הפרק האחרון והכפול של המפץ הגדול, שב-12 העונות שלה הפכה להיות אחת הסדרות הנצפות בעולם, השאיר את המעריצים שלה מרוצים, עם כל הרגשנות המעושה שהייתם מצפים לקבל מסיום של סדרת מיינסטרים. בתוך סגירת הקצוות הדביקה הזאת, היה טוויסט עלילתי אחד שהשאיר את המעריצים מבולבלים, במקרה הטוב - ההריון של פני.
בחלק השני של הפינאלה, פני ולאונרד, עכשיו זוג נשוי, מדברים על ההריון הקיים כאילו הוא סוד שמור בין שניהם, כשהגילוי על ההריון והרגשות הראשוניים שלהם לגביו נשארים בגדר תעלומה שלא נראית על המסך. הבלבול נובע מכך שאחד מקווי העלילה העניינים ובולטים של העונה האחרונה עסק בהבנה של פני שבעצם, היא בכלל לא רוצה ילדים.
הכל מתחיל כשהשניים עונים יחד על שאלון זוגי באחד הפרקים הראשונים של העונה, ואחת השאלות נוגעת ברצון שלהם לעשות ילדים. בעוד לאונרד בטוח שהוא רוצה ילדים, כנראה בחמש השנים הקרובות, פני לא נראית כל כך בטוחה. היא הולכת להתייעץ עם ברנדט ובמקום להיות חברה מכילה ותומכת, זו מדקלמת את מה שכל אישה אל-הורית (או מי שסתם לא סגורה על עצמה) שמעה לפחות פעם, פעמיים או כמה עשרות פעמים בחייה. "את משוגעת?!", ברנדט מגיבה בהלם. "ברור שאת רוצה ילדים, זה מדהים!".
"רגע, למה זה משוגע להגיד שאני אולי לא רוצה ילדים?", פני שואלת בקול ההיגיון, וברנדט עונה לה: "זה לא משוגע, זה פשוט לא נכון. את רק חושבת שאת לא רוצה ילדים, אבל ברגע שיהיו לך ילדים תביני שבעצם כן רצית אותם". הדיון הזה רק גורם לפני להתעקש עוד יותר על הלגיטימיות של המחשבה על אל-הורות, והיא מתרעמת על כך שאחת החברות הכי טובות שלה ממשיכה לומר לה שהיא תהיה אמא מדהימה, במקום לקבל את הרגשות הלגיטימיים שלה. שוב, מדובר בחוויה שאנשים אל-הוריים, ובעיקר נשים אל-הוריות, מכירות היטב. כשאישה אומרת שהיא לא רוצה ילדים, כמעט כל הסובבים אותה מתגייסים כדי לבטל את התחושות שלה, ולרוב היא נחשבת למשוגעת, או סתם טיפשונת שעדיין לא יודעת מה היא רוצה. המחשבה שמישהו - וגרוע מכך, מישהי - לא רוצה ילדים, היא בלתי נתפסת עבור חלקים גדולים מאוד מהאנושות, ואם המצב עדיין כזה ב-2019, זה אומר שעשינו משהו לא נכון בהסברה של רעיון האל-הורות.
קו העלילה הזה ממשיך עם המריבה הצפויה בין פני ללאונרד, כשהיא אומרת לו שהיא לא בטוחה שהיא בכלל רוצה לעשות ילדים. האם משונה שהם מנהלים את השיחה הזאת בשלב כזה בזוגיות שלהם? כן, מעט, אבל זה גם לא מופרך לחלוטין - יש נשים שבטוחות שהן יעשו ילדים כי זה מה שנהוג, ורק כשהן מגיעות לרגע האמת הן מבינות שרגע, אולי זה בעצם לא לכולן? בהמשך העונה, האקס של פני ובת זוגו גם מבקשים מלאונרד שיתרום להם זרע.
