חייבים להתחיל בשלום ענק לאסטלה, השופטת החדשה. איפה התחבאת לנו במשך 15 שנות ריאליטי? אסטלה היא כל מה שאנחנו מחפשים בשופטת ריאליטי טובה, ומדהים לראות איך היא נכנסת לתפקיד הזה בטבעיות כבר בפרק הראשון. מצד אחד יש בה את הקשיחות שכל כך אהבנו ברושפלד: היא אומרת את האמת, שופטת לחומרה ולא מתביישת להגיד שלא טעים לה. כמו רושפלד, היא גם מלאה בעצות ובתיאורים מעניינים של האוכל, וזה חשוב כשאנחנו לא באמת יכולים לטעום את העוגות אלא רק להסתמך על מראה עינינו. ומצד שני, היא גם יודעת לצחוק כשצריך, ולפרגן כשהמתמודדים מכינים משהו טעים באמת.

מאיר אדוני ממשיך בקו המוכר לנו מתוכניות קודמות - הוא נחמד, סימפטי, רגשן ואפילו לא היינו צריכים לחכות יותר מדי כדי שהוא יבכה בפעם הראשונה ובטוח שלא האחרונה. קרין גורן היא אותה קרין גורן שכולם אוהבים. תמיד שמחה, תמיד טעים לה ובאופן כללי היא הבן אדם שהכי נהנה פה על הסט.

העונה הזו אמנם נטשה את הכללים האדוקים של פורמט המקור הבריטי, ונראה שזה לטובה. האולפן והמטבחים נראים מרשימים הרבה יותר מאלה שהיו באוהל של עונה ראשונה, ותוספת האודישנים משדרגת את החיבור שלנו למתמודדים ואת ההיכרות איתם. השיחות הקצרות שלהם בחוץ עם קורין גדעון מוסיפות גם אווירת "הכוכב הבא" כיפית, מינוס הצחוקים של רותם ואסי.

ואם כבר מתמודדים, המתמודד הראשון באמת נראה הרבה יותר כמו מישהו שהגיע להיבחן ל"הכוכב הבא" ופחות ל"בייק אוף". הוא חתיך, הוא רוכב על אופנועים ויש לו אפילו סיפור אישי עצוב, אבל כן - הוא קונדיטור מקצועי ונראה שהעוגה שלו מקצועית לא פחות. קרין ומאיר מתלהבים ברמות, אסטלה קצת פחות (בכל זאת, רק התחיל והיא חייבת לשמור על הפאסון) והוא עובר למבחן באולפן. הקינוח שהוא מכין נראה מעולה, אבל למה למה למה קונדיטור מקצועי חוזר שוב ושוב על העיוות "בורלה"? בכל פעם שהוא אומר את זה, מלאך צרפתי נוסף מאבד את הכנפיים שלו. לבסוף, השופטים אוהבים את הברולה (לא הבורלה) שלו ואפילו אסטלה מחלקת מחמאות. יש לנו מתמודד אחד.

מיני ברולה (צילום: מתוך
יש לך ו' לא במקום שם|צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

כשמגיעה המתמודדת הבאה, ליאת ברטור, מלכת הג'לי של ישראל, אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה אולי נראה מדהים, אבל כל כך, כל כך, לא טעים, מאוד מיושן, ואני די בטוח שראיתי פעם תמונה דומה לתוכי הזה באיזה מסדרון של בית אבות. ובכלל, מי באמת אוהב לאכול גוש ג'לי ענק על העוגה שלו? אסטלה מסכימה ואומרת שזה לא אוכל, מה שמביא אותנו להיפרד מליאת.

אחריה מגיעה יעל רחמים, טכנאית ציפורניים צעירה שמכינה קינוחים אישיים עם שמן זית. השופטים קוראים לקינוח סלט יווני, עושים פרצופים לא מרוצים בכלל, אבל היא בכל זאת במתח כשהמסך יורד. מה הם יחליטו? המתח בשיאו. אבל לא באמת: יעל וקינוח הסלט היווני שלה הולכים הביתה.

