ביום ראשון הקרוב ישודר פרק מיוחד של התכנית "אמא מחליפה" אשר יעסוק בהבדלים בין משפחה פטריוטית לבין משפחה יורדת. "הרבה מאוד אנשים היו מוכנים להתחלף איתנו", אומרים התר ודיוויד מפלורידה המככבים בפרק, וכנראה שהם צודקים. בסקר מיוחד שערך מכון Panels בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, עלו כמה נתונים מפתיעים. בין היתר מסתבר שלמעלה ממחצית מהמשיבים לא שללו באופן מוחלט את האופציה הזו.

"אמא מחליפה - אמריקה", יום ראשון, 21:00

הרצון לרדת מהארץ שכיח יותר בקרב גברים, בקרב חילונים ובקרב אלה המצהירים שהכנסתם המשפחתית היא מתחת לממוצע. כשנתבקשו אלה שהביעו רצון לרדת מהארץ, לציין סיבות אפשריות למהלך, ציינו אלה את הקצנה הדתית והאלימות הגוברת בחברה הישראלית, כשסיבות אלו מותירות מאחור סיבות כמו המצב הביטחוני (24%) ורמת החינוך בישראל (24%) דורגו באופן מפתיע בשני המקומות האחרונים דווקא.

נתב
"חברי הכנסת לא עושים דבר לשיפור המצב"|צילום: חדשות

22% מהישראלים: יש לשלול זכות הצבעה מהיורדים

באשר לשמירת זכויותיהם של היורדים, 22% מהישראלים מאמינים כי יש לשלול מהם את הזכות להצביע. בנוסף נגע הסקר בנהירת הישראלים לברלין, אליה התייחס גם שר האוצר יאיר לפיד וזכה לביקורת לא מועטה. 42% מהישראלים תופסים את הבחירה להגר לגרמניה דווקא בצורה שונה מאשר עזיבה למדינות אחרות כמו ארה"ב וקנדה לדוגמה.

באשר לחלקם של הפוליטיקאים הישראלים בהחלטה להגר, רוב הנשאלים - 51% - חושבים שחברי הכנסת לא עושים דבר לטובת שיפור המצב ובלימת הירידה מהארץ. 17% מהם אף חושבים שאלה מחמירים את המצב וגורמים לנזק בלבד.

בעוד הדיון בשאלת היורדים חוזר לכותרות, יש מי שבוחרים בדרך ההפוכה: אילן אקרט בן ה-19 נפרד מההורים בוויסקונסין כדי להגשים חלום – לחיות בארץ הקודש. ואם זה לא אמיץ מספיק, כבר בשבוע הראשון שלו בארץ הוא התייצב לאודישן ב"כוכב הבא" וכעת מתמודד על מקום בנבחרת. 

הסקר נערך ע"י מכון המחקר Panels באוקטובר 2013 בקרב מדגם ארצי ומייצג של 300 איש בגילאי 18+ מהאוכלוסייה היהודית.