זה די ידוע שהחולם של כל אופה חובב או חובבת שנכנסים למטבח הוא להכין קינוחים שלא רק מדהימים בטעם, אלא נראים כאילו הם יצאו היישר מהקונדיטוריה. אבל מדובר במשימה לא פשוטה בכלל, בטח כשאין את אותו הציוד, הידע והניסיון שיש לקונדיטור מקצועי.
רגע לפני שעולה העונה החדשה של "הקינוח המושלם" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12), התוכנית שבה כל קינוח נראה כמו יצירת אומנות מטריפה, החלטנו לפנק אתכם בכמה טיפים שיעזרו לכם להפוך גם את הקינוח הפשוט ביותר, לכזה שיגרום לחברים ולמשפחה שלכם להיות בהלם, להוציא את הפלאפון ולתעד לאינסטגרם.
מעוגה פשוטה לעוגה מעוצבת
בפעם הבאה שאתם צריכים להכין עוגה ליום הולדת, אין צורך להשקיע במתכון משוגע עם 20 שלבים וחמש שכבות שונות. לכו על העוגה הפשוטה ביותר ושדרגו אותה ככה שהיא תראה כמו עוגה מעוצבת ומיוחדת.
הטיפ לשדרוג: עוגת ביסקוויטים זו העוגה הכי פשוטה שאפשר לעשות, אבל הפעם במקום להכין אותה בתבנית מלבנית רגילה, תשתמשו ברינג (אם אין לכם אחד כזה בבית, העלות היא של כמה עשרות שקלים בחנויות מתמחות).
מרכיבים את העוגה בתוך הרינג כשהביסקוויטים עומדים בצורת ספירלה וביניהם מורחים קרם. מקפיאים את העוגה, ומחלצים אותה. שימו לב: מומלץ מאוד להשתמש בשקף, כדי שתשתחרר בקלות. אפשר לעטוף אותה בקרם ולקשט, וכך לשמור על מוטיב ההפתעה. או להשאיר אותה כמו שהיא, בדיוק כמו שעשתה הבלוגרית נטלי לוין (עוגיו.נט), בעוגה המהממת שלה.
עוגיות כמו בקונדיטוריה
שמתם לב שתמיד יש הבדל משמעותי בין עוגיות שאתם קונים בקונדיטוריה או מאפייה לבין עוגיות שמכינים בבית? בבית תמיד העוגיות יוצאות לא סימטריות, לא באותו הגודל והנראות שלהן פחות מושכת. אז גם לזה יש שיטות שיעזרו לגרום לכל עוגייה להיראות כאילו אתם לגמרי מקצוענים.
- כדי לשמור על העוגיות זהות ובאותו גודל, מומלץ לשקול אותן לפני האפייה. יש אופציה נוספת למי שלא רוצה להתעסק עם שקילות וזה לקנות כף גלידה קפיצית איכותית, שתוציא כדורים באותו הגודל.
- כדי לשמור על צורה עגולה ומושלמת, מיד כשהעוגיות יוצאות מאפייה, קחו רינג קטן וסובבו סביב העוגייה. זה שומר על הצורה שלהן אחידה.
- כשאתם מכינים עוגיות עם תוספת כלשהי, למשל שוקולד צ'יפס או אגוזים, שימו כמות קטנה בצד לקישוט של העוגייה. זה נותן לה מראה יותר מקצועי ויותר מגרה. דוגמה מעולה מתוך האינסטגרם של הבלוגרית שרית נובק (מיס פטל).
שדרגו את חומרי הגלם
לא רק המראה חשוב, גם למרכיבים שבהם אתם משתמשים בהכנת הקינוח יש השפעה עצומה על האיכות והטעם שלו. נסו להחליף את התמצית בטעם וניל מהסופר, במחית וניל איכותית ותראו איך הטעם של הקינוחים שלכם משתנה פלאים וגם תקבלו בונוס של גרגרים שחורים ויפיפיים בקרם. את טבלאות השוקולד תחליפו בשוקולד איכותי עם אחוזי קקאו גבוהים, קמח שקדים השתדלו לטחון טרי בחנויות פיצוחים וכשמדובר בשמנת מתוקה או מוצרי חלב באופן כללי, אל תיבהלו והשתמשו באחוזי השומן הגבוהים ביותר.
הציוד עושה את ההבדל
אין צורך שתחזיקו בבית צי שלם של כלים לאפייה. אבל כל אופה חובב צריך כמה כלים בסיסיים כדי להפוך גם את הקינוחים הפשוטים ביותר לתאווה אמיתית לעיניים ולבטן. הם יאפשרו לכם גם לקשט ברמה גבוהה וגם להוציא את התוצאה הכי מקצועית שאתם יכולים, כזאת שתגרום לכל מי שפוגש את הקינוחים שלכם להרעיף מחמאות.
- שקיות זילוף וכמה סוגי צנטרים: שקית זילוף יכולה לשמור על הדיוק שלכם בקינוחים עדינים כמו פחזניות, הצנטרים ייתנו לכם מיליון אפשרויות לקישוט של עוגות ומאפים בזילופי קרמים שונים.
- קלף קשיח ופלטה מדורגת: הקלף הקשיח יעזור לכם ליישר קרמים על עוגות, לחתוך בצקים ולהכין קישוטי שוקולד. הפלטה תעזור לכם במריחת קרמים או מסות של קינוחים בצורה אחידה. יש לזה משמעות גדולה מבחינת אסתטיקה ונראות של קינוח.
- תבניות לקישוטים משוקולד: תדאגו שיהיו לכם בבית סוג אחד או שניים. זו הדרך המושלמת להפוך קינוח רגיל ומשעמם לקינוח ראווה.
- סט חותכנים מגניב לעוגיות: במקום להכין כל פעם את הצורה הקלאסית של העיגול מהספל שאילתרתם איתו במטבח, תוכלו לעשות מגוון מעניין ומיוחד יותר של עוגיות. עוד דוגמה מעולה מתוך האינסטגרם של שרית נובק (מיס פטל), על איך שימוש בחותכנים עושה הבדל עצום.
אף קינוח לא שלם בלי קישוט
שוקולדים, פירות, סוכריות או פרחים אכילים, בבקשה אל תוותרו על קישוטים. הם משדרגים כל קינוח ומוסיפים לו חיים, צבע ואלגנטיות. גם עוגת השוקולד הכי פשוטה שיש הופכת להיות חגיגה לעיניים כשמעטרים אותה עם קצת שוקולד לבן וסוכריות. רק שימו לב שאתם לא מגזימים עם הקישוטים ואתם לא חוצים את השלב שבו כל המוסיף גורע. כך למשל הבלוגרית ענבר לביא (פיית העוגיות), הופכת פאי תותים לעוגת ראווה מרשימה בעזרת זילופים ופירות.