מיד כשוורד אזרועל נכנסת, אפשר לדעת שמדובר פה במי שמכינה עוגות בעיניים עצומות, ועוד כאלה שחייבים לטעום. עם כל הכבוד לעוגות המסובכות האחרות, הרשו לי להרים לעוגת השמרים שהיא הכינה, כי מה באמת צריך בחיים יותר מעוגת שמרים שווה במיוחד? השופטים מסכימים איתי ו-ורד עוברת לשלב הבא, וגם פה הסברינות המאוד ביתיות שלה נראות שווה במיוחד ומעבירות אותה בקלות, וההתרגשות הכל כך אמיתית שלה? הכי לרוץ לחבק אותה דרך המסך. אפילו מאיר בכה. טוב, זו לא באמת כזו חוכמה.

בבקה שמרים (צילום: מתוך
שמרים ונהנים|צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

וכאילו כדי לאזן את הבכי של מאיר, תגידו שלום לדודו תשובה, האיש והפועל. הוא כל כך מתרגש שהמאפה המלוח שלו עובר שלב שגם הוא פורץ בבכי. גברים אינם בוכים? לא בריאליטי הישראלי. הם אפילו אוהבים את אלזה. העוגה השנייה שלו מוכיחה שבכל זאת מדובר באופה ביתי מוכשר אבל לא הרבה יותר, ודודו חוזר אל חיקה האדום של הפועל.

ויקטוריה קרמר, הנציגה האמריקאית של העוגה, מכינה עוגת בצק סוכר גבוהה, כזו שהייתי בטוח שהשופטים יפסלו די מהר אבל איכשהו האהבה של קרין גורן לעוגה מצליחה להעביר שלב את ויקטוריה (או טורי כמו שהיא קוראת לעצמה). כאן היא כבר מכינה עוגה אמריקאית נטולת גלוטן שעשויה בעיקר מקצף של ביצים ולמרות שאסטלה לא ממש מרוצה, קרין בעננים (ואפילו שולחת סימוני לב מאחורי גבם של השופטים האחרים) ומאיר משתכנע.

שחר שמשון נראה כמו עוד אופה ביתי שהשופטים לא יתרשמו ממנו, אך למרות שלא הרגישו את העגבניות בקינוח השוקולד הוא עובר לשלב האולפן, שם הוא מכין קינוח מרשים בהחלט. אמרתי שאני אוהב עוגות שמרים יותר מהכל? אולי הייתי מוכן לטעום את הקינוח הזה שלו במקום. די מדהים לראות את ההבדל בין הדעות בין אסטלה לקרין - קרין מתעלפת מהעוגה, אסטלה מונה את כל הכשלים שלה (ידענית, כבר אמרתי?) ונראה שמאיר עומד להיתקע באמצע של עוד לא מעט קונפליקטים כאלה. בסופו של דבר, שחר עובר ואנחנו לומדים לא להסתכל על הקנקן אלא במה שבתוכו. ובתוך העגבניות.

מוס עגבניות (צילום: מתוך
עגבניות או לא להיות. בתוכנית|צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

האודישן של אלכסדרה גיישין עובר כהרף עין (ספוילר: הם נורא רצו לאהוב את עוגת הדובדבנים שלה אבל היא לא הייתה טעימה) ואחריה מגיע המתמודד האחרון של הפרק, עידן שחר. עידן הוא מורה לקישוט וזילוף עוגות, שמעולם לא למד קונדיטוריה. אתם בהלם? לא כמו אסטלה. למרות שהוא מומחה לקישוטים וזילופים, הטארט שלו, שעידן בטוח שיגישו במסעדות, מגיע בלי כל אלה (שמענו את אנחות הרווחה של כולם) ועובר שלב. הקינוח הבא שלו, מורכב לא פחות, עובר גם הוא ויש לנו 5 מתמודדים שנכנסו לנבחרת. עכשיו, אם תרשו לי, אני רץ לקנות איזה רוגעלה או שניים, כי אי אפשר ככה.

 tvbee בפייסבוק