פרק שכולו שוקולד נשמע כמו משהו שווה ומבטיח במיוחד. אבל כל מי שעובד עם שוקולד יודע שהכנת פרלינים והתעסקות עם טמפרור שוקולד היא לא רק הדבר הכי מלכלך בעולם, אלא גם לא ממש מעוררת תיאבון או לחשק לשוקולד, והפרק הזה די מוכיח את זה.

כשגם אסטלה מודיעה ששוקולד וקיטש הולכים ביחד אני כבר מתחיל לדאוג, הרי רוב מה שבעייתי ב"בייק אוף" הישראלית הוא הגזמות וקיטש. הפרק רק התחיל ולי נשאר לקוות לטוב, אבל אל תשאלו! מנאר שונאת שוקולד. עד היום לא שמענו על שום דבר שהיא שונאת, מנאר החיובית כמו שאני קורא לה, אז ממש מפתיע שגם שוקולד הוא לא בין הדברים החביבים עליה. כולם מקדישים את הפרלינים שלהם למשפחה או חברים, ורק אור נותנת עבודה ומקדישה אותם למפקדת בצבא, כי היא יודעת טוב מאוד מי פה אחראי על החמשושים. אגב, תודה שהסברת לנו שלימונענע זה שילוב של לימון ונענע, באמת תהינו.

סמדר ממשיכה להיות האתנחתא הקומית של הנבחרת. כמות הפרצופים בפרק הזה תוכל לספק קבצי GIF לשנים ארוכות. היא ושני מכינות טעמים מאוד דומים במשימת הפרלינים, והלחץ עליה גדול במיוחד אחרי התפקוד הלא ממש מספק בפרקים האחרונים. והנה המשימה הזו גם מספקת לנו את ההוכחה לטענות על העבודה עם שוקולד שהעליתי בפתיחה. כמויות הבלגן שהמשימה הזו מייצרת יכולה לשכנע גם את האדם הכי רחוק מ-OCD של ניקיון שלא כדאי לו לנסות להכין פרלינים, ואולי גם להסביר לנו למה הביסים הקטנים האלה עולים כל כך הרבה.

באופן מפתיע כמעט כולם עשו עבודה ממש לא רעה. אפילו אלו שפחות הצליחו כמו נסרה, מנאר או אליאור עשו עבודה יחסית אחלה. טוב, אולי בעצם חוץ ממנאר, שנאבקה באמת. אין לי מושג איך השופטים לא אמרו כלום על זה שהפרלינים של תומר היו בכלל בלי תחתית. בסוף שני מנצחת במשימה הזו, עם פרלינים שהיו באותו טעם של אלו של סמדר, לא פחות.

פרלינים, בייק אוף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פרלינים, בייק אוף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קורין מסבירה על המשימה השניה, עוגת שש השכבות, שלדבריה היא העוגה הכי מסובכת אי פעם. נשמע באמת מסובך, אבל אני מנצל את הבמה הזו בקריאה לכל הקונדיטורים הישראלים באשר הם: זה נכון שאת השם של בצק העוגה שנקרא Sponge אמורים לתרגם ל"ספוג", אבל זו מילה שלא אמורה להיאמר בהקשר של אוכל. חייבים למצוא לה תחליף. אפילו רק להגיד "עוגת ספוג" זה כבר עדיף.

העוגה הזו דורשת מהמתמודדים להכין עוגה שמורכבת מ-6 אלמנטים שונים, וכמובן שזה אומר שוב שידור חוזר של האסונות העמוסים ולא מעוררי התיאבון מפרק שעבר. אבל איכשהו כולם הצליחו להכין עוגות שלא נראות כמו אסון, ואף מילה על זרבובית הקומקום בעוגה של נסרה. ושחר, שלא תחשוב שלא ראינו אותך משתמש במרגרינה ולא בחמאה, אנחנו מחכים להסבר מספק בנושא הזה.

עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם שקדים, פירות יער  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם שקדים, פירות יער וסיגליות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

יחסית למשימה מורכבת כל כך, האופים דווקא מתמודדים די מהר עם הלחץ. כשנסרה בונה את העוגה בתוך קערה עגולה ועמוקה כל מה שאני מצליח להגיד בלב זה "אין שום סיכוי שהעוגה תצא לה החוצה מזה", ובסופו של דבר היא באמת נלחמת איתה, יחד עם אלירן, ללא הצלחה. מזל ששחר בא לעזור לה, ובסוף התינוק, זאת אומרת העוגה, יוצאת החוצה.

אז כמעט כל העוגות יוצאות מוצלחות, ובאמת עושות חשק לנסות אותן. בעיקר העוגות של תום, שהיה גם המצטיין במשימה, עידן, תומר ושחר (תנו לי קרמל מלוח וטעמים של סיגליות וקניתם אותי). בסופה של המשימה, סמדר שוב ניצלת מהדחה ומנאר היא שעוזבת. חבל, כי היה משהו מהנה בעצבים שלה על כל מה שלא מצליח, רגש שאפשר בקלות להזדהות איתו. וכך נגמר לו הפרק הכי מוצלח של "בייק אוף" העונה. הלוואי שנמשיך ככה.

עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז ודובדבנים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז ודובדבנים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ציטוט השבוע: "קקאו, קקאו… שוקולד וביצים" - עזבו את TOY של נטע ברזילי, השיר החדש של סמדר הוא השיר שלנו לאירוויזיון.