לאכול תוך כדי שאיבה של הקינוח מצינורות קטנים (אסטלה לא היתה מוכנה לשתף איתה פעולה), סיפקה לא רק דקות של הנאה אלא גם תתדלק חודשים ארוכים של צילומי מסך פאליים במיוחד ורק על זה מגיעה לה תודה גדולה.

סשה אלכסניאן היא אופה ביתית שהכינה עוגה שנראית טובה יותר מכמה קונדיטורים מקצועיים שהיו באודישנים ולפי השופטים גם היתה טעימה יותר. באופן כללי אנשים שמכינים לבד בבית קינוחים עם המוני שכבות וקרמים בלי שלמדו באופן מקצועי זה מרשים למדי, וגם השופטים חושבים ככה. טוב, חלקם. אסטלה לא ממש רואה פה פוטנציאל. מי צודק? אפשר להגיד ששבוע הבא בטח כבר נדע, אבל גם סשה, כמו אל-עד לפניה, לא נכנסת בסופו של דבר לנבחרת.

אליאור שחוח הוא קונדיטור צעיר (אגב, אם לא אכלתם בקונדיטוריה של גל בחיפה, זו שהוא עובד בה, רוצו לשם. טעים שם ברמות על) שהכין את מה שכנראה הייתי מכין אני לאודישן כזה, מאפי שמרים. כי אין כמו הריח של מאפה שמרים טוב ואים כמו הכיף של לאכול מאפה כזה בין כל עוגות הקרם האלה. שחוח הוא מתמודד קלאסי לתוכנית הזו אז לא קשה לנחש שהוא עובר.

השופטים עוברים להרכיב נבחרת של 14 מתמודדים מכל העשרים ושמונה שעברו את האודישנים. מהפרק הנוכחי נשארנו רק עם אלירן ראובן שמעריץ את קרין, שני קידר כהן התלמידה של אסטלה ואליאור הקונדיטור המקצועי. עכשיו מתחיל המבחן האמיתי.