כשפני מספרת לברנדט ואיימי על ההצעה המשונה (כי שוב, מדובר באקס שלה), היא אומרת להן: "הוא אמר שאם אני לא רוצה ללדת את התינוקות שלו אז למה שמישהו אחר לא יוכל? אתן מאמינות לזה?!", והן, במקום להקשיב לה, לדון בנושא ובמורכבות הרגשית שלו, מסתכלות אחת על השנייה במבט שאומר הכל - כן, הן בהחלט מאמינות לכך, ואם פני לא רוצה ללדת, כדאי שהיא לא תעשה עניין מזה שבן הזוג שלה שוקל לתרום זרע לאקס שלה. בתור מדעניות, הן מסבירות לה את זה מיד באמצעות טיעון ביולוגי - גברים רוצים להפיץ את הזרע שלהם. כמו רוב הטיעונים הביולוגיים שמנסים להסביר התנהגויות אנושיות, גם זה מתעלם לחלוטין מהעובדה שישנם כמה דברים שמפרידים בין בני האדם לחיות - מוסר, חמלה, אחריות לאחר - אם למנות כמה.
בסופו של דבר, פני באמת משתכנעת מהטיעון הזה ונותנת ללאונרד אור ירוק, אבל הוא מתחרט, כי הרצון שלו הוא להיות אב, לא להיות תורם זרע. הצורך שלו אינו ביולוגי, אלא רגשי, וזו בדיוק הסיבה שהוא מסרב בסופו של דבר - הוא לא רוצה שיהיה שם בחוץ ילד שלו שלא יודע שהוא קיים.
כשמגיע הפרק האחרון ומציב לנו כעובדה את ההריון של פני, כמו גם את השמחה שלה ממנו, אין בו כמעט זכר לכך שהיא בעצם לא רצתה ילדים. זה קורה לשנייה אחת, ונפתר מאוד בקלות - לאונרד אומר לשלדון "היא לא רצתה, ואז היא רצתה". זה הכל.
התגובה של הצופים לקו העלילה הבעייתי הזה לא מגיעה מתוך ואקום - המפץ הגדול, לאורך כל עונותיה, זכתה לביקורת על הדרך בה היא מתייחסת לנשים - גם אל הדמויות הנשיות הספציפיות שבה, וגם למגדר באופן כללי. הטענה העיקרית הייתה שבגלל שהדמויות הגבריות בה מוצגות כחנונים פתטיים, ההתנהגות המיזוגנית שלהם נתפסת כבלתי מזיקה, בין אם מדובר בהווארד שמנסה להציץ לפני מתחת לחצאית או שלדון שאומר לעובדת שלו שנשים הן "כמו סנדוויץ' סלט ביצים ביום חם - מלאות ביציות ומושכות רק לזמן קצר".
יוצרי הסדרה הגיבו על ההחלטה להכניס את פני להריון, בכך שזו דרכם לכבד את הדמות של פני והקשר שלה עם לאונרד, ובעיקר את האמירה של לאונרד ביום שהוא ראה את פני לראשונה: "התינוקות שלנו יהיו חכמים וגם יפים". למרות שמדובר בסנטימנט נחמד סך הכל, אופן הטיפול בו הוא מה שכל כך משונה. הרי חוסר החשק של פני לעשות ילדים הגיע מהתסריטאים עצמם. המפץ הגדול תמיד הייתה סדרה קלילה ושטחית שלא מטפלת בסוגיות פוליטיות, חברתיות או תרבותיות באופן מעמיק. אז אם כך, למה לכתוב לפני את קו העלילה הזה מלכתחילה? להעלות את הנושא, לטפל בו במהלך העונה ואז פשוט לנטוש אותו לחלוטין וללא הסבר נראה כמו מהלך גרוע מבחינה תסריטאית ובעייתי במיוחד מבחינה מוסרית.
כמובן שישנן נשים שלא רוצות ילדים ואז משנות את דעתן, וזה לא מופרך שגם פני עברה את התהליך הזה, אבל כשמעלימים אותו לחלוטין מהנרטיב, מדובר בחוסר אחריות. שינוי הדעה של פני נראה מיידי, אקראי וכזה שנועד לתמוך במה שברנדט אמרה לה - ברגע שהיא תהיה בהריון, היא תרצה ילדים. אבל מבלי להראות את הסצנות בהן פני מגלה על ההריון (שקרה בטעות בלילה של שיכרות, כך היא מספרת בדיעבד), מעכלת את הדברים, חושבת על העתיד ומשנה את דעתה - אנחנו נותרים עם אמירה בעייתית, שמרנית ואפילו מסוכנת, שמשדרת לנשים - די עם השטויות, פשוט תיכנסו להריון, כולן רוצות ילדים. בתור הדמות היחידה הנסבלת בסדרה, לפני הגיע הרבה יותר מזה.